За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 337
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
starzy, май с теб ставаме две! Подобен пост май писах и тук, и в другата тема. Казаха, че в Уебтуна имало повече време за тази измислена страна и военните действия. Това ни било спестено. За мен е грешка и недоглеждане от страна на режисьор/сценарист/оператор - поне трябваше да се споменават в епизодите за ситуации, свързани с тази страна. Примерно: в 1-ви епизод имаше заложници-корейци, но не помня да са споменавали страна. Да не споменавам що не паднах от смях, когато Тя се маскира като "Рамбо" със забрадка, скри се зад едно борче и въстаниците не я видяха...
Аз също бях готова за 10-ка, сега даже не знам какво да пиша.

# 76
  • пак на Рив Гош
starzy, добре дошла в клуба за Telephone. Мисля, че за много хора би било по-добре последните 2 епизода да ги нямаше... може би без последните 10-15 минути, заради еднорозите. Няма да си мрънкам пак мрънкалото някъде от последните страници на предната тема Joy

Уин, щом си харесала Tan Jian Ci, може да дадеш шанс на Love Me, Love My Voice (2023) - там не само че вади страхотен глас, а даже и пее. Иначе сериалът е сниман в Страната на еднорозите и очаквай купища захарен памук и розови облаци.

Аз май миналата година не съм дала 10*, имам няколко с по 9.5*. Но при мен оценките са на принципа - аз съм човек-оптимист и подхождам към всеки нов сериал с идеята, че ще ми хареса. Затова сериалите стартират с 8*, ако са корейски и 7.5*, ако са китайски (понеже към китайските съм по-критична, основно заради китайските Главни Гугутки, които често ми пилят нервите). Това са ми оценките "отговаря на очакванията" и изпълнява критериите да ме развлича, да съм харесала Главните, да съм го гледала с интерес и без превъртане и да няма големи пробойни в сюжета (дупки приемам до един размер). След което в хода на сериала давам или отнемам точки в зависимост от изпълнението на показателите да интерес, сюжет, Главни и т.н. Ако зарежа някой сериал по средата, не давам оценка. Само на един сериал съм дала 1* - на корейския Playfull Kiss... ама на него много му бях набрала Joy

# 77
Всъщност заложниците бяха точно в Арган, държавата, където се скри главният. Споменаха го в първи епизод. Освен това, когато е бил журналист, е бил военен кореспондент в страната. Това пък го казаха в последния епизод.
Може би, ако бяха дали малко повече за това какво е правил в Арган през тези месеци, цялата  история щеше да е по-завършена и нямаше да стои като кръпка, но пък винаги съществува рискът да прекалят и да забият в излишни драми и ненужно разтягане на локуми.

# 78
winona, не съм чела уебтууна, но и аз съм на същото мнение като теб. Мисля, че в първи епизод споменаха за Argan, но аз тогава си помислих, че това е името на групировката, която иска подкуп, за да освободи заложниците. Изобщо не ми мина през ума, че може да е име на страна. Ако е била толкова важна част от сюжета, то наистина можеше да включат по нещичко свързано с нея в някой друг епизод. Да не говорим, че намесването на Палестина и Израел в цялото това нещо беше напълно излишно, неразумно и неуважително. Не ми се понрави.

Сцените в които тя отиде в Argan, честно казано, ги гледах на бързи обороти, защото вече много ми беше доскучало и писнало от измишльотини, но ще кажа едно. Стори ми се доста идиотско да отидеш в страна, която е във война, да си метнеш един шал на главата и да се надяваш на чудо. На главната явно яко трябва да ѝ се е завъртяла главата, за да забрави частта с опасността. Ама никакъв инстинкт за самосъхранение, значи...

Редактирам, за да добавя нещо.
Аз обикновено не съм чак толкова критична. Гледам да започвам само драми, които съм сигурна, че ще ми харесат. Не анализирам толкова действията на героите и не навлизам чак толкова навътре в сюжета, че да забелязвам дупки в него. Гледам си ей така, без много да мисля и премислям, за да ми е интересно и накрая да съм изненадана Joy Това в Телефонът, обаче, нямаше как да не се забележи. То направо ти се набиваше в очите. Иначе за миналата година имам няколко, които много ми харесаха и оцених с 9 и нагоре. На другите, които не ме грабнаха толкова, дадох някъде към 7. За мен всичко под 5 е доста зле. 7 е приемливо, но не кой знае какво и от 8-9 нагоре си е сравнително добре. Two Hearts Добро сърце имам, не ги ощетявам толкова. Но отново, аз трудно си избирам какво да гледам и не съм много по вървежното. Романтични/комедийни драми почти не гледам. Повече съм по криминалните/екшън/трилъри с лека доза любов. Историческите също ги обичам, макар да не съм гледала чак толкова Blush Даже тази вечер мисля да започна The Queen Who Crowns.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 23:48 от starzy

# 79
Моите мисли са много подобни за последните 2 серии на Телефона, за съжаление. Както очаквах с нетърпение края, така 12-та серия я отложих с повече от седмица и я изгледах едва вчера. Дадох му 8.5 заради първите епизоди. Развалиха ми хубавото впечатление, дори химията на двойката, която беше взривоопасна в началото, в края беше странна и неестествена. За втората двойка пък съвсем, там дори не разбрах какво и кога се случи Simple Smile Иначе относно коментарите за това, че казаха, че Са Он е умрял, мисля, че имаха предвид истинския, а не нашия човек, така че поне за това можем да не ги виним Simple Smile

Не знам какво ново да подхващам, май нищо не ми хваща окото. Гледа ми се нещо супер взриваващо и зарибяващо, но май нищо такова няма на хоризонта, което да е напълно завършено Simple Smile

Един "остарял" Дилън от Guardians of the Dafeng. Чакам го да свърши и да преценя дали да го подхващам.

За Морейн специално и дано да е истина - на 20 януари започва Everlasting Longing с твоя човек Heart

# 80
  • София
Аз осъзнах днес, като гледах кое ми е останало недовършено като сериал, че миналата година (първата  ми пълна година на китайски сериали) май съм успяла да завърша само 5-6 изцяло,  от които не са ми доскучали през цялото време (тоест - не съм превъртала епизоди и /или сцени) само 3… и всичките са съвременни… и само един е романтичен… и два са с Wang Yibo… ще го пиша в анкетата за добри актьори като стигнем до нея. 😄Май трябва да започна да си отбелязвам и аз в MDL какво съм изгледала и кое наистина ми е харесало така че да ме държи от първи до последен епизод без да мрънкам много и да превъртам. А си мислех, че съм фен на wuxia и xianxia…

# 81
Моите мисли са много подобни за последните 2 серии на Телефона, за съжаление. Както очаквах с нетърпение края, така 12-та серия я отложих с повече от седмица и я изгледах едва вчера. Дадох му 8.5 заради първите епизоди. Развалиха ми хубавото впечатление, дори химията на двойката, която беше взривоопасна в началото, в края беше странна и неестествена. За втората двойка пък съвсем, там дори не разбрах какво и кога се случи Simple Smile Иначе относно коментарите за това, че казаха, че Са Он е умрял, мисля, че имаха предвид истинския, а не нашия човек, така че поне за това можем да не ги виним Simple Smile

Не знам какво ново да подхващам, май нищо не ми хваща окото. Гледа ми се нещо супер взриваващо и зарибяващо, но май нищо такова няма на хоризонта, което да е напълно завършено Simple Smile

Един "остарял" Дилън от Guardians of the Dafeng. Чакам го да свърши и да преценя дали да го подхващам.

За Морейн специално и дано да е истина - на 20 януари започва Everlasting Longing с твоя човек Heart
https://youtube.com/shorts/7MGNDQXyA04?si=jw_L-aSnddNQm427

# 82
Това явно ще е Дилън от финалните епизоди на Guardians of the Dafeng. В 29 е все още млад и подскачащ.

аз съм човек-оптимист и подхождам към всеки нов сериал с идеята, че ще ми хареса.
Ако зарежа някой сериал по средата, не давам оценка.
Мисля,че всички започваме нов сериал с идеята, че ще е хубав, но сценаристите работят против нас.

И аз не давам оценка на зарязани сериали, но миналата година дадох на един и то 1. Много ме издразни. Почна добре и след това ставаше все по-зле и по-зле, но аз упорито продължавах да му давам шанс, но 2 епизода преди края не издържах.

# 83
  • Русе
Момичета, толкова идеи ми давате?! Никога не съм мислила да давам по-ниска оценка от 7. Направо прегръщам този пример!!!

# 84
Моята система за оценяване е много простичка - "харесва ми" или "не ми харесва" newsm47. Хайде, ще добавя и  "мноооого ми харесва", т.е. запазвам го, за да си го повтарям, когато ми се прииска newsm03.

# 85
  • вятърничава
Май и аз така:
Много ми харесва  Heart Eyes
Става/харесва ми Hands Plus1
Не ми харесва   Hands Minus1
WTF          Scream

# 86
ЕВРИКА! Най-накрая си додахте на мойта Simple Smile
Няма как да ви цитирам всичките, затова избрах най-подходящия цитат.
Мисля,че всички започваме нов сериал с идеята, че ще е хубав, но сценаристите работят против нас.
Попаднахте накрая и вие на  нобелов сценарист. Няма само аз да се оплаквам я Simple Smile.

# 87
ЕВРИКА! Най-накрая си додахте на мойта Simple Smile
Като изключим, че е съвсем нормално всеки да има различен вкус и предпочитания за това какво гледа е в реда на нещата да си избира нещо, което му харесва и да се надява така да си остане до финала.... Освен мен, когато реших да видя Chicken Nugget , но за свое оправдание ще кажа, че Тя става пилешка хапка... как да не го видиш? Как?
Искам да кажа, че едва ли сме дошли на твойта, а по-скоро ни омръзна да се оплакваме от сценаристите или вече сме много добри в избора си какво да гледаме и какво не. 🤣

# 88
  • вятърничава
Като прочетем резюмето и вече знаем какво ни очаква. Знаем и подводните камъни, започваме ги с надеждата да ни харесат,да ни грабнат,поне да не се оцапат много сценаристите и режисьорите, китайците да имат добър финал, но както писах предвиждаме и вариант не ми харесва и отива в коша. И като няма Харесва ми Heart Eyes се налага да гледаме каквото подаде лентата. Топлата вода и ние сме я открили.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:43 от bb6

# 89
  • пак на Рив Гош
започваме ги с надеждата да ни харесат,да ни грабнат,поне да не се оцапат много сценаристите и режисьорите
И да са пили/пушили правилните субстанции Joy

Всъщност заложниците бяха точно в Арган, държавата, където се скри главният. Споменаха го в първи епизод. Освен това, когато е бил журналист, е бил военен кореспондент в страната. Това пък го казаха в последния епизод.
И който Арган, в крайна сметка се оказа на... остров Чеджу Joy
https://maps.app.goo.gl/rYNkAoHJ8h1f9Atq6
(всички прилики с гледката разкриваща се от прозореца след като прекараха първата си нощ заедно... не са случайни Wink)

Общи условия

Активация на акаунт