Бихте ли приели жена с дете?

• 21 354
  • 960
  •   1
Отговори
# 405
Всяка жена коментира личностните качества на мъжа, а не това има ли дете или няма.
Мъжете точно обратно. На първо място явно критерият е жена без деца и както казват "обременености". Дали иначе е читава или не, няма значение. Всъщност щом е парясница с дете не е читава. Точка.
Въобще не е така - всеки гледа първо личните качества. Да ги наречем обобщено "привлекателност".
И сега ако ергенът има избор между две привлекателни жени, но едната с дете, а другата без - коя от двете ще избере?

Обикновено рядко или даже никак не се случва тази ситуация, да се появят две еднакви кандидатки с еднакви качества, едната с деца, другата без, че мъжът да избира. Или обратното.

# 406
  • Между гори и планини
Майка ми например преди 48 години се омъжва за разведен мъж с дете ( баща ми). Можело значи. Ама има широко скроени хора със сърца, има и хора калкулатори.

# 407
Докато едни смятат и пресмятат, други се радват на семейството си. Simple Smile Поздрави за Доня Дафина и Lorelada!

# 408
  • Варна
Ма то всички си живеем живота - тук има тема, коментираме.
В тази връзка си мисля, че мъжете, които са  обект на интереса и жени, които не са в ситуацията могат да бъдат що-годе обективни, другите малко скачат.
Явно и аз съм аут оф спейс, щото намирам, че Невена каза нещата в прав текст - не за това как е в живота (нямам претенции за всеобхватно познаване на темата), а за усещането което мненията създадоха. Мъжете трябва да са безрезервно приемащи, за да не са ганьовци, мунчовци, отрепки и какви ли не. И да, двоен стандарт се демонстрира.

# 409
Не четете с разбиране, Плясък.
Не трябва да приемат нищо, а да не раздават квалификации на общо основание.
Тесногръдието не означава, че свят по-далеч от нечие ограничено вижданя няма.
Като да твърдя - земята е плоска, защото аз така я виждам като погледна през терасата.

# 410
По принцип и мунчовците, и отрепките, и дебелите лелки, и превзетите кифли и т.н., си намират някого било то за кратка връзка, цял живот или нещо средно.

# 411
  • Paris, France
Майка ми например преди 48 години се омъжва за разведен мъж с дете ( баща ми). Можело значи. Ама има широко скроени хора със сърца, има и хора калкулатори.

И майка ми така преди 56г. Тогава беше често срещано, но бащите като се разведат с първите си жени се развеждат и с децата си. Имам приятелки, които никога не са виждали полубратята си и полусестрите си наживо. Даже не знаех, че имат.

Моите родители се разведоха. Само дето са се пънали да се женят, ами тогава не е можело да се живее заедно без брак. И баща ми се ожени отново и вече 40г си живее с жена си. Та може, да.

Преди 40г познавах 100 жени, които бездетни са се оженили за мъже с деца от предишна връзка и само две, които с деца са се оженили за бездетни ергени. Поради демографски и икономически особености преди 30г плочата се обърна.

# 412
  • Между гори и планини
Е, моят баща не се е развел и с дъщеря си. И майка ми я приема и се грижи за нея и докато работи по корекомите и подаръци ѝ прави. Дори братовчедка ми, която периодично също живееше у нас и броя за сестра, казва, че майка ми ѝ е била духовната майка. Живели сме бедно когато падна комунизъма, обаче за всеки е имало чиния на масата и не е имало твоето, нашето дете, детето на сестра ти и т.н. Хора и хора, съдби различни.

# 413
Мен да си ме чел да кажа, че мъжете с дете са нефелни и Трабва еди какво си.
Ако е пич, кефи ме, сексуален е, и с 2 и с 3 деца- добре дошъл.
Аха, и ти като Дафина - ако, бих... ама не си, нали, вече почти 50 години на тоя свят и си живяла с няколко мъже, но не и с предишните малолетни деца на някого. Обаче тепърва би?
Аз повече гледам хората какво правят, а не какво говорят.

Обикновено рядко или даже никак не се случва тази ситуация, да се появят две еднакви кандидатки с еднакви качества, едната с деца, другата без, че мъжът да избира.
Еми нали и аз това казвам - като няма друг избор...
Иначе защо да няма и мъже с избор? Нали сред жените имало "топ", за които се редяли на опашка и имали много избор - например кака ти по-горе е такава топ жена, винаги е имала избор, и досега винаги е избирала мъже без деца, живеещи с тях. Но сега "би" дала шанс и на някой с 2-3, казва. Да видим.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 17:29 от chris78

# 414
  • София
Трябва да прибираш детето от училище.

# 415
Избор винаги има, но той никога не е между двама еднакви кандидати било то мъже или жени, с единствена разлика, че единият има деца, а другият не.

# 416
  • Out of the Mix
Ревоукър, напълно е нормално да не искаш жена с дете, поради ангажимента. В това не виждам нищо нередно, всеки си преценява силите и желанието. Но пак казвам, в много постове (не казвам твои, не съм си правила труда да помня), усещам посланието "щом е имала (наглостта едва ли не) да роди на друг, мен да не ме занимава". И ми е интересно мъжете осъзнават ли го това и дали рефлектират върху него. Иначе разбира се, че е въпрос на избор дали да бъдеш с такава жена, но лошото отношение е съвсем друго нещо. Най-малкото, по мнението пак на мъже от форума, тая жена си е изпълнила женския дълг и дълга към държавата, значи заслужава малко уважение Laughing
Не знам мен за моето мнение ли ме питаш, или защо другите мъжчета така "отсичат" (не форумните, по принцип)?

Аз съм лидер човек, индивидуалист, с ясна позиция и критерии, мнение формирано от опит, факти и житейска "проба-грешка" в повечето случаи на други хора; гледам себе си, моята паничка, хората около мен, другите не ме интересуват, дотолкова, доколкото да не ми се бутат, да не ми се пречкат, и да не ми "разбъркват паничката", с една дума всеки да си е в балончето. Ако съвпада с моето, ок, ще има комуникация, кой знае може и диалог, може и нещо повече, зависи от човека отсреща и обстоятелствата.

Не споделям и нямам нищо общо с описания от теб "модел на поведение и мислене", манталитетче, даже ме дразни, но те са куп неща в болното ни общество, като цяло.

Защо си мисля, че втори път питайки ме нещо в главата ти се "заражда презастраховане", ако случайно останеш самотна майка (не ти го пожелавам никога, бъди щастлива и да остарееш с човека до теб, ако това искаш, ако и двамата го искате) какво "би било", но ти си умна и знаеш, че нещата биха били много различни от това да си сингълка в късните 20, ранните 30.Simple Smile

# 417
Представям си как някой казва на жена си: "Скъпа, навремето имах избор между теб и Ганка. И двете бяхте еднакво привлекателни за мен, но аз избрах теб, защото Ганка имаше дете, а ти не." Joy

# 418
Представям си как някой казва на жена си: "Скъпа, навремето имах избор между теб и Ганка. И двете бяхте еднакво привлекателни за мен, но аз избрах теб, защото Ганка имаше дете, а ти не." Joy

Обаче, ако се разведе с настоящата си жена, вече спокойно може да се върне при Ганка (ако е свободна), защото и двамата ще вървят с тежести Simple Smile))

# 419
Той ако й каже така, може и да се разведе. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт