За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 154
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
  • Be realistic - plan for a miracle.
Имам си ЦС бая, по други причини по ползваме, но не ми се разкриват чак толкова интимни подробности 😅 Лактобацили и тн. също са в горна граница.
Станислава Льокок е натуропатът.

# 736
Аз се нареждам в списъка на изчакващите и спирам тестовете за овулация. Излезнала ми е микробиологията и виждаме някаква гад Candida glabrata… някак го очаквах може би след декемврийските системи. Бях в инфекциозно отделение с грип Б и предполагам, че е след антибиотика. Confused
То човек като много бърза за бебе все някаква спънка има Cry

# 737
Римите омръзнаха ни вече, идвай, мъничко човече Heart

SatisfiedSatisfiedSatisfied Топ!!!

Пролет ми е на душата, пролет за нов живот и бъдеще за трима.

А тук ме трясна поетичното ОКР за малка корекция:
"Пролет в душата ми има, за нов живот и бъдеще за трима"

# 738
АА, тъкмо чета в една книга за ролята на Ph като цяло в организма. Но ако има отклонение - например, ако е киселинна или алкална средата - как се коригира? В книгата се споменават единствено храни. Но пак, колкото и да ядеш, дали това ще се повлияе. 😄

И още един въпрос от мен. В същата тази книга чета за някакво изследване за хормоните на стреса - четирикратно със слюнка? За първи път го чувам това ... Някой правил ли е?
Качвам снимка

# 739
Аз съм в размисъл - след един месец стимулация с Летрозол и поява на киста, която не се спука с цикъла, днес ми е последно хапче Регулон. Паралелно започнах да пия и да се мажа с маслата Дотера. Чудя се дали да кажа на лекарката, че искам почивка от Летрозол този месец, за да видя какво ще се случи. Някой по-запознат да каже за завимостта между Летрозол и кисти...

# 740
Аз съм правила такова изследване на слюнка само на кортизол. Моят беше нисък сутринта, което говорело, че преди това години е бил много висок и накрая вече се е изтощил и е постоянно нисък. Нещо такова ми обясниха. Пих едни добавки за подкрепа на надбъбречните жлези и не съм го изследвала от тогава.

# 741
Да, Слънце и тук се споменава "изтощение на надбъбречни жлези". Дано добавките са ти помогнали!

# 742
Ами, не съм бременна, нито половите хормони ми се повлияха, така че по-скоро не помогнаха особено. Тук играе много и управлението на стреса и храненето, което не бих могла да кажа че много съм оправила. Ще видим следващия път като пускаме пълен панел изследвания как изглеждат нещата. А коя е книгата?

# 743
Някой да е запознат с хранителни добавки - пептиди? Моя позната вчера ми спомена, че е приемала такива, тя е с кисти постоянно, според нея са и помогнали. Аз нямам много вяра на добавки, ако имате мнение...

# 744
Книгата - " Естествено зачеване и здравословна бременност след 30"
Ако не се лъжа Вики я беше препоръчала назад в темите.
Благодаря на Вики, полезна книга.

Редактирам: Пиши на Денис за пептидите. Сигурна съм, че ще ти каже каквото знае и ще препоръча нещо.

# 745
  • На изток от Ада
Гадост да кажеш кокосово масло и после секс ...
Пептиди приемам колагенови

# 746
Еми, обмислям дали да си купя тази книга, та да те питам, книгата поравно ли се занимава с етапите преди/по време/след бременност, или по-скоро набляга на процеса до зачеването? Отдавна мислех да си я взема, но междувременно забременях и сега се чудя дали да взема нея или някоя друга, която е фокусирана само върху бременността.

Иначе, по повод кокосовото масло - не си го представям да се мажа отдолу с него… а и преди като съм ползвала за масажи - после всичко наоколо става супер мазно и гадно на допир, а и миризмата впоследствие става малко неприятна, поне за мен, съдейки по масажите. Имах един сатенен халат, който си обличах, като ми е правил мъжа ми масаж с кокосово масло, после ми миришеше много гадно. Та приключихме с кокосовото доста бързо 😀

# 747
Еми, обмислям дали да си купя тази книга, та да те питам, книгата поравно ли се занимава с етапите преди/по време/след бременност, или по-скоро набляга на процеса до зачеването? Отдавна мислех да си я взема, но междувременно забременях и сега се чудя дали да взема нея или някоя друга, която е фокусирана само върху бременността.

Иначе, по повод кокосовото масло - не си го представям да се мажа отдолу с него… а и преди като съм ползвала за масажи - после всичко наоколо става супер мазно и гадно на допир, а и миризмата впоследствие става малко неприятна, поне за мен, съдейки по масажите. Имах един сатенен халат, който си обличах, като ми е правил мъжа ми масаж с кокосово масло, после ми миришеше много гадно. Та приключихме с кокосовото доста бързо 😀

Пращам съдържанието.

# 748
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тъй като ми е настолна книга (и аз я препоръчвах назад като по-добра от “Всичко започва с яйцето” , но тогава бях с един друг ник де😀) мога да потвърдя, че се занимава и с храненето и добавките след бременност като дава и мноооого интересни насоки за здравословен начин на живот преди и след раждането. Има част и за постпартум периода, когато се кърми и т.н.
А дори в първата част, в която разглежда фертилно хранене и начин на живот вмъква на много места кои от нещата са полезни и за бременни - едното беше бульон от пилешки кости варен на много бавен огън.

# 749
Preggo, може и от теб да съм видяла😄
Извинявай! ☺️

Общи условия

Активация на акаунт