Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 172
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Има много сбъркано в хилядите “ако”
Ако, ако, ако!

Не се бъркайте на младите семейства и без това не е лесно в наши дни да се съхранят.
Нека си кръщават както искат, ако щат и да ви увиснат ченетата  - ТЕ си го харесват!

Спрете с ако, нека се отпуши тая мивка накрая и всичкия гнет над жените изтече в канала!

Изнудваници и мелодрами в 2025- та!

# 736
  • Пловдив
Черен е мъж, който се бърка в личното решение на изтормозената си бременна жена как ще си кръсти тя детето.

# 737
  • Over the hills and far away
Голям алъш- вериш. Какъв е ценоразписът:
обзаведен нов апартамент- цяло име
празен- вариация по тема
двустайна панелка- само буквичка
няма апартамент- няма име.
Ако се окаже, че младите не могат/ не желаят да имат деца, тогава свекърите ще си вземат ли апартамента обратно?

Да не говориш на бременната си съпруга заради мамини е върхът на простотията- явно е наследствена.

Сещам се за семейство от малцинствата, което преди години си беше кръстило едно от децата Даяна и очакваше апартамент от принц Чарлз. Не получиха апартамента и бяха много разочаровани. И тука така, но с обратен знак Wink

# 738
Тоест никога нищо да не се иска от нея, а все да е нейното???
Относно децата и личните им отношения в семейството - да. Не трябва да се месят, освен ако не става дума за животоспасяваща ситуация или двамата изрично отидат при тях за съвет.
Подклаждането на спорове от страна на родителите, независимо чии, е много опасно.
Досега явно са се разбирали, никъде не беше описана като налагаща се за всичко. По-скоро те са свикнали винаги всичко да е на тяхното. Този дядо си има вече внуче на негово име, сега голям натиск другият дядо да няма на негово, защото нямал пари. Направо да бяха извадили ценоразписа още на сватбата.

# 739
Ако съм на мястото на тези свекъри и знам, че синът ми ще е 6 месеца навън по кораби, няма да го виждам много. От останалите 6 колко ще го виждам? 1/3 от тях ще спи, минимум, ако не и повече, груба сметка, и още 1/3 ще е зает със свои неща, остава 1/3 или около 2 месеца на година, дори още по-малко.

Ще си направя извода, че този, който ще виждам, е снахата и внучето. Защо да не я оставя да си избере името, което иска за детето? Да изградя с нея добри отношения? След като знам, че тя няма да има подкрепата на мъжа си денонощно, той няма да бъде до нея. Без значение, че съм купила апартамент на сина си. Бих искала да участвам в живота й, в този на внучето 12 месеца в годината, но без да й налагам мнението си. Да имаме добри отношения на доверие и приятелство. Все едно ще ми бъде как се казва детенцето.

Щях да се постарая бременноста й да минава спокойно, без ни най-малко излишно вълнение и стрес - в мой интерес е да се роди здраво бебе и да има спокойна майка.

Щях да "наглеждам" отдалече и сина си как се отнася с нея, как гради семейството си и дали участва в ежедневието. За да имат добър и щастлив брак.

# 740
Да, и аз четох историята за това българско ромско семейство и принц Чарлз, който при едно от посещенията си в България присъствал на сватбата им. Ето я историята: https://woman.bg/article/2023080406472459840.

# 741
Не прочетох всички мнения, но доколкото разбрах свекърите са съгласни и на неутрално име, не е като да изнудват с апартамента. Името Петра аз лично го свързвам веднага с Хищна хиена, разните там Петромира, Петрослава са ми също голямо не.
Учудват ме очакванията да е вписана документално, нейните родители не са ѝ подарили апартамент, но неговите видиш ли трябвало да я впишат едва ли не... Странно за мен.

# 742
Има много сбъркано в хилядите “ако”
Ако, ако, ако!

Не се бъркайте на младите семейства и без това не е лесно в наши дни да се съхранят.
Нека си кръщават както искат, ако щат и да ви увиснат ченетата  - ТЕ си го харесват!

Спрете с ако, нека се отпуши тая мивка накрая и всичкия гнет над жените изтече в канала!

Изнудваници и мелодрами в 2025- та!

Ама нали баш в това е проблемът - ТЕ не го харесват, а майката тропа с крак и не иска неутрално име. А бащата просто не харесва тъпите идеи за име на майката. Което е и грижа за доброто самочувствие на детето утре.

# 743
Няма значение те на какво са съгласни,трябва да разберат,че нямат думата! Нормално е майката да иска да уважи баща си,както е нормално и сина това да иска. Младите ще се разберат,какви са тия кой бил съгласен от родителите им и кой не? Да не е тяхно това дете? Просто нямат думата,това е.

# 744
Ама нали баш в това е проблемът - ТЕ не го харесват, а майката тропа с крак и не иска неутрално име. А бащата просто не харесва тъпите идеи за име на майката. Което е и грижа за доброто самочувствие на детето утре.
Аз не свързвам уважението с даването на име, но те щом кръщават на дядовци, явно не са от хората, които искат неутрални имена. Неговият баща е "уважен" с внуче на неговото име, защо ѝ тропат с крак да лиши от това своя баща? Очевидно на всички в картинката им е важно. Най-тъжното е, че ситуацията е "Не е важното на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле."
Ако бащата на мъжа беше Петър или майка му Петрана, дали щеше да им пука за самочувствието на детето?
Скрит текст:
Всъщност в моя край Петрана е съвсем нормално и доста разпространено име. Петра е с гръцки произход и означава скала, камък.

# 745
Много драми, много емоции, за няма нищо.
Иначе, за мен лично, снахата е неблагодарна и обича да се налага. С тоя чепат характер, и с дългите командировки на мъжа й, не знам какво точно семейство ще има, а и дали ще има изобщо. Може да има образование, ама май претенциите са й свръх възможностите.

# 746
А представяте ли си, ако детето беше момче? Тогава Пуническите войни щяха да изглеждат като обикновен квартален въргал Joy

А, то станало време за нова тема Stuck Out Tongue Winking Eye

# 747
Не бих използвала  думата "редно", но при толкова голям подарък от родителите на момчето, съвсем нормално е те да се надяват първото им внуче да е кръстено на някой от тях, още повече, че приемат и само с тяхна буква да е, а не държат да е точно повторение на някое от техните имена. Освен това, Дарина и Тодор са хубави имена, от които могат да се измислят хубави производни женски имена или дори само с Д или Т има достатъчно хубави други женски имена. Не мога да кажа същото за П, за съжаление, а Петра е доста грубовато име.
  Точно между Д и П бяха колебанията за име на дъщеря ми преди години, съответно на свекър ми или майка ми, та доста имена с тези букви съм обмисляла. Избрахме име с Д.

# 748
Ако бях на мястото на бъдещия баща- щях да се гръмна ако детето ми ще се казва Петра.

# 749
То не е първо внуче, доколкото разбрах, така че цялата работа е доста далеч от аристократичните родове в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт