За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 190
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
  • Замък сред облаците
Еми, различните храни и напитки са с различно рН сами по себе си. Та каквото внасяш - влияе.

# 751
  • 🌊
Аз сънувах положителен тест. И двамата се надяваме да сме успели.
Но се чувствам гузно, защото ядох ябълки и смятам да си увелича въглихидратите поради здравословен проблем. Имам ИР (дори в момента да е под контрол, не се залъгвам, че е нещо, което може да се излекува), буквално вкарх алко въглихидрат и кг са ми нагоре. Не ми е за числото, но го използвам като някаква идея накъде се движа, защото не мога всяка сутрин да ходя да давам кръв.
И сега ми е гузно, защото и еднокринолога ми, а и във форума са споделяли колко пагубен е високия инсулин. Страх ме е, че ще навредя, но същевременно е плашещо да имам чак такъв запек и вероятно лениви черва.

# 752
Изобщо не всеки въглехидрат е такава драма. От скоро ли имаш диагноза ИР? За (продължителен) запек може да има хиляда причини. Ако се опитваш да ядеш примерно само месо и салата, то няма как да е иначе. Продължителен запек може също да създаде адски много проблеми и въобще не е нещо безобидно.

# 753
Аз направо съм в егати филма тоя месец... не знам как да се справям вече, досега не си позволявах да се плъзна по пързалката "бременна съм", но този месец май се плъзнах... и аз не знам какво става вече. Имам силни болки в кръста от 5 ден след овулация (днес е 14/15), като лежа почти не го усещам, но при ходене доста си ме боли, никога не съм имала проблеми с кръста и това веднага ми пусна мухата.. зърната също ме болят мн повече от преди цикъл, но имам чувството, че сега спират.. Този месец уцелихме баш овулацията (която беше веднага след Ц) и ползвахме даже Perfert гела... имам големи надежди и тук идва проблема - ужасно ме е страх да си направя тест, за да няма поредното разочарование. Вие как се справяте с това? Стисках да не правя преди закъснението, но вече са 1-2 дена. Чувствам се толкова сама, мъжът ми е до мен разбира се, предложи заедно да правим теста дори, засега никога не съм искалла заедно да ги гледаме, защото все съм си мислела, че искам, когато е положителен да го изненадам... Наистина ми дойде бая оувър тоя месец, та просто имам нужда от вашия кураж и май само тук ще се осмеля да се оплача Simple Smile Цялото ми ежедневие буквално от това се ръководи, отделно заради кръста ми е най-добре, когато съм легнала и това допълнително ме ограничава.. трябваше да си запазваме билети за медения месец, но и това в момента е на пауза.. няколко неща се напаснаха тоя месец яко, за да се филмирам толкова много, сега просто не знам какво да правя, знам, че звуча като лигла, просто имах нужда да си го излея тук

# 754
Няма как да ти кажем ние дали си бременна или не. Просто си направи тест. Незнанието по-малко напрягащо ли е за теб? Ако има нещо, тестът ще покаже вече.

# 755
  • 🌊
Изобщо не всеки въглехидрат е такава драма. От скоро ли имаш диагноза ИР? За (продължителен) запек може да има хиляда причини. Ако се опитваш да ядеш примерно само месо и салата, то няма как да е иначе. Продължителен запек може също да създаде адски много проблеми и въобще не е нещо безобидно.
Диагностицираха ме през септември миналата година. Никакви режимни проблеми нямах, инсулина на гладно си падна. Според мен се дължи на това, че запонах Л-тироксин, защото точно когато почнах Еутирокс и се появи запека, но няма как да го спра, защото се борим TSH да падне под 2.

# 756
Чебурашке, аз съм в същия филм с ИР и ЩЖ от декември насам.
В пристъп на паника рязко спрях да ям всякакви очевидни въглехидрати за 2 седмици, та тогава заимах такива проблеми. Обаче реших да не изпадам в кетоза и полека лека си върнах част от тях. Взех си и фибри допълнително, увеличих си физическото натоварване двойно, с тоя глюкофаж съм като швейцарски часовник сутрин (преди беше рандом събитие, често и през ден). До колкото знам липсата на правилна функция на ЩЖ води до запек, а не обратното. Също приемам хормон.

# 757
Разписвам се с М от днес рано рано сутринта. А, уж по календар трябваше в сряда да ми дойде. Вчера вечерта препишках един тест за овулация от чисто любопитство /нали в излишък имам и се забавлявам във WCто/ и какво да видя ... Не е положителен, но чертата е доста по-тъмна отколкото предполагах, че ще е. Препишках и един за Б... леко невалиден. Втора бледа /почти въображаема/ черта, ама ... някак странно наполовина. Както и да е, днес както се бях засилила към лабораторията и ми дойде. Спестих един пари за ЧХГ, но в сряда ще отида задължително за хормони. Но за нещо друго се замислих...
От известно време насам в главата ми се върти СПКЯ. Предполагам като пусна хормоните в сряда ще стане ясно, но:
1. Не за пръв път ми се случва точно преди да ми дойде да видя сравнително плътна втора черта на тест за О /т.е. случва се 2 пъти в месеца сигурно ахааааа да е положителен тоя тест и накрая... Нищо/. Но рядко съм виждала втората черта да е толкова наситена колкото контролната. Все си мислех, че е от изтърван пик.
2. Имам кофти кожа - винаги съм имала и каквото и да правя все си имам разширени пори, акне, и т.н. Някак бях се примирила със съдбата си /донякъде е наследствено/ и замазвам положението с ФТ.
3. Имам окосмяване - на брадичката, около ареолите, над горна устна също. Всичко махам, но някак все си мислех отново, че защото ги скубя /на брадичка и около ареолите/ и те просто си се появяват наново и отърване няма. А, и тук мисля, че се е обсъждала темата.. и някак пак съм се самоуспокоила, че всичко е топ и така си карам.
4. Косопад имам откакто се помня. Но отново - все ходя вързана и като я пусна след това на кичури пада тая коса. Отново все си мислех, че е от периодите. Нямам плешиви петна, но....
5. Цикълът ми не мога да кажа, че е от най-точните. Т.е. нямам големи забавяния от 4-5-6-7 дена и т.н. но не мога и да кажа, че е точно на 28 дни. Варира - този месец са 27 дни, предния 29, предния пак 29, преди това 30 или 28...
Та, момичетата, които със сигурност знаят, че имат СПКЯ - как го установихте? На преглед? Изследвания? Налични ли бяха всички тия симптоми? Чак не мога да повярвам, че въпреки факта колко често се споменава тоя синдром тук в тая тема, чак сега ме "озари" тая мисъл... 🤦

# 758
И аз имам доста от изброените и нямам СПКЯ. Ходила ли си на преглед да броят антрални фоликули, пускала ли си АМХ? Ако да и никой лекар не е коментирал, явно вероятно нямаш такъв проблем.

# 759
И аз имам доста от изброените и нямам СПКЯ. Ходила ли си на преглед да броят антрални фоликули, пускала ли си АМХ? Ако да и никой лекар не е коментирал, явно вероятно нямаш такъв проблем.
Firebird, не съм пускала - сега смятам в сряда най-накрая да пусна всичко. /Полови хормони, АМХ, андрогени, витамини.../ Никога не са ми брояли антрални фоликули, защото не сме в София, а не мисля, че тук им имам доверие вече за нещо друго освен за обикновен рутинен преглед за цито и МБ. А, и честно казано не ми се е налагало. Миналата година забременях на 2рия месец, после след А и паузата - пак мисля след 2 месеца. Не ми се е налагало да посещавам репродуктивен специалист и да следя О с прегледи.

# 760
Аз днес се разписвам с отрицателен тест ден преди Ц, та явно ще си чакам търпеливо.

MamaBear, аз съм със СПКЯ. На изследванията на 3-ти ден се видя първо при мен, съотношението ЛХ:ФСХ ми беше към 1.8, допълнително го потвърдиха и на прегледа. Тестове за О точно преди Ц съм правила само веднъж и тогава се оказа, че има бременност, та не мога да ти кажа в обикновен месец как е. От изписаните симптоми имам кофти кожа, ососмяване около ареолите и над горната устна, цикълът ми преди лекарствата варираше супер много и имаше месеци и с над 40 дена. Сега вече е около 26-29 дена, което аз поне не го считам за нередовен.

# 761
  • Замък сред облаците
То тези симптоми и за ИР спадат също. А вариране в диапазон 27-30 дни е нормално. И моят Ц варира 28-31 дни когато е нормален.

# 762
  • На изток от Ада
Съжалявам Фей и мама беар

# 763
MamaBear* Разбирам. Броенето на антрални фоликули не е кой знае какво и спада към рутинните прегледи, би трябвало всяко обикновено АГ да може да го направи. Бих се пробвала на твое място на трети ден сега успоредно с хормоните. Не се притеснявай излишно.

# 764
При мен симптомите бяха и все още са: много нередовен цикъл (в редовния ми период ми идваше на 45 дни), видима поликистоза на УЗ с повече от 12 антрални фоликула във всеки яйчник, окосмение по лицето. И когато ме диагностицираха и изследванията ми бяха класическата клинична картина на СПКЯ (LH:FSH >3:1, AMH 19, тестостостерона тогава беше леко завишен, отделно имам ИР).

Засилен косопад се появи при мен последните години чак.
И в тази връзка тъкмо да питам - гледам една серия за косопад на biotrade, като имат и добавки към нея. Съдържанието е L-Cystine – 250 mg ● Pantothenic Acid – 60 mg ● Zinc – 15 mg ● Histidine – 10 mg ● Vitamin B1 – 5 mg ● Vitamin B6 – 4 mg ● Biotin – 500 µg ● Folic Acid – 400 µg ● Selenium – 100 µg ● Vitamin D – 5 µg.
Няма нещо, което да е противопоказано при опити, нали?

Общи условия

Активация на акаунт