Проблем със съня

• 1 390
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Другата България
Мелатонина от 4 е слаб.
Аз вземам от 10, но при мен проблемът е заспиването.
Въпреки, че напоследък заспивам бързо, но после се будя и аз като теб, и вторично и последващо събуждане са трудни.
Ще се смееш, но чаша червено вино също действа ...и отпускащо, и приспивателно.
На мен отдавна не ми помагат подобни средства като вино, чашка уиски и т.н. Различни хора, различни организми.
Ами....добре. Blush
Разни хора, разни организми, разни средства за отпускане.
Разбира се, не говоря за системно прилагане, аз го използвам само през зимата, защото се движа по-малко и се изморявам по-трудно. И разбира се, говоря за 100-200 грама, но вино, не концентрат.

# 16
Като стана въпрос за магнезий нека уточним какъв.
Никога не приемайте Магнезиев оксид в големи количества, защото, запича ужасно.
За добър сън може да се предпочете Магнезиев Малат, Магнезиев Глицинат и Магнезиев Бисглицинат.
Магнезиевият цитрат пък успокоява мускулатурата.
Аз обикновено приемам Магнезиев Цитрат сутрин. А вечер Магнезиев Бисглицинат и Малат .

На пазара има и комбинация от всички. За подпомагане на съня се приема вечер!

# 17
  • София
Като стана въпрос за магнезий нека уточним какъв.
Никога не приемайте Магнезиев оксид в големи количества, защото, запича ужасно.
За добър сън може да се предпочете Магнезиев Малат, Магнезиев Глицинат и Магнезиев Бисглицинат.
Магнезиевият цитрат пък успокоява мускулатурата.
Аз обикновено приемам Магнезиев Цитрат сутрин. А вечер Магнезиев Бисглицинат и Малат .

На пазара има и комбинация от всички. За подпомагане на съня се приема вечер!

Аз пия преди лягане магнезиев бисглицинат, но честно казано магнезиевият цитрат ми действаше доста по-добре за съня.

# 18
  • Пловдив
На моя колежка много добре и действа Л - теанина - вечер преди лягане.

# 19
Предполагам сте минали и такива прегледи, но всичко наред ли е с щитовидната жлеза?

предишни години не е имало (последно бях лятото), в петък отново съм записала час

благодаря на всички за менията и съветите! много са полезни за мен

# 20
За заспиването споделих какво пия, но остава проблема ми през деня дето се чувствам смазана и изтощена. Ето на това не мога да намеря решение Head Band А съм към средата на 30-те си години, не е да кажеш на 60+ и нагоре. Като се има в предвид че съм така даже 2-3 години преди да навърша 30. Лошото е че поради много натрупан стрес имам и затруднено дишане. Никой не ми дава нищо изписано като адекватно лечение на това. Някой имал ли е такъв задух поради силен стрес, и как се справихте, моля дайте ми някаква насока какво да правя? Защото според мен това една от основните причини да нямам енергия, имам и сърцебиене също. Когато кислорода не достига до всички клетки и органи, както трябва, човек не се чувства пълноценен.

# 21
  • София
За заспиването споделих какво пия, но остава проблема ми през деня дето се чувствам смазана и изтощена. Ето на това не мога да намеря решение Head Band А съм към средата на 30-те си години, не е да кажеш на 60+ и нагоре. Като се има в предвид че съм така даже 2-3 години преди да навърша 30. Лошото е че поради много натрупан стрес имам и затруднено дишане. Никой не ми дава нищо изписано като адекватно лечение на това. Някой имал ли е такъв задух поради силен стрес, и как се справихте, моля дайте ми някаква насока какво да правя? Защото според мен това една от основните причини да нямам енергия, имам и сърцебиене също. Когато кислорода не достига до всички клетки и органи, както трябва, човек не се чувства пълноценен.

Ще Ви посъветвам както посъветвах и преди това да си видите щитовидната жлеза. Симптомите Ви доста наподобяват Хашимото. Не съм лекар не желая да правя край заключения, така, че минете през ендокринолог. Може да си пуснете и желязо и витамин Д, за да видите как са стойностите.

# 22

Ще Ви посъветвам както посъветвах и преди това да си видите щитовидната жлеза. Симптомите Ви доста наподобяват Хашимото. Не съм лекар не желая да правя край заключения, така, че минете през ендокринолог. Може да си пуснете и желязо и витамин Д, за да видите как са стойностите.
Благодаря, но както казах и по-нагоре в темата, правила съм си абсолютно всички необходими изследвания, и всичко е в норма. Проблемът ми е затрудненото дишане, което е на стресова основа.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:40 от Borqna Sto 771419

# 23
  • София
Ама то не винаги всичко в норма означава, че всичко е оптимално Simple Smile Това доста важи за витамин Д и за хормоните

# 24
Здравей!
Направи си изследвания на гладно:
Щитовидна жлеза и полови хормони + железен панел и Инсулин, Глюкоза, Магнезий, Натрий,  Калий, Хлориди.
Добре е да минеш и при такива специалисти.
Не го отлагай, защото нещата се задълбочават. Аз съм така от 2 години, но родих и сега се боря с хормоните, въпреки че пия сънотворни (силни).
Вечер вземи 1 лъжица мед + насоли го (спокойно не е лошо), за да имаш въглехидрат и да не пада кръвната захар.
Солта е за да поддържа солевия баланс (не се засържа вода, ако нямаш проблеми с бъбреците.).
Спорт, разходки, без кафе следобяда и сладко.
Ако можеш намали обема на вечерята или хапвай малко на често.
Хладна стая + кислород вечер и 1 час без екранно време.
Аз в момента пия Мелатонин 5мг + Б6 и намалявам сънотворните.
 И спрях глутена, понеже имам и други проблеми.
Успех!

# 25
Здравейте, момичета! От няколко месеца и аз имам сериозни проблеми със заспиването. Изпробвах успокоителни чайове, спрях следобедното кафе, избягвам да стоя пред телефона преди заспиване... дори се завърнах във фитнес залата, но за сега без успех. Вие с кои изследвания препоръчвате да започна, тъй като списъкът е доста дълъг?

# 26
При мен също е трудно повторното заспиване.
В момента карам поредната прекрасна нощ, изпих половин Атаракс, но не помогна.
Коя марка мелатонин от 5 мг да изпробвам, от кое сте доволни ?
Засега не ми се занимава с диети, но тия дни ще си наложа волята и ще започна отново Зоната. Чудесно балансира хормоните, а и като няма пикове и спадове на кръвната захар, спя малко по- добре.
Ако тотално човек откаже кофеина, дали ще има някакво подобрение в съня. В миналото съм го отказвала за 10 дни, но не забелязах коренна разлика.

# 27
  • София
При мен също е трудно повторното заспиване.
В момента карам поредната прекрасна нощ, изпих половин Атаракс, но не помогна.
Коя марка мелатонин от 5 мг да изпробвам, от кое сте доволни ?
Засега не ми се занимава с диети, но тия дни ще си наложа волята и ще започна отново Зоната. Чудесно балансира хормоните, а и като няма пикове и спадове на кръвната захар, спя малко по- добре.
Ако тотално човек откаже кофеина, дали ще има някакво подобрение в съня. В миналото съм го отказвала за 10 дни, но не забелязах коренна разлика.
Еми аз не пия кафе вече 5 месеца. На съня няма според мен. Просто сутрин не ми е нужно вече, за да ме събуди.

# 28
Здравей!
Направи си изследвания на гладно:
Щитовидна жлеза и полови хормони + железен панел и Инсулин, Глюкоза, Магнезий, Натрий,  Калий, Хлориди.
Добре е да минеш и при такива специалисти.
Не го отлагай, защото нещата се задълбочават. Аз съм така от 2 години, но родих и сега се боря с хормоните, въпреки че пия сънотворни (силни).
Вечер вземи 1 лъжица мед + насоли го (спокойно не е лошо), за да имаш въглехидрат и да не пада кръвната захар.
Солта е за да поддържа солевия баланс (не се засържа вода, ако нямаш проблеми с бъбреците.).
Спорт, разходки, без кафе следобяда и сладко.
Ако можеш намали обема на вечерята или хапвай малко на често.
Хладна стая + кислород вечер и 1 час без екранно време.
Аз в момента пия Мелатонин 5мг + Б6 и намалявам сънотворните.
 И спрях глутена, понеже имам и други проблеми.
Успех!
Абсолютно всичко е изследвано! Доколкото знам е от недостига на въздух при мен, но още не се е намерило решението на този проблем.

# 29
Записвам се тук. Трудно заспивам, ако не съм на Флунаризин, но дори и да съм, ако спя с детето, ме събужда, точно когато съм задрямала най-сладко. Той на ДГ спи и вечер не е толкова изморен при всичките тренировки, на които ходи.
Отделно се будя през нощта, често и със учестено сърцебиене. През деня съм като пребито куче, спи ми се - та две не виждам. Затова пия много кафета. И пуша ( знам, за бой съм). И порочният кръг се затваря. После пак трудно заспивам, ставам, понякога като ставам от нерви пуша иии в резултат трупам в коремната област.

Общи условия

Активация на акаунт