В момента чета ... 93

• 43 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря на отзовалите се за Пелевин. Ще потърся нещо негово-за запознанство.
Прочетох скоро "Офицер и шпионин" на Р.Харис. Освен, че е увлекателно написана, е и познавателна. С подробности, за които авторът твърди, че са добросъвестно и точно исторически предадени. Но поводът да я спомена е друг. Отпред са описани всичките герои- с длъжностите, чиновете и общественото им положение. Като действащите лица на пиеса. Много удобно.

# 511
  • Mediterraneo
Чернобилска молитва и аз я четох с големи почивки. Даже сега ме стяга гърлото, само като си помисля за книгата. И да, без да блести с някакви изключителни литературни качества, това е книга, която трябва да се прочете!

# 512
Назад беше коментирана "Френският фотограф", че е нелушаема, прочетена от Силвия Петкова, с което съм напълно съгласна! Да кажа, че я има и в електронен вид.
А "Новата прическа на Вики" видях в Storytel.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 19:14 от 50 Shades of Purple

# 513
"Кафене пълнолуние" е поредната топла, семпла, типично по японски история. Чете се изключително бързо, потапяме се в историите на героите ни, разбираме къде е преплетена нишката им. Чудесна книга за разтоварване с малък обем!
Започнах "Непознаваемо царство" на Яа Джаси-около 1/3 съм прочела. История за семейство от Гана, което емигрира в Америка. За трудностите им, за расизма. Засега ми харесва.

# 514
  • София
„Изчезването на Астрид Брикар“ Наташа Лестър , много в стил подобен на Тайната на Диор, но на мен изключително ми харесва стила на авторката.

# 515
Прочетох “Цвята над Ада” и “Спящата нимфа”. Разкошна Илария Тути! Тук, според мен, положителна насоченост има и към преводачката. Толкова добре написани книги. Много ме развълнуваха и двете! Образите бяха изпипани, болките им и терзанията също.
Финалът на втората ми се стори малко мъгляв, но все пак много вълнуваща книга.

Има ли някой, който е чел и третата, да сподели мнение? Благодаря!

# 516
Чета "Децата на хълма" на Дженифър Макмеън.
Направих си дълга почивка от близо година между тази книга и другите три на авторката, които прочетох една след друга миналата зима. Установих, че всичките й книги страшно много си приличат и мисля, че съм до тук, стигат ми четири подобни.
Като цяло биват, но не са нищо особено.

# 517
Има някои книги, които едва се въздържам да не отгърна на последните страници и да видя кой аджеба е тоз убиец. Някога така правех, сега проявявам воля, но кога ли ще се счупи. Чета "Гробът на сестра ми" на Робърт Дъгони и именно тя ме изкушава, много. В началото се питах какво пък ѝ харесахте толкова ..., но историята се разви доста добре, всички са ми заподозрени и нямам търпение да стигна до края.

# 518
Чета "Вятърът знае името ми" на Исабел Алиенде.
Само аз ли намирам,че магията на Алиенде вече не е същата?
Още съм в началото,  около 90 страница, но не ме грабва, както останалите и книги...

# 519
  • София
Нези, не могат да се сравняват "Вятърът.." или "Виолета" с "Къщата на духовете", но и последните ѝ книги все пак ми харесаха Simple Smile
Като изключим Ковид тематиката във "Вятърът.."

# 520
Чета "Вятърът знае името ми" на Исабел Алиенде.
Само аз ли намирам,че магията на Алиенде вече не е същата?
Още съм в началото,  около 90 страница, но не ме грабва, както останалите и книги...
И аз съм на същото мнение за Исабел Алиенде, не може на надмине себе си и трилогията, но продължавам да я обичам безкрайно много и да чакам с нетърпение следващата й книга.
Иначе в момента чета Блуклин на Колм Тобийн и много ми харесва историята, жалко че нямам повече време за нея. Тя е от книгите, които ги мислиш, докато не завършиш, а и след това. Хубава история.

# 521
За съжаление си е така:( А и ковид се появява тук таме. Преводът е отвратителен. И мен "Вятърът..." не ме грабна.
За сметка на това искам да споделя голямото удоволствие, което изпитвам с Людмила Улицкая и нейния Шурик! Забавна, увлекателна, страхотна! Главата ми е все там.

# 522
  • в сърцето на един мъж...
Аз попаднах в роментъзи свят и след като търсех с какво да се разсея и какво да чета, буквално за една седмица изчетох трите книги, серия, на Нора Робъртс - "Сърцето на дракона". Хареса ми да чета за феи, дракони, черни магьосници и Ирландия, и си починах тотално. Междувременно и ей така между другото, прочетох и първата от серията "Ветровитият град" на Лиз Томфорд, "Високо в небето". Явно съм в настроение за нещо розово и развлекателно Relaxed

# 523
Очаквах повече от "Новата прическата на Вики". Книгата е някакъв безкраен низ от префърцунени сравнения и метафори на всяка страница. Послесловът е най-силната част, ако беше написана цялата в този дух, щеше наистина да ми хареса. Но пък за омагьосания кръг на домашното насилие трябва да се пише и говори, така че ако тази книга е дала кураж дори и само на една малтретирана жена, си заслужава.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 08:32 от Вейда

# 524
  • Пловдив
Мнението ми, когато съм чела "Новата прическа на Вики"
Прочетох я за два часа...с огромно желание. НО!  Темата за насилието е сериозна, болезнена, докато тук малко като тв новела е представена, книгата не предизвиква сълзи в
очите, не може да усетиш истински чувствата на авторката.
Радвам се, че тя се е измъкнала от своя ад, всеки подложен на насилие трябва да го направи. Но определено маркетингът е нещото, което продава тази книга, а не историята.

Общи условия

Активация на акаунт