Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 248
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 720
Аз знам какво казва законът. Въпросът е, че ако имаш проблем с името на мъжа си, с фамилията му, вероятно ще имаш проблем и с много други неща. Щом спорът почва от там още. Има неща, които просто се случват естествено.
....
На мен ми се струва, че изкарахте свекърите ненужно черни.

hechicera_,
Законът е разпоредил за фамилията. Ти се чувстваш над закона ли?

Ако за теб е добре да приемеш фамилията на мъжа си, за други може да е добре да запазят своята - тази, с която са свикнали да чуват името си цял живот, тази на която са всички документи, удостоверения, дипломи и т.н.
Ти не си собственост на мъжа си. Обаче ако на теб ти харесва да я приемеш, за жените, които запазват своята фамилия, не е проблем. Така не би трябвало и за теб да не проблем, какъв избор са направили те.
А ти дори разпитваш коя е приела и коя не мъжовата фамилия..

# 721
  • София
Пита коя я е приела и коя е 'тропала с крак'. 😂 Все едно е задължително да се тропа с крак, за да си запазиш собственото име.
Аз съм я приела, но ми е смешно просто. Човек, ако е в мир с изборите си, не му пречат чуждите.
Като и в тази тема. Двойката не е в хармония. Ако това беше изпълнено, нямаше да има значение какво правят и искат свекърите.

# 722
  • София
Мама Ру, снахата пък живее със сина, прави секс с него, предполагам поддържа домакинството.
Синът да се отблагодари. Него осигуряват. Тя е там, защото е той. Ако не беше той там, тя също нямаше да е.

# 723
Пита коя я е приела и коя е 'тропала с крак'. 😂 Все едно е задължително да се тропа с крак, за да си запазиш собственото име.
Аз съм я приела, но ми е смешно просто. Човек, ако е в мир с изборите си, не му пречат чуждите.

Като и в тази тема. Двойката не е в хармония. Ако това беше изпълнено, нямаше да има значение какво правят и искат свекърите.

Точно така. Защо трябва да квалифицира, че ако не е приела една жена фамилията на мъжа си, значи е тропала с крак?

Аз и да съм искала да я приема, не е могло да стане. Закони, хечи, закони... заради това.
Но ако тези закони го позволяваха, пак нямаше да я приема.
Отговорих ти, хечи. От уважение 💐

# 724
  • София
Леле, изчетох 466 мнения!
Предлагам детето да се кръсти Кръстихмеяпетродаротодорка и да се приключи с тая сага!

# 725
Никакви глупости не са.
Когато тя е в жилището на мъжа, той може да се разведе и да я изгони по всяко време. Ако жилището по документи беше и на двамата, положението е коренно различно.

Разбира се, че е по-различно. Ако я впишат в НА тя може да се разведе и да му го вземе Simple Smile
Непонятни са ми повечето аргументи в този спор. Не бил неин апартаментът по документи? И какво от това? Нали живее вътре, ползва се от удобствата му и не плаща нищо за това. Вместо да дава пари за наем може да си заделя за себе си. Може двамата да заделят за друг имот или за инвестиции. И не е само в тази тема, непрекъснато чета, как някоя си нямало нищо да купува за семейното жилище, понеже не било и на нейно име...
Да не говорим, че майката има защита и право да остане в семейното жилище при развод. Мъжът и не може и да го продаде, ако е единствено семейно жилище, нищо, че е негово.  Това е малко като при панелните блокове, където живеещите нямат собственост върху земята. И какво от това? нещо бърка ли ги, освен дето не плащат данък?

# 726
  • София
Е, нищо, де. Просто да не я натискат за нещо в отплата на няма нищо Laughing

# 727
Аз знам какво казва законът. Въпросът е, че ако имаш проблем с името на мъжа си, с фамилията му, вероятно ще имаш проблем и с много други неща. Щом спорът почва от там още. Има неща, които просто се случват естествено.
Нямам такива наблюдения. От тези мои приятелки, които си запазиха моминската фамилия, нито една няма проблеми с мъжа си и семейството му. От тези, които я приеха, има доста с всевъзможни проблеми. Нищо естествено няма в промяната на името. Свободен избор.

На мен ми се струва, че изкарахте свекърите ненужно черни.
Свекъри, родители, мъж, братя/сестри, не ги деля, всеки, който се бърка в лични решения ми е черен. Особено пък, когато става дума за бременна жена, която мисли за други работи в момента. Вместо да се молят да се роди живо и здраво, да мине раждането без усложнения, ще я питат как ще кръщава нероден Петко и ще ѝ мълчи господинът...

Аз явно съм някакъв кофти пример с име. Родила съм се на имения ден на едната ми баба, голям празник. И майка ми ме записала на името на другата. Накрая нито една не ме е гледала. Бабата, на която не съм кръстена е отгледала брат ми, а бабата, на която съм кръстена гледаше братовчедка ми.
Аз пък дадох обратния пример. Отгледали са ме баба и дядо по майчина линия, подарили са дом на родителите ми, но съм кръстена на другия дядо. Никога не съм усетила лошо отношение, нито са сърдили.

# 728
Е, нищо, де. Просто да не я натискат за нещо в отплата на няма нищо Laughing

Тоест никога нищо да не се иска от нея, а все да е нейното??? Все другите да правят компромиси, защото тя е горда и независима, ама не е отказала да се нанесе в готово ново жилище.
И не разбирам защо изходна позиция за много пишещи тук е, че тя е изненадана. Ми тя не е ли живяла първо с мъжа си, не са ли ходили, не е ли опознала в какво семейство влиза? Как така не е преценила къде отива, че изведнъж се изненадала? Селяндури били свекърите, и синът бил селяндур, ами тя тогава какво се вре при селяндурите?
Иначе много свекъри настояват за много неща без нищо да са дали, само защото "така е редно".

# 729
Аз съм с моята фамилия, до такава степен не е стоял въпросът за смяна, че мм, който движеше документите за брака, ме уведоми ден преди подписването, че в декларацията е писал "съпругата запазва фамилията си отпреди брака. Не е имало абсолютно никакво очакване у никого аз да сменя фамилията си.

Едно не мога да разбера, защо е този зор да кръсти момиче на баща й. Ако е на майка й да я разбера - майка й е, родила я е... Поне името на въпросния дядо да правеше хубаво женско.

Моя роднина записа дъщеря си на покойния си баща, много хубаво момичешко име се получи. Второто дете го записа на свекъра.

# 730
  • София
Ма, от какъв зор някакви хора извън семейство ѝ ще си налагат щенията?
Има си мъж, не се е омъжвала и за техните.

Стига бъркане в чужди семейства!!!

# 731
То нали и мъжът иска друго име, не е ли това по-големият проблем, така да се каже.

# 732
  • София
С мъжа си ще се разберат, ако вземе, че ѝ проговори.

Мама и тате да не подклаждат с кахърни физиономии и цупни.

Ако мъжа е и на рейс, направо е в девета глуха милата…

# 733
Предполагам не е лесен животът с моряк Simple Smile)), но е личен избор.

# 734
Значи,тези които са имали пари да купят на сина си жилище,трябва да се уважават. Другите,ако не могат да си го позволят,не заслужават уважение? Има нещо много сбъркано в тази теория.

Общи условия

Активация на акаунт