Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 599
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 770
Снахата нито е Умна, нито е хитра. Сама ще си се натресе, сама ще си гледа детето, особено с тоя липсващ мъж. Направо страшна умница е.
Ако беше, поне малко, щеше да намери компромисен вариант заедно с мъжа си, а на дъртите да покаже, че не могат да й се месят.
Но не с рогата напред.

# 1 771
  • София
Ако и свекървата спре да се меси, има шанс родителите да намерят компромисен вариант. Стига намесата им да не е навредила прекалено много.

# 1 772
Накрая ще е “неутрално” името започващо с П 😂

# 1 773
Защо го правите толкова сложно  ? Пък подаръци, апартаментът на кого бил, пък кой какво оценявал .. Свекъри и тъстове нямат работа да се месят в решението за името на внучето, без значение какво са дали и какво не. Ако таткото тактично го беше обяснил на майка си и след това пак толкова тактично беше говорил с жена си БЕЗ да споменава щенията на свекървата, а просто беше предложил като лично желание майка му или баща му да имат поне буквичка (предложил, не наложил), нещата най-вероятно щяха да стоят по малко по-различен начин в момента.

# 1 774
Снахата не е очаквала апартамент обаче. Имаше тема редно ли е да чакаме благодарности за направено дооброт и масовото мнение беше, че не е редно. Явно като става дума за апартамент, масовото мнение вече не важи. Между другото, моето мнение там беше, че е нормално да се очаква благодарност Simple Smile , но да не забравяме, че тук апартаментът е и ще си остане на сина, независимо какво даде или не даде снахата, така че според мен не е длъжна на някакви чутовни метани.
А помощ с гледането е нормално да очаква, след като мъжът няма да го има.
Ако тя може да носи отговорност за себе си (и за детето си), да си прави каквото иска. Въпреки че не е редно да се подминава мнението на мъжа й. И другите така правят - искат да се наложат и се пробват. Тя иска битовия комфорт и го взима. Понякога ще й харесва, понякога може да й е нанагорнище.

Тя се е омъжила в такова семейство, за такъв мъж, ама какво било подарък, ама как се проявявала благодарност, ама какво можели те да очакват. Хора разни, ама тя е отишла при такива.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 15:03 от Linda*kiss

# 1 775
  • София
Накрая ще е “неутрално” името започващо с П 😂
Joy
Колкото е неутрално с "Д". Едно неутрално "Петра" Joy

# 1 776
  • София
На Дядо Тошо. Готово.

# 1 777
Като гледам свекърите не е трябвало да подаряват апартамента на сина си, а да си го купят за себе си. И после да подарят на младото семейство правото да живее вътре безплатно. Този подарък ще е таман 50:50, защото и двамата ще пестят наем и всичко ще е премерено по равно. На практика ще е същото като полза за младите, но няма да го има аргумента "подарили са на него, не на мен". А спестеният наем пак си е подарък. И с времето ще става все по-голям.

# 1 778
Това с буквите съвсем не го разбирам. Като ще е гарга да е рошава - цялото име.

# 1 779
  • София
Трябвало е като имат претенции за името на детето, да седнат и да говорят с родителите, а не да се цупят по-късно.

# 1 780
Ама защо решихте, че е неблагодарна? Може да е решила да предложи да ги гледа като остареят, вместо да си гледа родителите. Примерно. Те, като искат съвсем конкретна благодарност, да са казали навреме каква. Никой не чете мисли.
През два три поста прокоби за развод и горката, как нищо няма от апартамента, сега-обещание за гледане. Това е толкова непредвидимо и измислено, че няма накъде. Дори да живеят дълго и щастливо, може изобщо свекърите да нямат нужда от гледане. Много хора си отиват, докато са на крака.
Според мен си е знаела и очаквала, че свекърите ще имат подобни претенции, затова е решила да изпревари събитията и да съобщи името толкова рано. Около мен в последно време много млади жени родиха, докато не се появи бебето, никаква информация на никого не дадоха, вкл и на родните си майки. Едно момиче наскоро роди, ден-два преди термина е сънувала името на бебето. Тук явно снахата се застрахова , да свикнат всички с избора и и да е "всичко както преди".

# 1 781
Те всички други реално са отстъпили, казали са и квото и други име, само не тва. На мен също не ми допада особено и също не бих го приел добре ако е за моето дете. Само снахата продължава да се инати да е на нейното, тук вече въпросът е принципен, а не допира само до името и дори хора като мен които не държат толкова на кръщаване на баби и дядовци биха го приели лошо. Това дете не е само нейно, то си има семейство- баща, баби дядовци, които и по закон имат съответните права, да се действа по този начин непременно ще доведе до сериозни проблеми и евентуално до раздори. Дори сега да и отстъпят и да стане на нейното, това ще развали отношенията с мъжа и родителите му. И не, не е мамин син само щото не харесва Петра да се казва дъщеря му

# 1 782
Това с буквите съвсем не го разбирам. Като ще е гарга да е рошава - цялото име.
Понякога не може името дословно, като не ми харесва и не пасва ,не става цялото, но има достатъчно производни, от които да избереш и всички да са доволни.

# 1 783
  • София
Ама защо решихте, че е неблагодарна? Може да е решила да предложи да ги гледа като остареят, вместо да си гледа родителите. Примерно. Те, като искат съвсем конкретна благодарност, да са казали навреме каква. Никой не чете мисли.
През два три поста прокоби за развод и горката, как нищо няма от апартамента, сега-обещание за гледане. Това е толкова непредвидимо и измислено, че няма накъде. Дори да живеят дълго и щастливо, може изобщо свекърите да нямат нужда от гледане. Много хора си отиват, докато са на крака.
Според мен си е знаела и очаквала, че свекърите ще имат подобни претенции,
Скрит текст:
затова е решила да изпревари събитията и да съобщи името толкова рано. Около мен в последно време много млади жени родиха, докато не се появи бебето, никаква информация на никого не дадоха, вкл и на родните си майки. Едно момиче наскоро роди, ден-два преди термина е сънувала името на бебето. Тук явно снахата се застрахова , да свикнат всички с избора и и да е "всичко както преди".
Някъде из постовете на Вероника прочетох, че дори мъжът е останал изненадан от това искане.

# 1 784
Биборана, много си права.
"Свекърите ще се отдръпнат, ако името е на другия род. Един вид внучето е по-малко внуче, защото е чуждо."
Не знам колко души се замислят защо се е държало толкова булката да е девствена и защо първото дете е на родителите на бащата. Всъщност, ако невестата забременее бързо след сватбата се е смятало за един вид сигурно, че първото дете е на мъжа, съответно продължител на рода. Затова и подсъзнателно се търси прилика на детето с бащата/ бабата/ дядото от бащина страна. Колкото и в днешно време нещата да не стоят по този начин, това ни е закодирано на подсъзнателно ниво. Родът на майката не се нуждае от потвърждение, детето винаги си е тяхно, независимо кой е бащата.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 16:12 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт