За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 200
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Гледам сега Фолат на Solgar, чета добри отзиви и май ще е той..

# 601
  • Замък сред облаците
Пак е патентована формула л-метилфолат. Цената е неоправдано висока, честно казано като имаш по-достъпни ми изглежда лично на мен безсмислено. Защо просто не вдигнеш дозата на досегашното?

# 602
Аз пия по 2 на ден и пак никакъв резултат

# 603
  • Замък сред облаците
Е, тогава наистина може да пробваш да смениш. А как го пиеш? На гладно или поне 2 часа след хранене? Да не пиеш заедно с хапчетата нещо друго, което да пречи на усвояването?

# 604
Пия го след хранене заедно с Б12 и желязо

# 605
  • Замък сред облаците
Преди хранене (30мин) се усвоява най-добре. Иначе по принцип с б12 и желязо правят съединения заедно (оттам се гради хемоглобина), та е възможно да не остава много свободна форма. Защо не пиеш б12 и желязо преди обяд, а фолата да го оставиш вечер преди лягане (не пречи на съня). Другият вариант е сутрин преди закуска него.

# 606
Здравейте, момичета Simple Smile
Възможна ли е ендометриална биопсия и хистероскопия в един месец (с една манипулация да се свършат и двете неща) ?
Отделно- въпросните манипулации биха ли повлияли на месец проследяване на цикъл (хормонално и чрез УЗ прегледи), защото ми се иска всичко да приключим максимално бързо или е по-добра идея да разделим нещата в 2 последователни месеца- в единия да проследим цикъл, а в следващия да направим биопсия/хистероскопия?
Благодаря ви Simple Smile

# 607
Салсера, точно това отключване ми е и на мен теорията. Защото съм си предразположена към алергии. Нищо не пия, единствено този ревалид за косата е новото нещо. Ще видим утре 🙏

# 608
  • 🌊
Ох, моята сага със зъба приключи, 500 лева и още 4 снимки. И аз страхливо говедо да не прецакам нещо по О казах да е без упокойка. Иначе за фолиевата пия метилираната на Софармаси. Преди да я почна резултатите ми бяха около 4, сега са 15, та има ефект.
Тази седмица приключва О прозорец и почват надеждите ни да сме успели. За съжаление прекалихме и всякаква романтика бе заместена от бюрокрация по график.

# 609
Clara, би трябвало да може да ти ги направят в един месец, питай кое по кое време от МЦ трябва да се направи. За проследяване - аз бих изчакала следващия.

Прибрах си снежинчето. Голямо чакане, голямо нещо. Станулов е мега човек и спец, ама може ли да ни викне в 1 и да ме вкарат в 3 -.- Добре че съм гърмян заек и си знам да не се пазя да не пишкам още от сутринта и да изпия литър и половина вода Joy много досадно, супер неприятно, но мина.
Ако щете вярвайте, но по пътя натам си мислех за всички тук Simple Smile Голяма сила сте Heart И си съчинявах на ум речта за орисването след като забременея Joy Шашава работа Simple Smile Почивам умерено и докато се обърна ще стане 3ти Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 19:41 от Inferiya

# 610
  • Be realistic - plan for a miracle.
Стискам палци! Такива съчинения и визуализации са най-хубавото, което може да се прави в такъв момент 😊

# 611
Стиснати палци, Инферия! Не е шашава работа, а жена с план!

# 612
Flow, quatrefolic-а в Пренатал денк също е л-метилфолат като в неофолик мета. Quatrefolic e патентованата формула на една корпорация, която просто фармацевтичните компании влагат в своите хапчета като суровина.
Дозата е по-висока - 600мкг вместо 400 и ина и други витамини. Хомозигота не значи, че не усвояваш въобще, а че черният ти дроб не може да метилира фолиева киселина във фолат, затова му трябва готов метилфолат.

Честно казано нищо не разбирам 🤣🤣 видях, че е по-висока дозата ама не помня в кое беше 500 и в кое 600 (едното беше в комбинираните витамини вече за след бременност). А иначе за хомозигота Желязкова ми каза “при теб и без това никак не работи” 🤷🏼♀🤷🏼♀ Пак тя ми каза минимум 2м да ги пия преди да започнем опитите, за да се натрупа

Ts.v някъде бях чела да се приема поне 30 мин преди/след кафе. Може да опиташ и това.

# 613
  • Замък сред облаците
Да, не ти работи метилирането (преработката от черния дроб), затова взимаш готова форма от правилните витамини.

# 614
Тази вечер при мен явно всичко приключи ....
Скрит текст:
зверски болки, спазми, падна средно голямо парче, предполагам това е самия сак. При предния ми А парчето беше много по-голямо ама бях и в по-напреднала бременност. Даже имах лека температурата късния следобед - 37,1; 37,2; В момента вече нямам ....
Пих 2 но-шпа и една идея малко ме отпусна, пак имам спазми ама една идея по-търпими отколкото днес следобед. Чух се със стария ми АГ (който предния път ме следеше и ме кюртира тогава), този при който ходех последните месеци вчера ме изнерви и днес сама усетих, че искам да си посетя старото АГ и утре ме вика при него на обяд.... Обадих се в работата, че просто няма да мога да ида.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 23:07 от BeLive1211

Общи условия

Активация на акаунт