Електронни четци - 29

• 32 920
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
В търсене съм на подходящия четец за мен. Много рядко чета електронни книги, но вече нямам физическо място за хартиените и поради това реших, че е време за промяна. Изчетох темата, но често казано още не съм се насочила към конкретна марка. За това ще помоля за съвет.
Бих искала да чета предимно новоиздадени заглавия, за целта ще купувам е-книги, предполагам основно от Озон. Към каква марка и модел бихте ме насочили спрямо това?

# 301
Да допълня предишния си пост за сравнение на Boox. Go 10.3 и Kindle Scribe.
Сравнение на дисплеите - Scribe и  с изключена подсветка, Boox Go няма никаква вградена подсветка:

Лично на мен екранът на Boox ми харесва доста повече.
Постарах се горе долу размерът на шрифта и разредката да са еднакви. Шрифтът е Georgia при Kindle, и Georgia E Ink 25 при Boox. Т.е. почти еднакъв.

# 302
Здравейте!
В търсене съм на подходящия четец за мен. Много рядко чета електронни книги, но вече нямам физическо място за хартиените и поради това реших, че е време за промяна. Изчетох темата, но често казано още не съм се насочила към конкретна марка. За това ще помоля за съвет.
Бих искала да чета предимно новоиздадени заглавия, за целта ще купувам е-книги, предполагам основно от Озон. Към каква марка и модел бихте ме насочили спрямо това?
Щом ще е от Озон значи:
- Kindle не е опция. В електронните книжарници Хеликон и Озон изрично пише, че книгите не могат да се четат на Amazon Kindle. Имад DRM защита... За сметка на това книгите от ел. книжарница на Сиела вървят без проблем и на Киндъл. Но там може би избора е по-ограничен.
- PocketBook Поради актуализация на платформата за продажба на е-книги, временно новозакупените е-книги от ozone.bg няма да могат да се отварят и четат на устройствата Pocketbook, докато производителят не актуализира фърмуера на съответните модели устройства.
В момента са съвместими следните модели:  Touch HD 3 (Firmware: 6.8.4078), Verse (Firmware: 6.8.4081), Verse Pro (Firmware: 6.8.4177), InkPad Lite (Firmware: 6.8.4087), InkPad 4 (Firmware: 6.8.4143), InkPad Color (Firmware: 6.8.4079), InkPad X (Firmware: 6.8.4083) - От самия сайт.
- Boox също е показан като устройство на което би трябвало да се четат електронните книги от Озон без проблем. За него по-подробно трябва да ти разкаже колегата Stilger. Нямам никакъв опит с Boox.
- Windows за него препоръчвам Thorium Reader, който изненадващо е безплатен в Microsoft Store и отваря защитените с DRM електронни книги от Озон.

# 303
Разгледах препоръчаните марки и харесах Boox. Но се колебая между Boox Go 10.3 и Boox Page 7, според вас кое би било по-подходящо за първи четец. Най-вече се чудя заради липсата на подсветка при Go 10. Но пък аз и сега чета на нощна лампа.

# 304
Аз бих препоръчала да е с подсветка. Много по-удобно е да се чете така, вкл. и в леглото с изключени всякакви лампи. Ползвам подсветката и вечер, на лампа, по-добре се вижда текста.

# 305
Разгледах препоръчаните марки и харесах Boox. Но се колебая между Boox Go 10.3 и Boox Page 7, според вас кое би било по-подходящо за първи четец. Най-вече се чудя заради липсата на подсветка при Go 10. Но пък аз и сега чета на нощна лампа.

Задъъъължително подсветка. Не товари така очите като лампата, моята лично е постоянно включена. Преродих се, когато взех подсветка, а и не тормозя вечер половинката, докато той спи.

# 306
Забравих да спомена, че големите четци с 10.3 инчов екран са тежички. Ако обичате да четете излегнати на дивана или в леглото, те не са от най-удобните. А пък да четете, като държите четеца с една ръка - просто забравете.
Сега погледнах - Boox Go 10.3 тежи 375 грама без калъф (папка) и без стилус. Киндъл Scribe пък тежи 433 грама също без калъф и стилус.

# 307
Здравейте, към тези с Киндъл - как ставаше синхронизацията между устройствата, така че книгите, свалени на стария четец, да се показват и на новия? Имаше ли такъв начин, или се синхронизират само закупените от Амазон книги?
Влязла съм с акаунта си на двете устройства, в новото излизат колекциите, но са празни. Силно се надявам да има някакъв начин, автоматично да се прехвърлят книгите и да не се налага да ги качвам и разпределям по колекции наново Grin

# 308
Кагато пращаш книгите от телефон или лаптоп през Интернет към сайта на Амазон, при регистрирани на твоя акаунт повече от един Киндъл, програмата те пита на кой (кои) Киндъл (Киндъл и) да ги качи. И показва списък на твоите Киндъли с възможност да избираш един или повече.
Може да има и по-лесен начин, не знам.

# 309
Здравейте, към тези с Киндъл - как ставаше синхронизацията между устройствата, така че книгите, свалени на стария четец, да се показват и на новия? Имаше ли такъв начин, или се синхронизират само закупените от Амазон книги?
Влязла съм с акаунта си на двете устройства, в новото излизат колекциите, но са празни. Силно се надявам да има някакъв начин, автоматично да се прехвърлят книгите и да не се налага да ги качвам и разпределям по колекции наново Grin

В акаунта в сайта на амазон, избирайки колекциите, може да се изпратят отново на устройството. Това е най-лесния начин, да си отиде като колекция, вместо да се пращат файловете един по един отново и да се подреждат отново в колекции.
Като цяло през сайта се менажират доста по-лесно файловете и колекциите. Само обръщам внимание, че пиратските книги отиват в Docs, a не в Books.

# 310
От Амазон кои книги се определят като пиратски? Може би всички, които не са закупени от Амазон? Grinning

# 311
На мен Киндъла ми е пълен с книги от читанка и Сиела... значи пиратски за амазон Grinning За щастие все още не са ми изчезвали книги към момента.

# 312
От Амазон кои книги се определят като пиратски? Може би всички, които не са закупени от Амазон? Grinning
Мда, за жалост. Само закупените от Амазон ги приема като Books в страницата им.

# 313
  • Враца
Преди няколко месеца писах в темата, че имам проблем с някои файлове, които качвам на Киндъла през Send to Kindle. След изпращането получавах мейл, че има грешка при получването Е999 и файлът не се доставяше. Явно никой не се беше сблъсквал с този мой проблем.

След търсене в Интернет успешно го сборих по съвет на потребител на редит. Та пътят е следният: от епъб файлът се конвертира в моби и моби-то се конвертира в епъб отново. Тествано и работи.

Пиша го като информация, ако и други получат тази грешка.

# 314
някой купил ли си е новия киндл с цветове ? Аз чета само текст, но едното ми момче харесва комикси и се чудих за подарък  . Дали си струва ?

Общи условия

Активация на акаунт