Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 658
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 860
  • София
Ами чудесно, тогава защо не оставят "подаръка" да си изпълнява целта, а го ползват за съвсем други цели? Щяха ли да го подарят, ако знаеха, че внучето няма да е кръстено на тях?

# 1 861
  • София
Аз искам да питам свекърите, с каква цел го дадоха тоя апартамент на сина си?
Да се бъркат където не им е работа.
Ясно е.
И да се бият в гърдите - подарък за сватбата.
Ама не баш…

# 1 862
Ами чудесно, тогава защо не оставят "подаръка" да си изпълнява целта, а го ползват за съвсем други цели? Щяха ли да го подарят, ако знаеха, че внучето няма да е кръстено на тях?
За тях не знам, аз бих ги отделила и без внучето да е кръстено на мен. Не съм фен на собственото си име нито като женско, нито като мъжко, съответно не горя от желание някое от децата ми да го подновява.

# 1 863
Ако свекърите бяха толкова контролиращи щяха да настояват да са под един покрив с младото семейство.
Не е ли логично?
Така снахата и да мръдне нямаше да може и трябваше да им се обяснява къде отива.

# 1 864

Разбира се,че не. Както и в темата стана ясно,то се подразбирало....

# 1 865
Аз не видях анкетата и не съм гласувала, но тук ще кажа моето мнение.
Аз предлагам първото дете, в знак на благодарност на свекърите, защото са направили доста много за спокоен осигурен живот, а второто на  дядо Петър.

Аз съм с име, нежелано от майка ми. Аз също не го харесвам. Майка ми е искала друго име, но баба се разсърдила и за да има мир, съм видоизменено име на баба. Нейното истинско  е по-хубаво от моето и затова ме е яд не на баба, а на майка.
Така че изборът на майките не винаги е по-добрият, както е и в случая.
Моите синове са кръстени на свекъра и баща ми. Големият носи дословно трите имена на свекъра, защото ние решихме така. От уважение, защото ТОЙ и свекърва ми са ни помогнали за жилище и за всичко останало. По-малкият е на баща ми по настояване на ММ. Аз бях избрала Даниел, което включваше първите букви на свекърва ми, на баща ми и на майка ми, но така реши ММ. В знак на уважение към баща ми и защото смяташе, че името е по-мъжко.
Синът ми има син и дъщеря. Синът е кръстен дословно с трите имена на ММ, а дъщерята с 2 букви на другия  дядо. Така си решиха те,  но и ние сме осигурили жилище и всякаква друга помощ.
Нито за нашите синове, нито за нашите внучета е имало някакви драми.
Драми имаше при майка ми за име на второто дете на брат ми. Първата е видоизменено името на майка ми. Второто пак момиче. Тогава майка ми се наложи да се казва с вариант на името на баща ми. Но после им се роди момче. То носи осъвремененото име на другия дядо. Тогава майка ми  призна, че тя си е виновна. Ако не беше толова настоятелна, синът на брат ми щеше да носи неговото име.

# 1 866
К.А.Г., няма лошо да се спазва традицията. Но няма лошо и да не се спазва. Младите трябва да си решат. Аз само това твърдя.
Непонятен ми е натискът от страна на мъжовото семейство в този случай. Говори за много кофти манталитет и аз бих избягала от такова гнездо на оси, додето е време. Не е до името. Ама изобщо не е до името. Трима човека, двама от които въобще не би трябвало да ги касае, драпат за някакви буквички и то при положение, че вече имат извоювани такива в семейството на другия син. Е, всички деца, които оттук нататък ще се раждат в този род ли трябва да бъдат кръстени на тях? Ми нагличко е. Ще кажете, че и снахата драпа за някакви буквички. Ами да - щом другите имат това право, тя защо да няма? Защо да не иска и тя да остави някаква следа от нейния род, щото той така и така се затрива като име.  Аз много се впрягам на такива несправедливости. Защо единият дядо (или баба, или учинайка, няма значение) да бъде уважен, няколко пъти при това, а другият - нито веднъж?

# 1 867
  • ЯМБОЛ
Стана пределно ясно на коя страна е авторката.Семеен съвет за името на неродената мома.Жалка история.

# 1 868
Защото никой не харесва Петра.
Предложихме сто различни имена с буквата П.
Тя пак не ще.
Е? Да свекървите са чудовища да.... Точно така.

# 1 869
  • София
Ти пък баш кат свека звучиш, предложила сто пъти, ама оназ неумната не ще Joy

И двете с еднакво право и устрем hahaha

# 1 870
Бе той май всички, които така лично се вживяват в никакъв проблем,  са с лоботомия, а и си нямат друга работа, въпреки така гордо заявяваните перфектни семейства, бизнеси и кариери.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 19:07 от Прекрасная Василиса

# 1 871
Аз съм съгласна с това за Петра. Ама не разбрах таткото неутрално име ли предлага или Дарина-нещо-си. Щото това хич не е неутрално.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 19:13 от Мила Атова

# 1 872
Единствените,които трябва да я харесват Петра са майката й и баща й. Другите са просто кошмар. Горди,уж заможни и образовани хора със селски манталитет и  разбирания от преди 200г,отгледали и възпитали един мунчо,дето слушайки маман,ще отрови живота на жена си. Явно не е и финансово красив,щом чака на мама и тате. Бижу.

# 1 873
  • ЯМБОЛ
Новобогаташи повярвали си,че всичко се купува.И изобщо не е важно на нас кое име ни харесва.

# 1 874
  • София
Да, за мен си е жалка тази работа.
Вместо да се радват всички, че децата здрави, прави, бебе заченали и това е нещо прекрасно, тръгнали с тефтера да събират вересии.

Това са зависимости. Това са тежки зависимости за няма нищо.
Един апартамент - камъчето на раздора.
Някакви простовати хора без извинение, предирят за пред хората и света с абсолютния риск да катурнат семейството на детето си. И рият, рият бе.
Стринки, свати и още нам кой впрегнати като медиатори, че да прилъжат една жена в тяхната истина.
Хора, които ама грам работа нямат в чужди чаршафи!!!

И после хоп - неблагодарница!
Като да са и те под тези чаршафи и да знаят абсолютно наясно, какво е момичето и колко е благодарно…

И тези с парите и музиката няма да измрат, докато има кой да им шета на акъла.

Общи условия

Активация на акаунт