Всякакви въпроси за пералнята - тема 20

• 26 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • оттам, откъдето започва България
Нали по-нагоре сложих линк към ръководството. Има отделно плакнете. Допълнителното плакнене се включва към програмите, различно е.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:59 от Ранобудна

# 166
Не разбрях АЕГ има ли програма изплакване с центрофуга?
Мисля това питаше дамата.

На Бош стара и нова си  има отделна ПРОГРАМА rinse и друга  spin/drain.
Около 20 мин. е първата и 15 втората.
Което е различно от ФУНКЦИЯТА доп.изплакване в края на някоя ПРАГРАМА.

Не хваля Бош. Просто личен опит имам с тях..за това казвам какво има там. Ако имах личен опет с аег..щях за него да казвам.

Ето програмите:

Не разбрах защо слагате под общ знаменател допълнително изплакване. Във всички случай и при всички марки към днешна дата е избираема опция  плюс N  възможни за  добавяне.
spin/drain.  и only spin са две различни  неща.

Нищо не слагам
Опитах се да разгранича двете неща..защото ми се стори че може би се бъркат и вземат за едно и също!
За да има яснота!
Яснотата за Бош я имам и съм я онагледила със снимка на ПРОГРАМИТЕ за самост.изплакване

За АЕГ яснота нямам. Но и не търся. Друг търсеше .. аз исках да помогна.

# 167
Аз само да кажа, че на Самсунг този допълнителен отвор за добавяне на пране е много коварен ако има малки деца наоколо. На моя приятелка малкият син беше много впечатлен от пералнята и вечно отваряше да пъха вътре всевъзможни неща, за да ги гледа как се въртят заедно с дрехите.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 21:43 от DreamingOfSummer

# 168
  • Бургас
Моята пералня Бош се разхлопа преди две седмици. Идва майстор да я поправи, но според мен я развали повече. След неговата намеса, на второто пране, Бошка се разхлопа зверски. Това да беше само ок, но центрофугата изчезна нацяло! Дрехите прогизнали и с едни песъчинки по тях. Спрях да я мъча. А съм си влюбена в тази пералня! Около 8 години ми служи вярно!
Купих нова, утре следобед чакам да ми я донесат.
Беко, 7кг, с 5 години гаранция. Колкото ме изкара, толкова. Всичко си е на късмет с техниката!

# 169
Да замениш Бош с Беко ….. аз не бих. 8 години е напълно достатъчно за уред в днешно време…
Ако беше всичко късмет, нямаше да има различни цени…

# 170
  • Бургас
Ами да. Като цяло съм много доволна от Боша, много.Но в момента не мога да си го позволя, а пералня ми трябва спешно! От две седмици съм без и е кошмар!
5 години гаранция е ок, ако нещо стане. Но,всичко си е на късмет!
Ако имах пари щях пак  Бош да си взема!

# 171
Няма ли начин на изплащане?
Гаранцията не е, че няма да се повреди през съответния период, а че ако се случи повреда, която е покрита от гаранцията, ще се поправи безплатно - хем си го знаем всички и пак, когато човек преглежда оферти, някак така звучи, че внушава точно това - "гарантирам ти, че ще ме ползваш безпроблемно ...години" и ние подсъзнателно го възприемаме именно в този контекст и това ни мотивира покупките. Онова, дето си го знаем, остава за теорията и се сещаме за него при първия проблем.
Дългата гаранция на уреди с ниска цена никога не ме е блазнила обаче, щото рискът пак да съм без пералня или каквото и да е друго е сравнително висок и в крайна сметка още в дългия гаранционен срок може да се наложи да взема друга, без да гледам гаранцията, но определено с различно качество. Не е само до късмет наистина, за такъв може да се говори при единични дефектни бройки от уреди висок клас, но при уреди от различни класове и качество на материали и изработка не е до късмет.
Дано все пак ти издържи дълго и ти служи добре, ако няма друг вариант вече (разбирам, че е поръчана)!

# 172
  • Банско
Здравейте, някой да знае как точно и колко често се използва Калгон? Пише, че се слага с дрехите и праха? Ама аз не искам да го слагам и да ми е по дрехите тая химия?

# 173
Добро утро, включвам се с клюки от техноверигите.

Разгледах новите Индезит вече собственост на Беко, чисто Беко са си като конструкция и ми направи впечатление, че са доста Слим, дори модела за 8 кг беше супер малък, а да не говорим тези за 6-7 кг. Преди когато си беше оригинален Индезит за 8 кг си бяха хубави големи барабани.

Новата 6 та серия  Бош ми се видя интересна за 10 кг 1600 оборота и IDos за 1800-1900 лв с всички есктри както се казва, което е доста добре на фона на цените на другите уреди, ако се търсят много есктри, обем и обороти.

Има и от новите серии на Електролукс, доста симпатични и големи, но са със старите барабани. Базови модели бяха само.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 09:24 от Piole1

# 174
  • Бургас
Кубратова, пералнята е купена,следобед ще ми я доставят. Има вариант за изплащане, но не ми се занимава. Колкото изкара, толкова. Нека да ми върши работа пък каквото дойде.

# 175
Със здраве да я ползваш тогава и дано всичко е наред!

# 176

Скрит текст:
Разгледах новите Индезит вече собственост на Беко, чисто Беко са си като конструкция и ми направи впечатление, че са доста Слим, дори модела за 8 кг беше супер малък, а да не говорим тези за 6-7 кг. Преди когато си беше оригинален Индезит за 8 кг си бяха хубави големи барабани.

Новата 6 та серия  Бош ми се видя интересна за 10 кг 1600 оборота и IDos за 1800-1900 лв с всички есктри както се казва, което е доста добре на фона на цените на другите уреди, ако се търсят много есктри, обем и обороти.
Има и от новите серии на Електролукс, доста симпатични и големи, но са със старите барабани. Базови модели бяха само.
Изложените са били от старите. Новите са с други/ нови барабани. Например:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W7F2482E/p/653179

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 10:31 от petiaivanov

# 177
Здравейте, някой да знае как точно и колко често се използва Калгон? Пише, че се слага с дрехите и праха? Ама аз не искам да го слагам и да ми е по дрехите тая химия?

От години си го слагам при праха за пране при всяко пране и не съм имала проблеми с неизплакване. То и праха за пране по принцип си е химия.

# 178

Скрит текст:

Изложените са били от старите. Новите са с други/ нови барабани. Например:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W7F2482E/p/653179
Имаше точно от тези с големия стар 9 кг барабан, както си беше на предните серии, само една комбинирана 9/5 електролукс беше с новия барабан, малкия вариант.
И аз се изненадах.

# 179
  • до най-прекрасния мъж
А защо ти е да слагаш подобна химия в прането? Никога не съм ползвала Калгон. Старата ни пералня е на 14 г, отваряна е, когато беше на 8 за смяна на лагери и беше удивително чиста. Почиствам на 3-4 месеца с препарат за перални, така действам и с новата. Напълно достатъчно е.

Общи условия

Активация на акаунт