Любители на кучета - 148

• 23 268
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Вачи, и аз питам същото, обаче само те ядат, а на мен не дават и се чудя въобще дали да се хабя да слизам от дивана...

# 616
  • София
Muffin... , кога ще ни зарадваш със снимки на Арчи и Гого? ❤

Много ми се иска, но Арчи бяга от Гого. Трябва малкият да кротува или спи. Тогава Арчи идва, души го и ляга до него. Искам да ги хвана да играят, ама трудна работа.

# 617
Здравейте любители на кучета Simple Smile
Нахлувам във вашата тема с въпросче. Сред вас има ли собственици на пуделчета, кавапу, малтипу, да разменяме информация? Вчера създадох съседна тема, но виждам че няма интерес и реших да питам направо тук. Решили сме да си вземем такова кученце, но искам да се подготвя с информация, кое как, какво ми е необходимо у дома, за да го посрещнем с любов и грижа.
Извинете, ако вече има таква тема и тук не е правилното място, ще се преместя там Simple Smile
Поздрави на вашите прекрасни кучовци Yellow Heart

# 618
  • Пловдив

искаааам на разходка, минава се ей оттукааа, айде какво се мотате

# 619
Колко е пораснал Матейчо наистина, но си е малък в сравнение със Зара. А тя какви жълти очи има и щом сивее, да не би да има нещо вълчо в родата. Simple Smile
Аз много харесвам вълците, между другото.
В Бургас е ледена епоха заради бурния северен вятър. Разходките са кошмарни, но ние все пак излизаме, няма начин с тая нашата пикливата.
Вижте какво й взех от нечовешкия. Ще го пробвам и с паста, и с кокосово масло.

# 620
  • Варна
Нахлувам във вашата тема с въпросче. Сред вас има ли собственици на пуделчета, кавапу, малтипу, да разменяме информация? Вчера създадох съседна тема, но виждам че няма интерес и реших да питам направо тук. Решили сме да си вземем такова кученце, но искам да се подготвя с информация, кое как, какво ми е необходимо у дома, за да го посрещнем с любов и грижа.
Извинете, ако вече има таква тема и тук не е правилното място, ще се преместя там Simple Smile
Здравей. Подготовката е като за всяко друго кученце. Няма разлика. Легълце, купички, лакомства, играчки. Единственото по-специфично е четка за разресване и се подгответе да сресвате ежедневно, и да посещавате грумър ежемесечно.
Тъй като всякакви пу-та са модерни в момента, ужасно много се лъже и се продават зле развъдени и болни кученца. Ако се спрете на пудел, задължително вземете от лицензиран развъдник, не от обява в олх. Малтипу и кавапу все още не са официални породи, а модерни кръстоски и се развъждат единствено гаражно. Нямат стандарт. Какво кученце ще ви се падне - колко голямо, с каква структура, с какъв темперамент, ще му линее ли козината или не - божа работа. Общо взето си купувате куче в чувал, ако се спрете на някой от миксовете.

# 621
След като гледах отблизо как оправяха заплетените козина и уши на един Кастиелчо и обясняваха колко грижи изисква, за да не се заплита и мирише, се прибрах вкъщи, целунах Зара по врата и благодарих на вселената, че поне късокосместо го избрах.
Гледах и как бръснаха заплетеното дупе на един шпиц-померан, с възпален анус в язви чак. И голото дупе на Зара ми идва да целуна от благодарност! Simple Smile
Не ви е хич леко, колежки с дългокосмести и рошави любимци! Респект за търпението! Two Hearts

# 622
Скрит текст:
Здравей. Подготовката е като за всяко друго кученце. Няма разлика. Легълце, купички, лакомства, играчки. Единственото по-специфично е четка за разресване и се подгответе да сресвате ежедневно, и да посещавате грумър ежемесечно.
Тъй като всякакви пу-та са модерни в момента, ужасно много се лъже и се продават зле развъдени и болни кученца. Ако се спрете на пудел, задължително вземете от лицензиран развъдник, не от обява в олх. Малтипу и кавапу все още не са официални породи, а модерни кръстоски и се развъждат единствено гаражно. Нямат стандарт. Какво кученце ще ви се падне - колко голямо, с каква структура, с какъв темперамент, ще му линее ли козината или не - божа работа. Общо взето си купувате куче в чувал, ако се спрете на някой от миксовете.
Благодаря ви Simple Smile Знам, че са кръстоски. От години ги следя, още преди 5 години в Испания (вече имаше такива) и съм разговаряла със собственици там на такива кученца. Всички жизнерадостни, любопитни и прекрасни в различията си. Спряла съм се на проверен развъдник, тук в пловдив, не е от олх, ще отидем и на място да поразпитаме за информация. Просто ми се искаше да поговоря и със собственици на такива, виждам доста по улиците..особено пуделчета.

# 623
  • Варна
Повечето такива “колежки” Grinning нямат представа с какво се захващат, и после след като вече кученцето е у дома, искат, не искат, играят хорото. Къде ще идат… 😀 Аз още по време на обучението си се ужасих и и казах, че никога няма да си го причиня. И да искам, нямам такова време. Затова си избрах лесна за поддържане порода. Ако не работех това, идея нямаше да си имам, и щях да ви се оплаквам как реша пудел с часове и нищо не става, или как да ми го обръснали до кожа в някой салон. 😀

Повечето хора просто искат пухкаво кученце и не се замислят за усилията, които тая пухкавост изисква.

# 624

Има косъм като човешка коса и подкосъм. Много обичам да го реша, по два пъти на ден. Не беше сплетен на първия груминг. Обаче си иска поддръжка и стават възпаления, да. Особено очите, ушите като са клепнали също. И правя грешки като нов стопанин.

# 625
  • Варна
Благодаря ви Simple Smile Знам, че са кръстоски. От години ги следя, още преди 5 години в Испания (вече имаше такива) и съм разговаряла със собственици там на такива кученца. Всички жизнерадостни, любопитни и прекрасни в различията си. Спряла съм се на проверен развъдник, тук в пловдив, не е от олх, ще отидем и на място да поразпитаме за информация. Просто ми се искаше да поговоря и със собственици на такива, виждам доста по улиците..особено пуделчета.
Кавапу и малтипу няма как да си вземете от истински развъдник, защото такива не съществуват. Развъдчиците, в истинския смисъл на думата, са регистрирани, развъждат само официално признати породи със съответните стандарти, правила за селектиране, генетични и здравословни изследвания.
Това, че някъде някой развъжда кучета, си е точно “гаражно развъждане”.

В темата има няколко пуделски мами, които с радост ще ви отговорят на въпросите. А също можете и да питате стопаните, които срещате по улиците. Ще се зарадват, че се интересувате, сигурна съм.

Кокорчо е прекрасен бонбон. Като каза уши, се сещам да допълня, че на пуделите и останалите пу-та, ушите също са слабо място. Склонни са към инфекции и трябва редовно да следите за състоянието им. Образуват доволно количество ушна кал, която трябва да се почиства. Косъмчетата в самата ушна мида също трябва да се отстраняват редовно. Те са мъртви и се издърпват много лесно с пръсти, с помощта на пудра за уши. Не е болезнено за кучето, но някои са драма куийн и пищят все едно ги колиш.

# 626
Вчера направихме еднодревна екскурзия, ама без Лъки. По едно време включихме от любопитство камерата, за да го видим спи ли (или по-точно къде спи). Беше награбил на майка ми чехъла. Спеше с него. Тъжеше за баба си 😂 Същата, където едва не хвърли от страх тенджерата със супата на първата им среща. Тогава майка ми рева и се тръшка защо сме взели куче и как няма да може да вижда децата... Оттам нататък винаги му носи лакомство по мое настояване и той знае, че с баба идва ядене 😂

Снощи нашите бяха на гости. Майка гали Лъки с удоволствие, а той й се умилква като коте. После легна в краката на татко и цяла вечер му близа чорапите. Има слабост към татко, а татко може да каже примерно "Какво красиво / умно куче", ако види по улиците. Няма обаче никакъв порив да гали животни или пита нещо стопаните. Забелязах и съседски кучета, че ходят при татко ей така, без покана. С нещо ги привлича.

# 627
  • София

Много ми се иска, но Арчи бяга от Гого. Трябва малкият да кротува или спи. Тогава Арчи идва, души го и ляга до него. Искам да ги хвана да играят, ама трудна работа.
Абе... ние и на спящи ще сме доволни. Ако не е нахално, разбира се!
Арчи е голям сладур и ми е интересно спрямо бебока колко точно е голям, защото ми изглежда дребничък кучо. ❤
Пък спящи бебоци и кучовци са просто... ❤❤❤❤

# 628
  • Бургас
Кокорчо прилича на панда Simple Smile

# 629

Има косъм като човешка коса и подкосъм. Много обичам да го реша, по два пъти на ден. Не беше сплетен на първия груминг. Обаче си иска поддръжка и стават възпаления, да. Особено очите, ушите като са клепнали също. И правя грешки като нов стопанин.
Благодаря ви! Приказен сладур си имате Yellow Heart Да ви е много здравичък и игрив!

Кавапу и малтипу няма как да си вземете от истински развъдник, защото такива не съществуват. Развъдчиците, в истинския смисъл на думата, са регистрирани, развъждат само официално признати породи със съответните стандарти, правила за селектиране, генетични и здравословни изследвания.
Това, че някъде някой развъжда кучета, си е точно “гаражно развъждане”.

Благодаря ви за мнението! Надявам се, че съм взела правилно решение, от там от където ще го взема. Кученцето ще бъде с поставени две ваксини, чип и европейски паспорт, както и чистокръвни родители.
Не съм си измислила днес, че искам пухкаво кученце, имах йорки, което ми беше другарче 14 години. Взех го когато беше на 2 години. Обожавам всякакви породи кучета, имам голямо желание да имам и годън някой ден, когато имам по-голям дом за него. Не ми е прищявка да имам кученце, а желание да му дам и получа най-чистата любов.
Не е много приятно, да усещам някакво пренебрежение, че съм избрала именно такова кученце, а не някое друго.
Благодаря за всички полезни съвети, за които писахте. За ушите и аз разбрах, че са им слабо място. Ще бъда внимателна с тях.
Той на няколко месеца, нали така? Вече излиза ли на разходка навън?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 13:17 от Joana85

Общи условия

Активация на акаунт