За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 25 833
  • 775
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за новата тема! Сис, остатъкът от бременността да е лек и спокоен - до пухкав финал! 🌟🍀
Малкият маймун вкъщи незнайно как успя да лепне стомашен вирус и положението направо е олеле майко. Покрай него започва и на мен да ми се гади.. и за съжаление туй гадене, не е като онуй гадене дето чакам да го изпитам. 😁 Послушах ви, дами, и не съм пускала полови хормони на 5ти ден. Ще видим на следващата М каква ще я свършим /разбира се, тайно се надявам въобще да не ми дойде/. Междувременно пия добавки, ММ ме е опнал на диета - никаква захар, само пълнозърнест хляб /евентуално/ и съм ужасно крива /направо нетърпима/. За капак ММ баш в най-важните дни ще го няма - трябва да се върне когато се предполага, че трябва да е О. И отсега ми е накривена шапката. С две думи - добре, че съм си вкъщи докрая на седмицата, че да не го отнасят на работа. 😁🤦
Допълвам се - очертава се ММ да пътува скоро до София отново. Но не знаем още ден, а ми се иска да я пуснем най накрая тая СГ. Доколкото знам трябва да се запише предварително час - колко по-рано трябва да се запише? Седмица? Две?
Не знам как е в репродуктивните клиники,но веднъж ходих на изследвания в Геника и един мъж пред мен чакаше за СГ на опашката и го упътиха към тоалетната/май/, така че предполагам за там директно отиваш и чакаш. За Геника май е най-добре в централата да се правят изследвания/аз там ходя/, предполагам и за СГ важи.

# 46
Мама Беър, в репродуктивните обикновено се записва час спрямо въздържанието и графика им, че обикновено е навалица ако ще се дава материал “на живо”. Ние до сега без пазарлъци за определен ден не сме минали. За да сте спокойни, планирайте.

# 47
А има ли вариант да се даде материал вкъщи и да се занесе в същия ден? И да попитам за препоръки за място за спермограма? Уролога ни насочи към Вита.

# 48
А има ли вариант да се даде материал вкъщи и да се занесе в същия ден? И да попитам за препоръки за място за спермограма? Уролога ни насочи към Вита.

Вариант има, но условията за транспортирането са доста трудни за изпълнение. Ако пробата е взета в домашни условия - трябва да се транспортира до 30 минути, при температура от 20 – 25 градуса. Ние лично предпочетохме ММ да я направи на място в Надежда, по мои спомени си записа час няколко дена предварително.

# 49
  • Ст Загора
ММ винаги е давал в нас . Уж на 20м я носи !

# 50
На база скорошния опит на мои близки приятели - не препоръчвам Вита. При диагноза олигоастенотератозооспермия при 3 СГ от 2 други клиники (и преди години 3 СГ със същата диагноза), във Вита го изкараха с нормоспермия.

Може да се даде материал и вкъщи, но трябва да се занесе макс за 20-30мин, да се държи на определена температура. Най-добре ако е възможно си е даване на материал на място. На ММ в Щерев му е по-комфортно даването на пробата, защото била по-изолирана стаичката. В Надежда каза, че другите чакат буквално пред вратата, чува се шума от коридора и му е малко по-трудно, но се справя пак със задачата. Но като цяло от личен опит препоръчвам тези 2 клиники, вероятно и НеоВитро е ОК. В Щерев обаче цените са доста завишени за спермални анализи.

За запазването на час - звъня, казвам за кой ден искам (в Надежда е ходил мъжа ми и в събота, за другите не знам дали пак е възможно), запазвам час и съобразяваме въздържанието спрямо това.

# 51
Ох, много ще е трудно при нас тогава, защото той е със забавена еякулация(съответно и оттам опитите ни не са пълноценни) и е абсурд да даде на място. Поне Надежда е близо и щом събота е вариант е добре.
А отделно и сега е на антибиотик и ще се забавят нещата с изследването с минимум 3 седмици.
Благодаря за информацията!

# 52
Здравейте,

Благодаря за новата тема. Успех желая на всички ви. Аз не мога да се включа мн по тези теми, тъй като, да чукна на дърво, и двата пъти всичко стана по естествен начин. Сега си действаме пак, пък ако стане, стане. Започнахме с опитите съвсем наскоро и ще видим дали ще се сдобием и с трето детенце Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 21:50 от *Miele*

# 53
Запис и от мен с благодарности към Rave за новата тема. Нека я изпълним с много положителни тестове.
Sis987 лека бременност и да си стои на топло юнака до финал.
Bohne, ще се повторя, но винаги има надежда, не го отписвай при наличие на пулс.
Soulshock добре дошла и в тази тема и нека да сбъднете мечтата си тая година.

# 54
Запис и от мен с благодарности към Rave за новата тема. Нека я изпълним с много положителни тестове.
Sis987 лека бременност и да си стои на топло юнака до финал.
Bohne, ще се повторя, но винаги има надежда, не го отписвай при наличие на пулс.
Soulshock добре дошла и в тази тема и нека да сбъднете мечтата си тая година.

Благодаря ти! Пожелавам си го, както на себе си, така и на всички момичета, които чакат да им се случи! Hands PrayTwo Hearts

# 55
Въпрос към мацките, които са били на ecтрофeм и са имали странични ефекти като замайване, гадене и т.н. - нямам навика да си въобразявам несъществуващи симптоми, а се усещам малко не съвсем в час днес след първия прием. То вярно че 3х1, но още от първия ден да ми е малко неадекватно ми се струва странно. Може и нервите напоследък да са ми в повече, де Simple Smile

Гледам обсъждате плувци. Не мога да помогна със съвет, но тези дни говорих с познат и искрено се разсмях
Скрит текст:
Имат си проблеми, лоша морфология и още куп неща. Лекаря пита дали мъжа е правил нещо извън обичайното, дали е прегрявал наскоро. Пича - "не". И след малко - "от известно време ходя почти всеки ден на сауна, това дали се брои?" Joy То не е много за смях, ама... Grinning

# 56
Момичета, знам, че е обсъждано ама на първи чист ден ли можеха да се изследват ЩТ хормони? Аз все още си чакам Ц и се ядосвам, че ще ме хване баш, когато ще съм в болницата за изследвания 😡

# 57
  • София
и аз се разписвам с Ц от вчера следобед... пак изпуснах да отида на лекар преди да ми дойде и оставям хормоните за началото на следващият Ц. Така като гледам пръстенът няма да ми е нужен, в понеделник вечер сънувах разни простотии, във вторник се събуждах с изпотяване и цъф в понеделник Grinning Хубавото е, че спазва и идва на 26дена, което е доста редовно напоследък и съм супер доволна.

# 58
Момичета, знам, че е обсъждано ама на първи чист ден ли можеха да се изследват ЩТ хормони? Аз все още си чакам Ц и се ядосвам, че ще ме хване баш, когато ще съм в болницата за изследвания 😡

ЩТ хормони дори се препоръчват на чист ден, това че е първи чист не би трябвало да е проблем.

# 59

ЩТ хормони дори се препоръчват на чист ден, това че е първи чист не би трябвало да е проблем.

Надявам се днес, утре да ми дойде, че да мога докато съм там да си ги пусна.

Общи условия

Активация на акаунт