За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 301
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
  • София
проследяването на чхг поне в началото за мен е 100% необходимо!

аз имам друго питане към онези, които казват край спираме... почвате ли да се пазите? защото ние казахме край стига с взирането, макар приложението любезно да ме подсеща, че идва фертилният прозорец, но ние сме позлвали презерватив съвсем в началото после минах на хапчета и от 2018 не се пазим /боже колко време е минало.../ та реално не се пазим, ама не приемам добавки различни от витамин Д в момента, ММ обаче ми прави впечатление, че си пие разни добавки.

# 316
  • Be realistic - plan for a miracle.
Според мен... "спираме" не означава "спираме да го искаме" Grinning
Та не би трябвало да се спира и пазенето. Така мисля.

# 317
Ами ние нямаме деца, и е имало няколко месеца, в които на мен просто много ми беше дошло и си казах, че няма да следя овулация, та тогава спряхме - тоест, секс сме си правили когато искаме, но аз не съм се втелявала покрай лентичките. Иначе не сме се пазили по никакъв начин. Не знам дали това имаше предвид, обаче.

От позицията на хора без деца сме говорили, че искаме “поне две”. Тъй като имаме нула, не си представям да минем на презервативи или противозачатъчни докато има някакъв шанс да се случи.

# 318
  • Замък сред облаците
Според мен много зависи какви са вариантите. Примерно:
- Спираме да правим целенасочено опити, но няма да се пазим от бременност - ако стане, е добре дошло.
- Спираме да правим опити и ще се пазим, защото имах Х загуби и не съм готова за още.
- Спираме да правим опити и няма да се пазим, но ако стане ще го махнем.
- Спираме да правим опити и ще се пазим, защото сме на Х години и шансът от проблемна бременност/дете с проблеми е голям.
- Спираме да правим опити и ще се пазим, защото сме на Х години и не искам детето ми да остане рано сираче.

В общи линии въпрос на преценка е какъв последващ резултат се търси и е готов човек за него. Аз много се огорчих при последната Б, ходя аз за ЧХГ, пред мен жената също ама обяснява на лаборантката, че била на 40 и ако е положителен ще го маха щото вече имала 2 деца и щяла да му е като баба или нещо подобно изцепи. Та, ако човек не е готов за последствията - нека се пази - има презервативи, спермицидни гелове, хапчета, спирали, диафрагми, прекъснати тръби, варианти бол.

# 319
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тази е била от "любимите ми" персони, за които абортът по желание е вид контрацептив.

# 320
Напълно съм съгласна с казаното от АА.
В моя случай спираме значи "спираме с АРТ, ама няма да се пазим". Известно време сигурно и ще следя О с лентички, но край с прегледи, процедури, лечения, операции, изследвания и всичкото това дето го правя от 2 години кажи речи нон-стоп.

# 321
  • На изток от Ада
Съгласна съм с Аа.
При нас , беше страх от нов аборт..Но ето че навих ММ.

# 322
В моят случай, съм спряла да следя каквото и да е. Правим секс без да се пазим и без да гледам кой ден е, но винаги в началото на цикъла си нанасям в календар, както и когато сме интимни.
Правя го единствено, за да имам представа как ми варира и ако дай Боже се случи бременност да имам по-ясна представа кога и как е било.
В момента не пия и фолиева, но мисля да започна и да я приемам поне до края на годината. След това ще я спра. Календара ще си го попълвам докато си имам менструация. За мен това си е част от здравната култура.
Лично аз не реагирам добре на латекса от презервативите, тъй като ми се появява дразнене. След време може да помисля за някакъв вид контрацепция, но за момента това не стои на дневен ред.
Пролетта ще си пусна и основните изследвания при  АГ, както и щитовидна и пролактин. Но това ще го направя в грижа за здравето си, а не заради евентуална бременност.

При нас е различно. Имаме едно дете и слава Богу семейството ни е щастливо. Искам да се насладим на това щастие. Другото си е Божа работа. Господ чу молитвите ни и имаме детенце. Благодарна съм и осъзнавам колко неща е можело да се объркат, а то всичко с първата бременност беше повече от перфектно. Това, което ми взе след това, явно е било част от пътя ми/ни на израстване. Имала глава да пати. Не искам да си задавам въпроса "Защо?".
Този въпрос е жесток и в повечето случаи няма отговор, а ако има следва пак "Защо?".

# 323
  • На изток от Ада
Аз също имам дразнение от латекса на презервативите.
В момента следя О. Но предишните ми Б само при една следих О.
Аз за себе си следя О, не притискам ММ. Понякога си искам. Този месец му взех бабини зъби, които малко пи , но се отчетохме добре

# 324
Тази е била от "любимите ми" персони, за които абортът по желание е вид контрацептив.

И мен ме втриса като попадна на някакъв пост,често във фб, как "не искам дете,не можем,не сме готови", ама се...без да се пазят.
Преди време бях попаднала на един пост - семейство се борят години за дете и след инвитро успяват. Когато то е на 8м, жената установява,че е бременна спонтанно. На прегледа се виждат близнаци и след една вечер премисляне, претегляне с мъжа й, на другия ден отишли и ги махнали. Тази история тогава ме стисна за гърлото, остави ми усещане за много бързане, препускане...онзи ден същата жена отново писа как не може да си прости и как всичките причини ,които към оня момент са й се виждали валидни, сега са й смешни и несериозни. Дано потърси помощ, за да успее да продължи. Човешкият живот е сложно нещо, изборите,които правим невинаги са леки...
Просто за мен,ако категорично не искаш дете,трябва да направиш каквото ти е по силите, за да се пазиш. Аз бях на ОК години наред преди да вземем решението, че искаме да станем родители.

# 325
Ако в действителност не искам дете бих ползвала предпазни мерки. Ако просто искаме да се пуснем по течението и ако се появи супер, няма да се пазим. Поне аз така ги виждам нещата.

Това пък, че на 40 да раждаш ще си му като баба … Поне на мен ми е смешно оправдание. Аз съм на 40 и чакаме първото дете. Хич не ми пука кой какво си мисли. Дали ще му приличам на баба или леля си е негов проблем. Ако искаме и второ някой ден ще съм над 40 и хорското мнение няма да ми е спирачка.

Белма Честита да си. Дано мечтата се сбъдне колкото може по-скоро. ❤

# 326

Нещо не са ок нещата.....

# 327
  • На изток от Ада
Колко беше първото чхг

# 328
# 329
  • Замък сред облаците
Уф, да му се не знае….

Общи условия

Активация на акаунт