За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 174
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
Аз на 22-ри ден от цикъла преглед: в дясно един лутенизирал и един 13мм, в ляво няколко по 0,3мм. Вчера трябваше да ми дойде и на 2-ри ден да отида пак на преглед и ако е още там задържания Ф, да пия противозачатъчни. Само че не ми идва..., досега не ми е закъснявало, дори и да съм била със задържан Ф. Имам болки в дясно и се притеснявам...

# 721
И аз пробвах няколко месеца с преферт гел, но нищо😞 в момента съм сдух, но когато е писано ще стане!

# 722
  • На изток от Ада
Ще видим за мен! Вероятно ще си дам още време и може би ще си дадем почивка от тестовете от добавки... Нз може би и от опитите

# 723
Наси, почивката е хубаво нещо, за да се спасиш от стреса постоянно. Хубаво е обаче преди нея да пуснете една спермограма в близък голям град, за да си сверите часовника. Нали каза, че отдавна не сте.

# 724
  • На изток от Ада
Да от 2022 не е пускал края на год пуска..

# 725
Аз подкрепям СГ за твоя мъж, Наси. И според мен поне 3 месеца да изкара на добавки, иначе едва ли биха имали някакъв сериозен ефект. Пък дано СГ излезе хубава и въобще да няма нужда от нищо!

# 726
Вижте къде има близо до вас, пътувайте до града, после може да пие нещо, докато почивате, ако трябва. Поговори с него и кажи как се чувстваш.

# 727
  • На изток от Ада
Е аз ги умувам. За почивката
Има репрудоктивна в Ст Загора. Ние сме в село в момента,че АП е в ремонт

# 728
Честито, Лорейн! Много се радвам на хубавата новина!

# 729
  • На изток от Ада
Просто около МЦ ми е много тъпо!
После около О съм с ново надежди!

# 730
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, само бърз fyi давам, че според натуропата всеки гел за овлажняване под 6.5 ph нарушава средата на влагалището и убива сперматозоиди даже. Преферт е единствения с ph над 7 (7.2 е) и й казах, че ще ползвам него. По принцип ми беше казала да ползваме био чисто кокосово масло за лубрикант, най-добре било, но на мен нещо не ми беше комфортно.

# 731
Благодаря за споделеното, Preggo!

Този месец съм на стимулация с Кломифен и това, което прочетох (ако не греша) е че потиска естрогена и прави ЦС по-гъста и не толкова добра за сперматозоидите и тъкмо обмислях да взема Преферт.

# 732
  • Замък сред облаците
По принцип ми беше казала да ползваме био чисто кокосово масло за лубрикант, най-добре било,
И тук няколко АГта си скъсаха дипломите 😁 тоя тип масла предразполагат към захващане и привнасяне на бактерии. Неслучайно лубрикантите са в туби, за да не се бърка вътре.

Бъстед, не потиска естрогена:
Антиестрогенни свойства на кломифен не се изразават в пряко противодействие на производството на естрогени. Неговата задача е по-скоро да възпрепятства свързването на естрадиол с естрогеновите рецептори в хипоталамуса. Така хипоталамусът получава „фалшиви“ сигнали за недостиг естрогени в организма и се опитва да компенсира с отделянето на повече гонадотропин-освобождаващият фактор, който стимулира производството на фоликулостимулиращ и лутеинизиращ хормон от хипофизата.
Цитат от сайта на Фертилейд.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 09:58 от АА

# 733
  • Be realistic - plan for a miracle.
Точно, мерси че го каза, че пропуснах - бъркането и загребвснето от бурканче не е ОК като се ползва за толкова интимно нещо. Единствено ако се прехвърли някак в чиста тубичка при хигиенни услоеия би могло.

По принцип ми беше казала да ползваме био чисто кокосово масло за лубрикант, най-добре било,
И тук няколко АГта си скъсаха дипломите 😁 тоя тип масла предразполагат към захващане и привнасяне на бактерии. Неслучайно лубрикантите са в туби, за да не се бърка вътре.

# 734
  • Замък сред облаците
Е, да ама кажи-речи в лабораторни условия трябва да се случи.
Аз и друг път съм казвала - за липса на благоприятна ЦС или въобще овлажняване при секс обикновено трябва да търсите причината в хормоните. На второ място в лактобацилната среда (рН, лактибацили, инфекции). Ако трябва да компенсирате овлажняване с лубрикант се игнорира някакъв проблем, който потенциално може да има отношение към зачеването.

Прего, натуропата ти мъж или жена е?

Общи условия

Активация на акаунт