Майчинството счетоводно - 100

• 35 088
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
За новото майчинство ще се вземе предвид дохода 24 месеца назад, считано от деня преди излизане в 45 дневния болничен
Здравейте, момичета. Септември месец ми свършва втората година майчинство и след това ми се полагат 49 дни платен отпуск. Със съпругът ми сме решили да имаме второ детенце, което смятаме да започнем опитите през отпуската и живот и здраве да забременея октомври/ ноември месец. След това смятам да изляза болничен за рискова бременност. Та въпросът ми е дали тези две години от майчинството се вземат  предвид за следващото обещетение. На различни места четох различни работи.

# 736
Здравейте, момичета. Септември месец ми свършва втората година майчинство и след това ми се полагат 49 дни платен отпуск. Със съпругът ми сме решили да имаме второ детенце, което смятаме да започнем опитите през отпуската и живот и здраве да забременея октомври/ ноември месец. След това смятам да изляза болничен за рискова бременност. Та въпросът ми е дали тези две години от майчинството се вземат  предвид за следващото обещетение. На различни места четох различни работи.
Да, ще влязат в базата ви за изчисление на новото майчинство, предвид, че то е започнало след навършване на 2 години на първото дете.
Доста прецизен план имате кога точно ще забременеете и умения за гледане на кристална топка, че бременността ще е рискова и че ще излизате болнични от самото начало. Не си правете сметки без кръчмар е моя съвет...

# 737
За новото майчинство ще се вземе предвид дохода 24 месеца назад, считано от деня преди излизане в 45 дневния болничен
Здравейте, момичета. Септември месец ми свършва втората година майчинство и след това ми се полагат 49 дни платен отпуск. Със съпругът ми сме решили да имаме второ детенце, което смятаме да започнем опитите през отпуската и живот и здраве да забременея октомври/ ноември месец. След това смятам да изляза болничен за рискова бременност. Та въпросът ми е дали тези две години от майчинството се вземат  предвид за следващото обещетение. На различни места четох различни работи.

През двете години майчинство не се ли внасят само здравни осигуровки? А за обещетението по второ майчинство не си ли взема предвид внесените трудови осигуровки?

# 738
При изчисляване на обезщетението за второто майчинство:
- от първото майчинство за втората година се взема МРЗ като база
- от първото майчинство за първата година се взема дохода, от който е изчислено обезщетението

През двете години майчинство не се ли внасят само здравни осигуровки? А за обещетението по второ майчинство не си ли взема предвид внесените трудови осигуровки?

# 739
  • София
Момичета, стигнахме 50-та страница, заповядайте в новата тема: Майчинството счетоводно - 101

Общи условия

Активация на акаунт