Електронни четци - 29

• 32 213
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Има и шестинчови Kindle Paperwhite.

# 676
  • София
Atravel, мерси за линковете! Flowers Hibiscus
Ако се стигне до там, смятам че мъжът ми ще се оправи със смяната.
Ще изчакам обаче да видя какво ще кажат и от сервиза. Току виж са ме изненадали приятно. Малко вероятно е, но все още имам някаква надежда. Joy
Имах същия проблем преди 4 години - същият четец, по време на употреба заби, не можах да го изключа и на другия ден го намерих с такива черти. Беше в гаранция и разбира се, този същият сервиз казаха, че е изпускан. При тогавашна цена 420 лв. искаха 270 лв. за смяната. Писах и на сайта на Покетбук и пак ме отсвириха.
В някакъв форум препатили споделиха, че като не съм го изключила (той не позволяваше), вероятно батерията е прегряла, раздула се е и е напукала екрана.
В Алиекспрес имам линкове към такива екрани, но хич не са евтини, особено ако ще се плаща самата смяна.
И на мен ми беше подарък за юбилея от нашите, още не съм казала на баща ми. С кой акъл поисках 8 инча четец, та ми купиха ПБ, Киндълът щеше още да е жив.

# 677
И тук се коментираше за раздути батерии на покетбук, които пукат екрана.

Има и шестинчови Kindle Paperwhite.

Всъщност не зная каква е разликата между Kindle Paperwhite и Kindle. Екраните и на двата са с еднака технология. Нашите и трите са Paperwhite и не мога да преценя има ли разлика. Ако някой има от двата варианта, ще е добре да сподели.

# 678
Сега не знам как е, но едно време "обикновените" Киндъли май нямаха подсветка на екрана.

# 679
И аз се обърках напоследък с разликите между  Kindle и Kindle Paperwhite.
Когато взимах първия си киндъл през 2019г. (Модела от 2015), взех PW, тогава обикновения нямаше подсветка.
Сегашния Kindle има подсветка, но няма регулиране на топлината на светлината и не е водоустойчив. Мисля, че това са основните разлики.
Иначе матча цвета на базовия Kindle много ми харесва.

# 680
Сегашния Kindle има подсветка, но няма регулиране на топлината на светлината и не е водоустойчив. Мисля, че това са основните разлики.

Общо взето това е.

https://comparisontabl.es/e-readers/?product1=Kindle+2024&produc … +Paperwhite+6#sbs

В немския амазон се бяха появили като предлагане Certified Refurbished Kindle-и от по-старите генерации с продавач самите Амазон (т.е. по-малка като срок, но валидна гаранция), аз се заглеждах по един 6 инчов Kindle Voyage заради бутоните за прелистване на страниците отстрани на екрана като на Nook, но май няма в момента:
https://www.amazon.de/-/en/Certified-Refurbished-High-Resolution … Y465pfoM89v4&th=1

Със задаващия се черен петък ще има намаления в немския амазон след няколко седмици - Kindle Paperwhite Kids (16 GB) ще е около €149, а Kindle Kids (16 GB) €100-110 (по спомен бяха към 200 лв но може и да се лъжа понеже си бях харесъл седем инчовия и не проследих цените на малкия). Kids промопакетите са същите устройства с включен оригинален калъф, някаква застраховка и безплатен абонамент за детски книжки за година.

# 681
Гледам, че няма никакви отговори на въпроса ми относно статията за джелбрейк на Киндъл. Явно тук няма такива "екстремисти".Grinning
Аз бих пробвал от любопитство, но не ми се занимава. Още повече, че имам лоши спомени от софтуерния четец Коридър.
Бях го инсталирал от любопитство на Kobo Forma. След известно използване четецът така заби, че едвам успях да му направя фабричен пълен reset. Оттогава - никакъв Коридър!

# 682
  • Сливен
Кой беше руския сайт за книги,уж го бях запомнила?

# 683
Гледам, че няма никакви отговори на въпроса ми относно статията за джелбрейк на Киндъл. Явно тук няма такива "екстремисти".Grinning

Статията е базирана на известен YouTube клип на същия автор, но в следващото си видео по темата още в началото споменава че Амазон са пуснали пач който прецаква перманентния джелбрейк два дни след публикуването на метода. Това е актуалния му метод за джелбрейк:

Нямам кой знае какви изисквания за подравняване, шрифтове и прочие благини идващи с KOReader, та просто не ми се занимава. Единственото което ме дразни е системата за организация вградена в Киндъл (колекциите са почти неизползваеми), но просто нямам нерви наново да преформатирам  метаданните на няколкостотин книжки наново и наведнъж в подобен формат:

Цитат
Lisa Gardner_Detective_D_D_Warren_04_edinstveniyat-ocelyal

ако/като разработчиците на Амазон пуснат поредната кръпка и заедно джелбрейк-а ми се затрият книгите с авторите и поредиците им.

Ако не е тайна как си организирате книжките по автори и поредици?

# 684
В Киндълите си правя колекции по автори, което все пак е нещо. И на практика ми е напълно достатъчно. В четците с по-развита файлова система - Покетбук и Оникс - както ми скимне. По автори, по жанрове, по заглавия и т.н.

На въпроса за името на руския сайт за книги:
flibusta.is. Има и още много други руски.

# 685
Не съм регистрирала киндъла и затова не мога да ползвам някои опции. Подреждам ги по автори, напълно достатъчно ми е.
При поредици, в читанката са сложили номер на книгата в поредицата. Но когато ги сваля, този номер изчезва. Това е малко неприятно, защото трябва да търся коя е следващата книга от поредицата.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 01:33 от Diorela

# 686
Нормално е - хората, които имат някакви знания, свързани с компютри, или поне имат желание да получат такива, си купуват Pocketbook с Линукс или Onyx с Андроид. Типичния потребител на Kindle е свикнал да 'рупа к'вот' му сипят, той "няма какво да крие" и не си усложнява живота с мислене и експерименти Joy

Относно книгите - създал съм 29 папки с имена - всяка буква от азбуката. В папка "A"  - подпапки с имена на авторите, започващи с "А" и т.н. Във всяка папка с автор - подпапки с имена на циклите му произведения, ако има такива, или с различните видове произведения, ако няма цикли - напр. "Romani" и "Razkazi". И в съответната папка - произведенията. Като ако са части от поредица, в началото на името на всеки файл е номера в поредицата, напр. "Books\S\Simon Beckett\Dr David Hunter\3 - 6epotat na martvite - fb2.zip". Плюс още две папки на първо ниво - "- Sbornici fantastika i fentazi" и " - Drugi sbornici". А в един файл с име "za 4etene.txt" в главната директория добавям автора и името на всяка нова книга, която съм качил на четеца си, плюс няколко думи за съдържанието и. Така с обикновено текстово търсене във файла мога да намеря всички непрочетени произведения от даден жанр.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 01:50 от atravel

# 687
Нормално е – потребителите на темата са главно жени, които си купуват четци, за да четат на тях, а не да си ги чоплят и да си правят експерименти. Simple Smile
Само момченцата си разглобяват играчките, за да видят какво има вътре.

А типичният потребител на Киндъл, както и на всяка друга марка, си чете книжките и изобщо не му дреме кой как и с какво си усложнява живота. Laughing

# 688
За мен, когато избирах четец, беше важно да е с по-голям екран и да може като си купя книга веднага да я кача/заредя на него. Не да се чудя как да конвертирам. Затова се спрях на Pocketbook.
Иначе, още не са ми звъннали от сервиза с цена за ремонта. Другата седмица пак ще им звънна, но усещам, че няма да го бъде. Grin

# 689
Не съм оптимист по отношение на развоя, но дано бъркам. Да чукна на дърво, досега на нито един мой Покетбук не му се е издувала батерията. За Черния петък и Cyber Monday в Амазон не знам дали намаляват Покетбук, но ще следя за всеки случай, ако ми попадне изгодна оферта. В момента PocketBook Era е на цена от 194,90 € в сребрист цвят. Има възможност и да се купи на изплащане на три вноски, но не знам как стоят нещата с доставката до България и дали тази опция там е налична.

Общи условия

Активация на акаунт