Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 796
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 380
  • България
Ох, инсинуации за лошото родно семейство.
Бащата е казал, че младите или трябва да живеят под наем или да си теглят кредит, у тях няма място, апартамента е маломерен.
И това е нормално всеки да го каже.

Че нямало да я приберат е внушение на Вероника, за която подчертавам снахата е чужда Wink
И бащата Петър и сестрата и майката ще приберат младата майка с внучето, но без Мамин Даринчо. Вероника във всеки пост настървено повтаря за имането, имането, имането и как снахата е длъжна да склони глава и уважи свекървището.

Не завиждам за такава свекърва и няма да я искам около себе си докато си гледам детето. Разводът им е в кърпа вързан и няма да си видят малката Петра.

# 1 381
То няма лошо да им дадеш жилище да живеят,нали на оня свят нищо няма да вземем със себе си,пак на тях ще остане. Но или поставяш условие,аз давам,пък ти ми кръщаваш/гледаш или каквото и да е. Или даваш от сърце да помогнеш и не търсиш нищо в замяна.
И аз един син имам,ако мога,да съм жива и здрава и аз ще му дам. Но няма да имам претенции и да ги тровя особено чуждо дете,което е снахата. Аз съм имала избор,избрала съм,защо да ги ограничавам тях и да им се налагам? Имат дете,да са живи и здрави да му дадат име,което желаят,а аз пак ще се радвам и ще помагам,ако мога. Това е. Другото е селски пазарлък,его и инат.
Уважението към мен,ако го има ще е по друг начин изразено. Дано да съм добра майка и свекърва и да ме уважават. Какво ми трябва повече? Айде една Карина има,на свекъра е кръстен неговия син,нека да е нещо друго.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 12:51 от Karina-88

# 1 382
  • Най-красивата страна
Момичето няма никакви намерения да си тръгва.
Иска да има добри отношения със свекърите,иска да останат в апартамента и детето да е Петра .
На бабата и дядото щяло да им мине,като видят бебето.
Ами дано да е права.

Сега си мисля,че май не е трябвало да съобщава името предварително.

# 1 383
Ясно защо свекървата настоява точно това дете да е на нея - чакат момиче. И има много хубави женски имена, производни на Дарина.
Я си представете, че следващото внуче е момче - как ще го кръстят - Дарко, Дарин, Доротей???

# 1 384
Нали мъжът не харесва това име.

# 1 385
  • Най-красивата страна
Мъжът не харесва Петра и Петромира.

# 1 386
Да, това имах предвид. Мъжът не харесва Петра, а какво име предлага той.

# 1 387
Да, това имах предвид. Мъжът не харесва Петра, а какво име предлага той.

Дарина-Паолина

# 1 388
  • София
Хайде сега всички да си кажат, кой от вас е кръстен на баби и дядовци, защото те така са настоявали? И някой от вас кръстил ли е детето си на някой от бабите и дядовците му по същата причина? Почти не срещнах такива коментари! За това казах че е най-добре човек да говори от лична компетенция. Аз примерно, до някъде съм кръстена на едната ми баба, която вече е починала. Тя се казваше Бойка, аз съм Боряна. Съответно са взети първите две букви. Но доколкото знам никой не е имал претенции как да бъда кръстена. Просто нашите единодушно са го решили. Като цяло не е имало някакъв спор преди това, поне не знам за такъв.

Майка ми е избрала нашите имена. Кръстени сме на баби и дядовци, но по нейно желание.
Ние детето (родено съвсем наскоро) си го кръстихме както ние преценихме, без да обсъждаме с родители. Не е на никого от тях.

Каквото са ни дали родителите, никога не са искали да си го "платим". А и да искат, знаят добре, че няма да допуснем да ни изнудват. Така че каквото е давано, е било и ще бъде безрезервно.

Иска да има добри отношения със свекърите,иска да останат в апартамента и детето да е Петра .
Ами дано да е права.

Сигурно пак щеше да има циркове. Подпитване преди раждането и после драма като се разбере. Можеше и да я натискат да го сменя.

Иначе жената за да държи толкова на това име, има причина. Какво казва тя? Говорено ли е с нея нормално?

# 1 389
Хайде сега всички да си кажат, кой от вас е кръстен на баби и дядовци, защото те така са настоявали? И някой от вас кръстил ли е детето си на някой от бабите и дядовците му по същата причина? Почти не срещнах такива коментари! За това казах че е най-добре човек да говори от лична компетенция. Аз примерно, до някъде съм кръстена на едната ми баба, която вече е починала. Тя се казваше Бойка, аз съм Боряна. Съответно са взети първите две букви. Но доколкото знам никой не е имал претенции как да бъда кръстена. Просто нашите единодушно са го решили. Като цяло не е имало някакъв спор преди това, поне не знам за такъв.

Майка ми е избрала нашите имена. Кръстени сме на баби и дядовци, но по нейно желание.
Ние детето (родено съвсем наскоро) си го кръстихме както ние преценихме, без да обсъждаме с родители. Не е на никого от тях.

Каквото са ни дали родителите, никога не са искали да си го "платим". А и да искат, знаят добре, че няма да допуснем да ни изнудват. Така че каквото е давано, е било и ще бъде безрезервно.

Ами дано да е права.

Сигурно пак щеше да има циркове. Подпитване преди раждането и после драма като се разбере. Можеше и да я натискат да го сменя.

Иначе жената за да държи толкова на това име, има причина. Какво казва тя? Говорено ли е с нея нормално?

Лъвица, честито и да ви е живо и здраво детенцето! 💐

Дано написаното от теб накара някои хора да се замислят.

# 1 390
  • ВАРНА
......
Я си представете, че следващото внуче е момче - как ще го кръстят - Дарко, Дарин, Доротей???
Или Дарт Петър.

# 1 391
  • Варна
Ужас и безумие... Всички в тази драма яко задълбаха. Една идея ме кефят двамата дядовци само, които отказват да дискутират повече. Сигурно осъзнават до какви абсурди се е стигнало.

Значи, без да искат свекървите са отворили кутията на Пандора с това купуване на жилище. Мечешка услуга са направили на младите. Извадили са наяве много нелицеприятни черти у всички.

# 1 392
Дарин-Паоло предполагам аз.....

# 1 393
Охо тука става още по-забавно, значи тя и през главата на мъжа си ще го кръщава Петра.

Загуби ме снахата наистина - инатливо та дрънка - Овен или Козирог.

Между другото що сте толкова сигурни, че баща й ще я приеме обратно с бебе заради кашите, които сама е забъркала? Той я е посъветвал да не е на него мир да има тя пак тропа с крак.

# 1 394
  • България

Баба ми е родена първата половина на 20-ти век и не е кръстена на собствената си баба Катерина, а с друго име, модерно за тогава. Баба Катерина е казала за новороденото: "Отърва пендара". Не е кръстена така, защото майката и дъщерята са били в лоши отношения.
За мен е имало варианти да съм кръстена на баба си по майчина линия, на починалия брат на същата баба, или мъжки вариант на името на свекървата на майка ми. Майка ми избира да използва първата буква от името на собствената си майка и измисля нежно име, което харесвам. Никой не се е месил, нито е заплашвал родителите ми, нито е имало сръдни.

Манталитетът на Гераците не е мръднал и ще се принесе и в 22-ри век с малката Петра.

Общи условия

Активация на акаунт