УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 43 484
  • 802
  •   1
Отговори
# 510
Страхотна информация от последния потребител, благодаря! Някой да е раждал при д-р Матев? Мнение .. 🥹

Аз искам да раждам при него и също се интересувам за тази информация!

Аз раждах при д-р Матев секцио на 29.01.2025
Много съм доволна от консултациите по време на бременност и самото раждане! Родих при него в 0:30 полунощ извикаха го по спешност и на другия ден мина да ме види как съм, а също и бебето!Получих много добро човешко отношение!
Силно препоръчвам д-р Матев

# 511
  • Пловдив
Има ли дами, раждали при д-р Чалова? Интересува ме най-вече за нормално раждане какви са ви били впечатленията?

Раждах 2019 при нея, тези дни ми предстои второ раждане отново с нея. Аз съм й се доверила напълно, държеше ми ръката и ме успокояваше при първото ми раждане. Обаждаше ми се и пращаше колеги да ме проверяват дали всичко е наред тъй като беше бременна в този период и не работеше на пълен оборот, но не съм се почувствала оставена. За самото раждане, при нормалното главно действащо лице е акушерката, след това при нужда АГ зашива. Както казах аз съм спокойна в нейните ръце и затова и продължавам да й се доверявам.

# 512
  • Сливен
Раждах при доктор Матев,секцио, през Декември 2023. Бях негова Инвитро пациентка.
Много пъти съм писала в старите теми,  - на 05 или 06.12 бях запазила час, тъй като в последният момент решихме с ММ, да раждам там секцио. Отидохме и д-р Матев ми каза, от коя до коя дата може да избираме за секцио и ако за нас има някакво значение/сантиментална или свързана с нещо /дадената  датата, нея да изберем. Всичко мина изключително добре, доволна съм. Месец по-късно трябваше да отида на полагащият ми се преглед, но тъй като трябваше да пътувам близо 200км в посока, реших в родния ми град да направя този преглед. Акушер-гинеколога който посещавам вече 20 години, ми каза, че много добре се възстановявам, беше направо удивен, как само за 1 месец, матката е възстановена и на мястото си, както и от самият разрез. Каза, че си личи, че лекар с голям опит/профисионалист е правил секциото, а бе с една дума, беше останал без думи 😅. Тъй като е виждал и вижда  дооооста жени, правили секцио в други градове, когато има случай като моя, определено му прави впечатление.

# 513
Има ли дами, раждали при д-р Чалова? Интересува ме най-вече за нормално раждане какви са ви били впечатленията?

Раждах 2019 при нея, тези дни ми предстои второ раждане отново с нея. Аз съм й се доверила напълно, държеше ми ръката и ме успокояваше при първото ми раждане. Обаждаше ми се и пращаше колеги да ме проверяват дали всичко е наред тъй като беше бременна в този период и не работеше на пълен оборот, но не съм се почувствала оставена. За самото раждане, при нормалното главно действащо лице е акушерката, след това при нужда АГ зашива. Както казах аз съм спокойна в нейните ръце и затова и продължавам да й се доверявам.

Благодаря! Нормално ли ще раждате ?

# 514
Раждах при доктор Матев,секцио, през Декември 2023. Бях негова Инвитро пациентка.
Много пъти съм писала в старите теми,  - на 05 или 06.12 бях запазила час, тъй като в последният момент решихме с ММ, да раждам там секцио. Отидохме и д-р Матев ми каза, от коя до коя дата може да избираме за секцио и ако за нас има някакво значение/сантиментална или свързана с нещо /дадената  датата, нея да изберем. Всичко мина изключително добре, доволна съм. Месец по-късно трябваше да отида на полагащият ми се преглед, но тъй като трябваше да пътувам близо 200км в посока, реших в родния ми град да направя този преглед. Акушер-гинеколога който посещавам вече 20 години, ми каза, че много добре се възстановявам, беше направо удивен, как само за 1 месец, матката е възстановена и на мястото си, както и от самият разрез. Каза, че си личи, че лекар с голям опит/профисионалист е правил секциото, а бе с една дума, беше останал без думи 😅. Тъй като е виждал и вижда  дооооста жени, правили секцио в други градове, когато има случай като моя, определено му прави впечатление.
  Благодаря ви! Много ми помогнахте и на горната жена преди вас за отзива. Чувала съм всв добре отзиви за лекаря,но някой раждал при него досега не познавам.

# 515
  • Сливен
Моля, за нищо.. Толкова бях притеснена, вече като бях легнала и малко преди да започнат самото секцио, д-ор Матев забеляза, даже ме и успокояваше. Когато вече изваждаха сина ми, усетих леко придърпване, и една от присъстващите лекарка или сестра, каза че го изваждат, затова усещам, това придърпване.
После малко беше като по филмите - снимки, целувки с бебето 😅 и след това, пак като "на филм" , чувам д-ор Матев, как обяснява на лекарката, с която ме зашиваха "дръпни матката насам, сега дай натам" 😱😱😱. Като "на филм" 😅... Ама всичко беше наред, което е най-важното.😊
Надявам се с последното написано, да не съм Ви наплашила, ако е така - ще го редактирам. 👍

# 516
  • Пловдив

Благодаря! Нормално ли ще раждате ?

Да, нормално с индукция на термин ако не тръгне до тогава, тъй като съм с предпоставки да не се чака след термин по медицински причини.

# 517
Чалова е най- прекрасния човек, който съществува на тази земя. При нея всичко е леко и бързо и успешно. Аз съм с много тежък смъртен случай и тя е човека , който ми помогна. Покланям се пред нея
Така че, ако родите при нея ще е най- добрия ви избор !!!!!!!!!!!!!!!
Да добавя , че смъртния случай е при д-р лекар.  И бях много увредена.
Само и единствено д-р Чалова ми помогна и продължава да помага.
Цял живот няма да стигне да и се отблагодаря.
Слага вагинална упойка , може и от тази в кръста също. Много бързо и адекватно действа и работи. Казват ви как да дишате издишате и кога да спрете. Акушерката също помага. Нещата с д р Чалова се случват , като приказка. За всичко има решение. Действа бързо и след няколко часа сякаш не сте раждала.   Надавам се да е достатъчно , като информация.

# 518
Аз пак да попитам - някой наясно ли е как става уговорката с конкретна акушерка за раждането и въобще възможно ли е или зависи от избрания лекар и той с кой екип работи?

# 519
А някой раждал скоро в Селена, лекаря ли ще ми каже за бебето какво да нося, нося ли нещо изобщо или аз трябва да попитам на регистратура ? 🧐

# 520
За бебето ви трябват само дрешки за изписването, всичко друго го осигуряват там. Другата мама в моята стая си носеше и биберони. За кърменето предоставят помпа, но аз си носих собствена.

# 521
Във връзка с помпата, в случай че не ви дадат бебето за кърмене в първите часове, минава ли консултант, който да съветва дали и кога да ползвате помпа? И как се съхранява изцеденото? Защото би трябвало да е най-ценното, коластра?🤍

# 522
В стаята има оставен телефон на консултантите по кърмене, можете да се обадите ако имате нужда от съдействие. За съхраняване на изцедената кърма, аз попитах момичетата, които носят шишета с АМ дали може да ми дадат празно, стерилизирано. Отзивчиви бяха и нямаше никакъв проблем. За жалост никой нищо не обясняваше освен ако не попиташ, което е малко стресиращо като си мама за пръв път.

# 523
Във връзка с помпата, в случай че не ви дадат бебето за кърмене в първите часове, минава ли консултант, който да съветва дали и кога да ползвате помпа? И как се съхранява изцеденото? Защото би трябвало да е най-ценното, коластра?🤍

Консултант ще дойде ако я повикате, но имайте предвид, че събота и неделя почива, както и че всички искат да се срещнат с нея и постоянно бяга от врата на врата и е супер натоварена. Не разчитайте на 100% помощ от нейна страна. Аз имах моя помпа, видя я и ми каза как да я използвам. Мила и отзивчива беше, но иначе за начин на кърмене, който предложи (беше мисля тип футболна топка), изобщо не ми допадна, както и на бебето, особено за начало на кърмене и продължих по мой си начин (люлка), успешно.

# 524
Да, и в книгата на Хедра този "футболна топка " ми се стори супер странен и труден за начинаещи. Благодаря 🫶🤗

Общи условия

Активация на акаунт