За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 199
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Днес ти е 1 ден, да. Ама не си ли само 10 дни след О?

# 586
  • На изток от Ада
А не, 12 съм, но лф е 13 по принцип

# 587
  • Замък сред облаците
А, ок, нещо останах с грешно впечатление, че се е скъсила, но явно не.

# 588
  • На изток от Ада
Ми пак е леко. Нз нормално ли е?
Иначе благодаря Аа!

# 589
Здравейте, фолиева киселина на коя фирма пиете? Аз до сега пиех Неофолик мета, но два пъти си пускам изследвания за витамини и всеки път фолиевата ми е доста ниска. Явно не я усвоявам добре и мисля да я сменя.

# 590
Аз съм на Jamieson сега, но не съм правила изследвания и не знам как работи.

# 591
  • Замък сред облаците
Тя може да е ниска по други причини. Хемоглобин, вит б12, желязо как са? Има ли инфекции?

Аз като се оказа че си влача стафилококите около 10 месеца през цялото време желязото и фолата са ми сравнително ниски (тялото се бори срещу бактерия). Сега ще правя курс с желязо и фолат да вдигна нивата.

# 592
Хемоглобина ми е 135, повече никога не съм успявала да го вдигна. Желязото и феритина са добре, Б12 също се закрепи на добри нива...само фолиевата не мърда

# 593
  • Замък сред облаците
Ако си в дефицит може би е нужно да пиеш по 800мкг вместо 400. Все пак говорим за водоразтворим витамин, той се натрупва трудно.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 18:39 от АА

# 594
Наси, +1 днес брой първи ден.

Скрит текст:
Като дете ми правеха такъв тест за алергии и излязоха почти всички неща позитивни. През месец бях на ериус и често се стигаше до урбазон. Последно алергия имах преди 15 години някъде от един слънцезащитен крем.
В момента започна в зоната между китката и лакътя, ситни червени точици на двете ръце, би трябвало да се води симетрично. Всяко следващо обриване се качваше нагоре по ръцете, като стигна до зоната над гърдите бихме инжекциите, а днес вече имам и по врата. Сърби много. Двама лекари заключиха, че е алергия, а не нещо друго. Явно просто трябва по-продължително лечение, защото преднизолона го спрях след 3-4 дни.
Извинявам се, че разводних темата с моите проблемчета! И пак ви благодаря❤

# 595
Ви, явно ще трябва малко по-дълъг курс кортикостероиди и после Ериус постоянно. Но не би трябвало да забави стимулациите с повече от месец.

# 596
Днес мислех следобед да ходя за ЧХГ ама кафявото зацапване взе да преминава в червено, така че ..... мисля, че няма смисъл

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 16:05 от BeLive1211

# 597
Здравейте, фолиева киселина на коя фирма пиете? Аз до сега пиех Неофолик мета, но два пъти си пускам изследвания за витамини и всеки път фолиевата ми е доста ниска. Явно не я усвоявам добре и мисля да я сменя.

Аз пия Prenatal denk + и много добре ми бяха стойностите за 1м прием я вдигнах над 45нмол, при положение, че съм с хомозигот и въобще не усвоявам. Не знам колко ми е била преди с Неофолик, но тази АГ ми каза, че с повече мг от обикновената (мисля беше 500 или 600 мг, а не стандартната 400 )

# 598
  • Замък сред облаците
Flow, quatrefolic-а в Пренатал денк също е л-метилфолат като в неофолик мета. Quatrefolic e патентованата формула на една корпорация, която просто фармацевтичните компании влагат в своите хапчета като суровина.
Дозата е по-висока - 600мкг вместо 400 и ина и други витамини. Хомозигота не значи, че не усвояваш въобще, а че черният ти дроб не може да метилира фолиева киселина във фолат, затова му трябва готов метилфолат.

# 599
Вики, случайно да приемаш Еутирокс, Л-тироксин, Метформин? Аз се оказах алергична към много препарати, дори и някои АБ, Нурофени. Все още от време на време си влача някой обрив, като в момента, ползвам само бебешка козметика, никакви кремове, шампоани само Здраве или професионални. Към кортикостероиди и по-конкретно един крем за мазане, който ми изписа дерматолог също получих жесток обрив. Та всичко може да е, аз след като почнах инвитро ми се отключиха. То колко боклуци сме си вкарали с тия инжекции и лекарства. Спират се всички лекарства, освен ако не са жизненоважни, както и витамини и хранителни добавки, козметика, шампоани за поне 1 седмица. В краен случай може да ползваш бебешки, тип Бочко, Здраве.

Общи условия

Активация на акаунт