За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 222
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
За вечерната иглика скоро пак се разправяхме в ендометриозната група. Пускам какво писа една мацка по въпроса, без да искам да накланям никого в никаква посока. Само споделям информация, която няма да видите на повечето места, на които като мантра ще срещнете "пий вечерна иглика". За някого може да е от полза Simple Smile
Скрит текст:
❓Тази ВЕЧЕРНА ИГЛИКА много се спряга…постоянно и на всякъде - по групи, чатове, женски кръгове … има обезболяващ ефект и при много хора може да се наблюдава намаляване на болковия синдром в някаква степен… и това е подвеждащото.

❗️Вечерната иглика е силен фитоестроген и за това е добре да се избягва при ендометриоза или наличие на ендометриозни кисти.

⁉️При хора, които имат само ПМС или ПМДД без други проблеми-може да може да се ползва, но с изключително внимание все пак.

📌Важно е да се знае, че вечерната иглика има много силни киселини и трябват здрави черва по-скоро от колкото стомах.

📌 Жените с хормонално чувствителни ракови заболявания или естрогено зависещи състояния като ендометриозата трябва да използват продуктите с масло от вечерна иглика с повишено внимание... въпреки че най-добре е да не я използвате изобщо. Внимавайте какво купувате с други думи. Често в производството на маслото във вид на добавка или капсула се привнасят още естрогени-например от резене.

📌 Вечерната иглика може да е вариант за жени в перименопауза или менопауза без ендометриоза, по схема.

📌Имайте предвид, момичета, като цяло-че такива мощни билки или добавки-изключително рядко се пият непрекъснато. Често ни трябват до овулация, след това, по време на кървене или по време на кървене трябва да се избягват. Знаем, че хормоните вървят по техните си амплитуди-рядко нещо ни е полезно в константен прием или грамаж

📌Също игликата си взаимодейства с други лекарства или добавки/билки. Може да засили или разсее влиянието им. Не е безобидна, още по-малко универсално решение.

📌Силно кръворазреждащо е в такива комбинации, а този факт за съжаление често се пренебрегва…

📌Също си взаимодейства и обърква влиянието на някои медикаменти за HPV…а доста жени и с този проблем се сблъскват.

📌Както и не се препоръчва при някои психотропни или седативни медикаменти.

📌Гама-линоленова киселина (GLA) може да помогне при болка и възпаление при ендометриоза. Това е всъщност веществото във вечерната иглика, което е по-добрия вариант. Съдържа се и в касиса и гъбичните масла… както и синьо-зелените водорасли. GLA е омега-6 мастна киселина, която може да намали възпалението чрез регулиране на производството на простагландини, които са хормоноподобни съединения, които допринасят за възпалението. Някои проучвания показват, че добавките на GLA могат да помогнат при ендометриоза, но са необходими повече изследвания, за да се разбере как работи най-добре и каква е оптималната доза.

GLA обаче може да стимулира производството на арахидонова киселина, която е по-възпалителна от омега-3 мастните киселини. За да подобрите съотношението на омега-6 към омега-3 мастни киселини, може би е най-добре да използвате GLA-съдържащи масла за кратко време.

‼️Преди да вземете GLA добавки, трябва да се консултирате със здравен специалист!

❗️Важно е да спомена, че някои хора са генетично предразположени да имат затруднения с обработката на някои мазнини, ако ти си една от тях-това не е вариант за теб.

📌Вечерната иглика съдържа GLA (гама-линоленова киселина), която е предшественик на противовъзпалителните съединения на тялото PGE-2 и COX-2. Възпалението е основната причина за болката и заболяването. Ако успеете да отървете тялото си от възпаление и токсини, има вероятност да сте много по-здрави и да се чувствате по-добре.

📌Знаете ли че: Вечерната иглика се създава чрез извличане на масло от СЕМЕНА на растението. Предлага се под формата на капсула (като типичното хапче) и в течност за употреба върху кожата. Може да се нанася локално върху корема, като се използват минимални ограничени количства.

📌Ако планирате операция, спрете приема на вечерна иглика две седмици преди това. Също така, не приемайте вечерна иглика, ако имате епилепсия или шизофрения.

# 136
Здравейте, не съм писала от мнооооого, много време вече. Честита Нова година и пожелавам успех на всички момичета в темата.

При мен нямам нищо ново все така небременна съм си. Откриха ми имунологичен проблем и ще приемам преднизолон. Мц ми е страшно сбъркан последно време, което е нетипично за мен. На 38-35 дни ми стана и имам още зацапване, като според д-р Калчев е от хормоните нещо,  защото истмоцелето го нямало.. Както и за е ще правим стимулация с Кломифен от утре отново и ще пробваме може би за последно на естествени опити. След това Калчев спомена евентуално за биопсия имунологична и вече ни праща за инвитро. Ние не сме го обсъждали още де, ще го мислим, ако и преднизолона не действа и нямаме успех.

Не знам кои момичета имат успех и кои са се отказали от опитите, признавам си, че не следя темите особено много, но психически като не ми се случваше нищо имах нужда да не мисля за бебета..

# 137
Е, аз за втори Ц подред чуквам 40 дни 🤦‍♀️ Наистина не е нормално...
Тая вечер взело леко да ми зацапва (40-ти ден ми е днес). Дано поне утре ми тръгне, че да не се стягам другата седмица за болницата и изследванията....

# 138
Sunflower, в листовката пише, че може да предизвика контракции, затова при жени с цел забременяване се пие от М до О.

Inferia, леле. Аз съм с ендометриоза и никога не съм се замисляла да прочета и информация не съм срещала във връзка с приема и заболяването. WTF, спирам я, то и без друго не съм пила последния месец, но да... Много благодаряя Heart

# 139
  • На изток от Ада
Голдън, радвам се че писа! Съжалявам, че няма бременност при вас с още!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 00:34 от nasito8988

# 140
За жалост този месец нямам с какво да се похваля. С тестове за О успях да я хвана, оказва се че е чак на 18 ден от 29 дневен цикъл...за съжаление не успяхме да направим опити, М го изпратиха командировка. Надявам се следващия цикъл да е по ползотворен, на 23 би трябвало да ми дойде, поне това се възстанови и е почти точно след раждането. Преди да забременея беше доста нестабилен 23-30 дни...

# 141
Белив, пробвай с МИО инозитол наистина, дали няма да помогне за скъсяване на този цикъл. Едва ли ще ти навреди.
Голдън Стоун, съжалявам, че все още нямате успех с Калчев и дано не се налага да ви насочва към ин витро и имунологичната терапия даде резултат.

Аз пак за моите бактерии да измрънкам, че не знам, какво да правя.
И Дойчиновски, също като Дудъл смята, че тези бактерии не са проблем, нормална флора било и отказа да ми изпише каквото и да било.
Но ми се върти в главата, че Гагова изписа на АА кремчето точно за стафилокок 10 на 6 степен. Сега освен и при нея да отида с тези резултати, лошото е, че намерих час чак за 23.01.
Не че търся под вола теле, просто не знам, дали без да съм се лекувала ще ме огрее безрисков секс Heart Eyes .

# 142
  • Замък сред облаците
Стафилококът не е полово предаван по нейни думи, не е и причина за абоети. Иначе по листовката на антибиотика, ако се налага лечение тогава се прави 2-3 триместър, в първи не.

# 143
Anigo моето е кутийка и няма листовка, само схема за пиене и пишеше на ден от 2 до 4 таблетки. А интересно, че съм чела в интернет и не съм попаднала на това, дали не съм си провалила опитите за забременяване…
Аз започнах да я пия заради киста и тя изчезна..и продължих да си я пия.

# 144
  • На изток от Ада
И моята вечерна иглика е без упътване. От форума разбрах че се пие от О до МЦ. Но в началото я пиех всеки ден

# 145
Аз да се разпиша с истински оригинален цикъл. Яено, че не е било имплантационно кървене все пак. Ще пускам полови хормони тези дни и си чакам часа за Калчев през февруари.

# 146
тирамису, аз съм страшен фрийк на тема бактерии, така че разбирам желанието ти да направиш нещо. Обачее влагалището не е стерилна среда, важното е да няма от лошите бактерии или някакви гъбички, останалите просто трябва да са в баланс. Този фемофлор ако го повториш след две седмици, може различно да изглежда. Ти и лактобацили си имаш достатъчно, така че според мен се пазете, докато при ТМ оправите нещата и после не го мисли. Аз си спомням, че много курсове на лечение беше направил той, но имал ли е някой за 14 дни? Защото аз знам от уролога на ММ, че при мъжете много трудно стига АБ до простатата, затова трябва дълги курсове.
Билийвче, инозитолът много помага с такива дълги цикли, моят от 35-37 дни падна на 28-30 и то с по-малка доза от препоръчаното. Но ендокриноложката ми като разбра, че дължината ми се влияе от инозитол, ме прати на обременяване с глюкоза, където имам малко отклонения. Тъй че всичко е мноого навързано в пустия му организъм!

# 147
  • Be realistic - plan for a miracle.
Дудъл, а колко време преди обременяването с глюкоза спря инозитола? Три дни май не е достатъчно, нали?

# 148
И моята вечерна иглика е без упътване. От форума разбрах че се пие от О до МЦ. Но в началото я пиех всеки ден
Тук в темата писаха, че се пие от М до О.

# 149
Дудъл, а колко време преди обременяването с глюкоза спря инозитола? Три дни май не е достатъчно, нали?
Около 5-6 дни не го пих. По спомен ендото каза 4-5 дни, че са достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт