Електронни четци - 29

• 32 253
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Може да споделиш кой е сервиза, ще е в помощ на някой друг, който се нуждае.

# 661
Разбира се Blush
Конкретно за Pocketbook. Не знам дали обаче поддържат и други марки.

# 662
Ще трябва нов панел. Отварянето е досадно, батерията е лепена за задния капак. Разправия си е, и цената ще е неприятна.

# 663
Ще споделя какво са казали, стига да ми върнат обаждане. Grinning
Така или иначе сега парички за нов няма, освен ако не изпадне нещо изключително изгодно на черен петък например в Амазон. 😅

# 664
Здравейте момичета,
Не бях отваряла ел четеца си от доста време и днес го намерих така:
....

Най-вероятно е натиснат с нещо.
Отдавна не е в гаранция, та имате ли идея къде мога да го занеса/изпратя, за да погледнат дали може да се оправи или ще е тотал щета?
За протокола, от Стара Загора съм и предполагам тук няма да има подходящ сервиз за него. Евентуално София/Пловдив?
Никъде няма нужда да го пращате. Очевидно дисплеят е счупен. Можете да поръчате нов от AliExpress за 260.26 лв с безплатна доставка, ето линк. Но първо отворете четеца си и проверете какъв е чипа на свързващия лентов кабел - "KTH3908F" или "TT41101", за да поръчате правилния модел. Цялата операция по замяната е елементарна и би трябвало да отнеме не повече от половин час на всеки, чиито ръце не растат от... петата му точка Wink Ето и подробно видео с инструкция как точно се сменя. Или помолете мъжа си да го замени, ако не сте уверена в своите възможности.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 20:07 от atravel

# 665
Мъжу смени моя дисплей на touch lux 3. Каза, че е лесно и стана бързо.

# 666
Цялата операция по замяната е елементарна и би трябвало да отнеме не повече от половин час на всеки, чиито ръце не растат от... петата му точка Wink
Защо направо не ударите едно рамо на госпожата със смяната?
Отделно рисковете за получаване на несъвместим, дефектен или изцяло неработещ панел.

# 667
260,26 лв за нов дисплей от АлиЕкспрес? Та един нов четец на Pocketbook струва по-малко, поне Verse моделът.

# 668
Цялата операция по замяната е елементарна и би трябвало да отнеме не повече от половин час на всеки, чиито ръце не растат от... петата му точка Wink
Защо направо не ударите едно рамо на госпожата със смяната?
Отделно рисковете за получаване на несъвместим, дефектен или изцяло неработещ панел.
Ако госпожата е готова да изпрати четеца си и новия дисплей на непознат човек от форума, аз съм готов да го сменя, при това напълно безплатно. Но след като си има мъж, това ми се струва най-малкото обидно спрямо него.

Относно риска - да, има го, но е минимален. Обикновено в такива случаи арбитражът на AliExpress решава казуса в полза на клиента и му възстановява напълно парите. Същият дисплей, вероятно от същия китаец,  може да се поръча и в e-bay, където политиката за защита на клиентите е още по-строга.

Нека видим все пак какъв отговор ще получи от сервиза, макар че аз го зная предварително - смяната на дисплея ще и струва колкото нов четец.

260,26 лв за нов дисплей от АлиЕкспрес? Та един нов четец на Pocketbook струва по-малко, поне Verse моделът.
Говорим на InkPad 3, това е 7.8" модел с екран 300 dpi, докато Verce e 6" с 212 dpi. Това е като да сравнявате S-класa с A-класа Wink

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:11 от atravel

# 669
Atravel, мерси за линковете! Flowers Hibiscus
Ако се стигне до там, смятам че мъжът ми ще се оправи със смяната.
Ще изчакам обаче да видя какво ще кажат и от сервиза. Току виж са ме изненадали приятно. Малко вероятно е, но все още имам някаква надежда. Joy

# 670
Вчера ми попадна една интересна статия:

https://overkill.wtf/how-to-jailbreak-your-kindle/

В нея авторът обяснява подробно как да се направи джейлбрейк на всеки модел четец Киндъл (т.е. как да се хакне), след което на Киндъла да се инсталира друг софтуерен четец на книги - Коридър и да не се налага повече преконвертиране на файлове, които не са във формат моби или AZW2, преди да може да се четат на Киндъла.
Доколкото имам представа, и досега можеше да се извършва джейлбрейк на определени модели Киндъл, които имат някоя малко по-ранна версия на фърмуера. При това такива хакнати Киндъли след това не трябва да се включват повече към интернет, за да не се ъпдейтне автоматично фърмуерът им до последната версия, защото хакването изчезва и повече не може да се възстанови.
Според автора на тази статия хакнатите по неговия метод Киндъли вече не се влияели от включването към интернет, можело да се ходи на сайта на Амазон и да се пазаруват книги и от там без да изчезва хакването.
Някой има ли представа от този метод? Дали наистина е ефективен?

# 671
  • БУРГАС
Здравейте на всички,  ще търся да си купя четец ,насочила съм се към Киндъл, но вероятно ще е 2 ръка или нов съвсем обикновен, базов. Ще ме насочите ли за какво да внимавам,  по -старите модели удачни ли са ? Какво не трябва да взимам със сигурност? Досега не съм имала и дори не съм виждала наживо...

# 672
В ОЛХ има доста обяви, има и нови, кажи все пак до каква цена?

Гледаш да няма никакви дефекти по екрана, да има подсветка, внимаваш колко е паметта, батерията да държи.
За предпочитане по-нова генерация, водоустойчив, Paperwhite.
Ако ти го изпращат, искаш опция преглед и тест, за да се увериш, че работи добре. Намери кой да го тества.

Ето една примерна
https://www.olx.bg/d/ad/amazon-kindle-10ta-generatsiya-6-incha-d … D632-ID9OFyw.html

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 15:46 от Diorela

# 673
Здравейте на всички,  ще търся да си купя четец ,насочила съм се към Киндъл, но вероятно ще е 2 ръка или нов съвсем обикновен, базов. Ще ме насочите ли за какво да внимавам,  по -старите модели удачни ли са ? Какво не трябва да взимам със сигурност? Досега не съм имала и дори не съм виждала наживо...
Препоръчвам пейпъруайт, било то и втора ръка - по-големия дисплей си е плюс.

# 674
По-големите дисплеи са на по-висока цена. А като нямаме ориентир, не знаем и какво да препоръчаме. Не знаем и как ще се ползва, дали иска да си го носи в себе си, или предимно за четене в къщи. Ако ще го разнася в чантата, по-удобен е 6 инчов екран.

Общи условия

Активация на акаунт