В момента чета ... 93

• 43 605
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, Geia! Ю Несбьо вече го изчетох, много ми харесват романите му. Другите автори не са ми познати и със сигурност ще потърся нещо от препоръчаните Simple Smile Не знаех, че има отделна такава тема. Радвам се, че ме насочихте.

# 316
Geia,
Зачетох и аз Ема, но ми е много странна. И скучна. Чета я на френски, имам съмнения, че я е писал Рено. Или е стабилно редактирана. Едни завъртяни изречения… натегната сякаш.

Подхванах Възвишение, за която нямах търпение. Не ме грабва и тя. Ще я отложа засега.
Освен това, нямам нито желание, нито настроение за четене. Много странно, усещам го като умора и дори мързел.

# 317
  • София
Отчитам си го малко като недоразумение, ама си я изчетох чинно (не ми беше проблем) и кратко рапортувам:
Колийн Хувър и Тарин Фишър - "Никога, никога"
(загл.е взето от фр.израз "Жаме, жаме" и в книгата става ясно защо)
Оказа се... тийн-романтик роман. "Бестселър №1 на НЙ Таймс" върху корицата и обещание за амнезия в анонса - това ме накара да я взема от читалището. Вероятно от повече от 10 г. не съм чел от подобен жанр (а не си падам и по зомбита на хартия - но тук такива няма). Можете да я пробвате на дъщеря ви - ако е в подходяща възраст над 13 г. и чете. Очаквах повече около разплитането на мистериозната амнезия, която получават нашите герои, но някак не разбрах какво има на ум авторският тандем. Но се чете леко, съвременна е, има крими-момент, има типичните американски отношения и събития в тамошните училища с учениците им - на прага на колежите. С оглед на финала, още повече ми се щеше да се поразчовърка паранормалното събитие, но не би. Без предубеждения бих я оценил на 6-7/10. Но иначе - понеже не е "мойто" и я изчетох "погрешка", въобще не бих оценявал. Извън сегмента съм - и книгата - извън моя. Simple Smile

(Продължавам - между няколко - с версиите "Тройка" на Руслунд, при това отзад-напред. В момента съм подхванал 3-те секунди; знам какво има в тая първа история на героите, но без подробностите и се оказва, че ми е достатъчно - заедно със стила и уплътняването на героите с всяка поредна книга, независимо от реда й. Смесването на съвременна "гео-престъпност" - Колумбия, Скандинавия, Изт.Европа - наличието на поне 2 линии във фабулата и - особено ценно за мен - ролята, психиката, силата-куража-и-страха на едно инфилтрирано лице в бандитския свят, т.е. под прикритие, и какво е бивш престъпник да "играе" престъпник е интригуващо.)

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 13:56 от EmBrother

# 318
  • в сърцето на един мъж...
countessinnа, да да, има такава тема тук във форума, има доста скандинавци, които са излезли на пазара и може човек да си избере нещо за неговия вкус.
Аня, аз на български я чета, обаче има нещо в нея, което ме дразни. А така да го харесвам него Sad Тромава е, не върви много лесно.

# 319
В момента се мъча с Мълчанието на белия град на Ева Гарсия Саенс де Уртури. Трилогията отдавна отлежава у дома и си чака реда. Сериен убиец - любимата ми тематика. Но ми върви трудно. Не знам дали авторката така го е написала или проблемът се крие в превода, редакцията може би, но е пълно с едни безумни изречения, които ме побъркват.
Скрит текст:
Светът беше разделен в чувствата си, породени от неговото поведение: общо взето цяла Виктория го ненавиждаше, но останалата част от планетата и младите поколения, които не бяха преживели ужаса на четирите двойни убийства, впечатлени от легендата за серийния престъпник, който продава сценариите си за милиони, го боготворяха за всяка капка мъдрост, която пуснеше в мрежата.

Как не беше дошъл по-рано, как не се бяха срещнали още преди да се обвържат, на танците в салон "Белия слон" или в локала на хотел "Кансилиер Аяла", където всяка неделна вечер забраната за лов падаше и рояци младежи без халки на пръста се впускаха кой както може в недодялани опити за флирт с издокараните девойки, които се бранеха една друга в отсрещния край на залата, в опит да запазят благоприличие.

Мамник направих опит да я чета още като излезе. Ужасен стил на писане по мое мнение. В генезиса си е аудио роман и според мен трябваше да мине лека преработка, за да е по-четивен на хартия. Може би пак ще му дам шанс, но няма да е скоро.

# 320
  • Свети Влас
В момента чета "От идея до успешен онлайн бизнес- Наръчник за стартиращи онлайн магазини ".

# 321
Интересно, аз пък толкова много я харесах поредицата. Не ми е направило впечатление дали има подобни изречения Simple Smile Аз буквално на един дъх я изгълтах.

# 322
Интересно, аз пък толкова много я харесах поредицата. Не ми е направило впечатление дали има подобни изречения Simple Smile Аз буквално на един дъх я изгълтах.
На мен хем ми е много интересна, хем тези изречения ми "вадят очите" и много ме дразнят. Интересно е, че стоят като кръпки на фона на останалото, така че допускам, че може и да са пропуск при редакцията.

# 323
  • София
На мен и Крис Картър ми е хард и откачен като скандинавските автори. Дори и не се опитвам да прочета нещо негово след "Скулптура".
Взех си "Криминален клуб Марлоу" на Робърт Торогуд, звучи като любимите ми уютни криминалета, надявам се да е такова.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 15:10 от yovanka

# 324
Франк Тилие също е доста брутален. Крис Картър още не съм чела за сравнение, но за всеки случай да го имате предвид. Обаче след кървавите описания във фентъзи жанра (при Абъркромби, Джон Гуин, които иначе са много интересни автори) попретръпнах.

Много фентъзи поредици едновременно ми се четат, трудно беше само до една да сведа избора, към някои от авторите, които миналата година харесах, ще се връщам от време на време да вмъквам по малко от книгите им сред основно избраната в  момента (Летописите…).

# 325
За мен е предизвикателство да се откъсна от фентъзито и да чета нещо в друг жанр. Така модерното напоследък роментъзи обаче проработи в полза на разнообразието на нощното ми шкафче. Напоследък трудно намирам ново интересно фентъзи.

# 326
При мен е сравнително ново увлечение - преди този жанр (фентъзи, не роментъзи- той не ми е интересен) заобикалях и сега много ми допада. От сравнително новите бих похвалила Джон Гуин със “Сянката на боговете”, с уточнението, че има много кървави описания. Като митологичен свят много ми бяха интересни съществата, които е измислил.

# 327
  • Mediterraneo
За мен Тилие не носи "очарованието" на Картър в никакъв случай. Най- малкото с двете си преведени на български книги( ако не се лъжа), не стъпва и на малкия пръст на Картър Simple Smile
Аз прочетох Милост на Джефри Дивър. Не останах доволна, доста неща не ми достигнаха в книгата, за да я наредят сред добрите трилъри, на които съм свикнала. Сюжетът се свива до едно преследване, образите са някакви схематични, развръзката леко изненадва, ама донякъде беше и предвидима.

# 328
Отдавна съм чела една-две книги на Джефри Дивър, за развличане имам спомен, че стават, но без да са нещо впечатляващо.
Стана ми сега интересно за Крис Картър, какво по-точно е “очарованието” при него - интересно конструиран сюжет, много обрати, нещо друго? Знам, че е харесван от доста читатели, но и че е “кървав”, затова досега го отбягвах и почти нищо друго не знам за него…

# 329
Rebel Rebel на мен историята ми беше много интересна, затова може би не съм обърнала такова внимание на изреченията. Като ме грабне и гледам да вървя по книгата, не обръщам внимание на стила, освен ако не е нещо много грубо зле.
На Джефри Дивър съм чела поредицата за Линкълн Райм до някъде, след това ме изнерви леко, защото залитна малко в разни нереалистични неща, особено за инвалид с квадриплегия, но ще я довърша някой ден.
Крис Картър е интересен с това, че има изключително изпипан сюжет, престъпленията са интересни, почти до края не можеш да разбереш кой е убиеца - случвало ми се е в книга да открия кой е убиеца в последните 10на страници, което рядко ми се случва в други книги. Да, кървав е, но не самоцелно кървав. Престъпленията са добре изпипани, няма недомислени неща. А и все пак той познава всичко от вътре - член на екип по криминална психология и се е занимавал със серийни убийци. Убийците му не са нелогични, така да се каже Simple Smile Но всичко е въпрос на вкус все пак.

Общи условия

Активация на акаунт