За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 22 266
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
...аз реших да оставя Дракончето настрана, за момента, когато ще изнемогвам без енфие (но с интернет-връзка) на пустинен остров.
Мисля да последвам твоя пример.
Ако се озова на самотен остров, има интернет и няма какво друго да гледам .... ще го изгледам 🤣

Все още се радвам на Undercover High School
Надявам се Той да е липсвал на учителката, а не да е имала нещастна любов към него.

Мисля да видя The Witch, но ще изчакам коментарите за последния епизод.

# 526
  • София
Роца, Чунцин е песен в сравнение с китайската стена. Фитнес проложението ми даде за Чунцин качени около 45 етажа на ден. Днес на Стената отидоха на 83, но не могат да се мерят със 145 от миналата година. Днес го карах “лежерно” и минах само 5 кули… два пъти и половина. (А моите колене си заминаха преди 20 години. Предполагам, че сега или ме мразят на какво ги подлагам, или тотално са вдигнали ръце от мене. )

Скрит текст:

Ей тук двамата младежи вдясно бяха от Корея и много се впечатлиха, че съм им разпознала езика. Впечатлиха се още повече, че техните сериали са толкова популярни в чужбина (защото им обясних откъде съм чувала корейски):

Скрит текст:

И малко стена по тъмно:
Скрит текст:

И тук може би само Tuon ще ме разбере, но си намерих нещица на MZDS и не можах да устоя и си взех някои (дори не знам какво са точно, нещо като картички… или за книги):

Скрит текст:

# 527
  • вятърничава
С моят късмет ..., пак след ElzaFB да пиша. Можете да ми подминете поста спокойно.
Аз първо ще пиша,после ще се върна да чета и разглеждам снимки с нужното внимание.
Цитат
Ей тук двамата младежи вдясно бяха от Корея и много се впечатлиха, че съм им разпознала езика. Впечатлиха се още повече, че техните сериали са толкова популярни в чужбина (защото им обясних откъде съм чувала корейски):
JoyJoyJoyJoy
Предлагам и мисля,че ще ме подкрепите: ElzaFB да ни залива със снимки поне до следващото си пътуване.

Роца и Tuon, не се притеснявайте, оставете си Дракончето за самотен остров. Аз ще го догледам, заради Animal Dragon и ако се случи нещо интересно, ще ви информирам точно кои 5 минути да гледате. Все пак да си кажа и аз,че във Франция целувките им по бузите за "добър ден" са по-страстни от тази на Flowers Strawberry и Animal Dragon В какво ги превърнаха тези двамата ГГ? Той беше толкова чаровен келеш в Flowers Watermelon Тя също може да бъде и секси:
Скрит текст:
Вместо да ни накарат да изтръпваме докато ги гледаме,накараха ни да зарежем сериала на половината. Flowers Strawberry има по-голяма химия с адвоката от уговорената среща.Горкият Hong Jong Hyun пак е трето колело, каквото беше и в What Comes after Love.
Втората двойка поне са наясно със себе си, знаят какво искат от живота, от партньора.Хора с опит и още при първата среща се озоваха в ...знаете къде. При тях се усети искрата.Дано поне те не се посрамят. Баткото много го харесах в един сериал с Рейн. Дотолкова че, вместо в Рейн, очите ми все в него. Но тогава беше по-хубав и много сериозен.Не раздаваше усмивки на всяко срещнато момиче.
И стигаме до Баба чеболка. Не съм я гледала какви ги е вършила тази седмица, но е ясно какво ще последва щом
се появи такъв персонаж. Нищо добро. Дракончето каква чудесна баба имаше в Twinkling Watermelon,обичаща,грижовна, накара ме да се просълзя. Беше ми любима комуникацията между баба и внук.

На Choi Woo Sik тази кола няма да му създава проблеми, за разлика от червената в Melo-Movie Joy
Учителката в Undercover High School не изглежда ли по-малка от учениците си Thinking

# 528
  • България
Предлагам и мисля,че ще ме подкрепите: ElzaFB да ни залива със снимки поне до следващото си пътуване.
Подкрепям!
Отварям темата с надеждата да има още снимки от ElzaFB.
Разбира се, чета и другите мнения, отварям сериали в прозорци, отварям...

# 529
  • София
bb6, съжалявам, явно ни съвпада включването онлайн. 😄

Няма вече да ви заливам, това беше. Сега няколко дни шопинг и после обратно в реалността.

Моарейн, то тези две седмици и аз отварям линкове за сериали от темата в нови страници на телефона, уж да ги запазвам в MDL, ама гледам, че съм оставила към 10 отворени таба.

А вече искам да си гледам някакъв нормален сериал. Тук от 20+ ефирни канала се нагледах на де що има военен сериал, като най-новите им са сигурно от 2008. Уж CCTV пускаха и друго, ама два пъти съм в Китай и двата пъти все военни дават. Останалото е за ВИП абонаменти.

Съгласете се с мен, че трябва да отворите уста, за да се нарече целувка. Тяхното си беше просто докосване на устни.

Е, точно вчера разбрах, че в Китай на това му казват “целувка от гадже” Joy Явно не са само по сериалите.

Ей и днес на стената - една бразилска двойка като се награби за снимка - щяха да се изядат направо. А корейската и китайските двойки баш такива целувчици като в сериалите - с лупа да търсиш къде им се доближават устните.
И като цяло тук не видях да се целуват младежите - ходят залепени като гербови марки - момчето винаги преметнало ръка през рамото на момичето, винаги ѝ шепне на ухо така, или пък хванати за ръка ако не могат да вървят един до друг, но не и целувки.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:12 от ElzaFB

# 530
  • България
Тия дни все за Kim Soo Hyun пишат, май и той ще угасне без време от звездния небосклон.
Мислех, че китайците са жестоки, май корейците са в пъти по-опасни.

# 531
  • София
ПМ, тоест - китайският СЕМ в случая, обмислял да премахне правилото за това в сериалите да се обявява един актьор за главен и той да взима най-голямата печалба от филма. Това трябвало да премахне част от войните между феновете и, евентуално, да даде възможност в сериала да участват две еднакво известни лица.

# 532
ElzaFB, страхотни снимки Heart Eyes
И аз не бих устояла на нещата свързани с MZDS. Преди време бях в Барселона и минах покрай книжарница за комикси и витрината беше с тях. Дори направих снимки.
 Щях да си взема книгите, но бяха на испански.

bb6, Animal Dragon имаше страхотна баба и в Weak Hero Class, там обаче не случи на съученици.

Ако обвиненията към Kim Soo Hyun са истината ще си е напълно заслужено всичко, което му се случва и каквото може да му се случи. Обаче, ако роднините на Ким Се Рон се възползват от ситуацията в търсене на финансови или друг вид облаги също е толкова грозно.

# 533
  • България
По принцип няма дим без огън.
Скрит текст:
Ако е имал връзка с 15 годишна, къде са били роднините ѝ тогава?
Май леко са я продали?

# 534
По принцип няма дим без огън.
Скрит текст:
Ако е имал връзка с 15 годишна, къде са били роднините ѝ тогава?
Май леко са я продали?
За мен част от проблема е т.нар. "възраст на съгласие" в страната (и в някои други страни в Азия). Без да съм смятала точно ми се струва, че ако е имало такъв контакт, той е преди промяната в закона, който определя сега възрастта на съгласие на 16 години.
Скрит текст:

Южна Корея повиши възрастта за секс по взаимно съгласие от 13 на 16 години, съобщава Агенция "Франс прес".

Причината е, че страната се стреми да засили защитата на непълнолетните след обвинения, че съществуващият закон за сексуалните престъпления е прекалено слаб.

Съгласно ревизирания закон възрастните, които правят секс с деца под 16-годишна възраст, ще бъдат преследвани за сексуално насилие или изнасилване на деца, независимо дали е имало предполагаемо съгласие.

Преди законовото изменение се смяташе, че тийнейджърите на възраст 13 и повече години са правоспособни да дават съгласие за секс. Това обаче води до противоречиви случаи, а критици на закона изтъкват, че нарушителите избягват наказание.

От АФП посочват, че през 2017 г. 42-годишен мъж е бил признат за виновен в изнасилване на тогава 15-годишно момиче с мотива, че то се е съгласило. Случаят е разбунил духовете в страната и е довел до призиви за повишаване на възрастовата граница.

Въпреки своя икономически и технологичен напредък Южна Корея остава консервативно и патриархално общество, в което жертвите на сексуално посегателство рискуват да бъдат посрамени, ако го разкрият.

В изявление на южнокорейското министерство на правосъдието се посочва, че възрастта на съгласието е повишена на 16 години, за да се "защитят тийнейджърите от сексуални престъпления на фундаментално ниво".

Измененият закон премахва и давността за сексуални престъпления срещу непълнолетни под 13 години.
Освен това да не забравяме, че става дума за един от най-богатите актьори - много често заемащ 1 място с ок.120 млн. долара. Има голямо лицемерие, но може ида му правят рейдърски  захват на парите. Допускам, че и семейството на девойката се е поблазнило от богатството. Каквото и да е- жалко за момичето.
Ще се редактирам тук. Скандалът набира скорост с всяка минута. Намерили са негови писма от годините му в казармата,с които се обяснява в любов на момичето. Не е отишъл на траурната церемония, но нетизените се борят да му прекратят 18 рекламни контракта. Той самият не прави изявления. Само агенцията, която е обща за двамата отрича причини, свързани с актьора. Явно месомелачката го е подела и ще отнесе за всички нечестници. Пак повтарям, жалко за момичето.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:51 от victoria vassileva

# 535
  • София
И аз не бих устояла на нещата свързани с MZDS. Преди време бях в Барселона и минах покрай книжарница за комикси и витрината беше с тях. Дори направих снимки.
 Щях да си взема книгите, но бяха на испански.

Аз търсих тук по книжарници някакви неща - дори фотокнигата на The Untamed на китайски, че на английски нали е объркана, но няма нищо. За други има, явно за MZDS са свършили. Но пък дали не влязох в манга магазин и не се поолях:

Скрит текст:
Някои от нещата са подаръци, защото похарчих много пари. А торбичката се наложи да ми я свалят от тавана, защото беше последна. И си взех и едно на 2ha. Blush

А това са щандовете:

# 536
Може ли мнение за  One and Only https://mydramalist.com/63781-love-your-bones-forever-2?

Започнах го - първата серия е каша, после се развързват нещата и даже главните са доста добре, - изгледах 2-3 серии,  ноо...чета, че много тежък финал. 

Струва ли си, според вас да се гледа или да се гледа всичко без последната серия, напр?  Или последните 2-3 - ама то май целия сериал е много тежък?

ElzaFB, много интересни неща, интересни и хубави снимки! Много емоционални постове.  Ами как се изхранвате там? Имам усещането, че от обиколки и емоции си на фотосинтеза.

# 537
  • Русе
Prinx, по принцип китайците успяват в сериалите си да си ликвидират ГГ или поне половината. Wink (това трябваше да  е шега) Но в случая, погледнато през женската призма, това беше единствения логичен финал. Ако имаш търпението да изгледаш сериала, сама ще се увериш. Има и 2-ри сезон, който е малко по-слаб и сценарно, и емоционално, но допълва първия.
Само за сведение, моята оценка за него е 10, а нямам много 10-ки при китайците.

# 538
  • България
Може ли мнение за  One and Only https://mydramalist.com/63781-love-your-bones-forever-2?

Започнах го - първата серия е каша, после се развързват нещата и даже главните са доста добре, - изгледах 2-3 серии,  ноо...чета, че много тежък финал.  

Струва ли си, според вас да се гледа или да се гледа всичко без последната серия, напр?  Или последните 2-3 - ама то май целия сериал е много тежък?

...
Моята оценка е 7 от 10 заради финала.
Това е най-гадният финал, който съм гледала и се надявам да не гледам подобни.
Бавно разпъване, забележете, бавно.
Сигурно ще сънувам кошмари.
Нарочно не пиша в скрит текст, дано повече никой да не пита за финала на този сериал.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:31 от МоарейнД (от книгата)

# 539
  • София
Здравейте!
В тази тема съм с първо мнение, което е продиктувано от филма, който изгледах на един дъх. А именно: Everlasting longing
със Song Weilong
Бoженствено красив актьор с харизма и талант. Неговата партньорка Angelababy както я наричат никак не му отстъпва по красота

Защо не мога да участвам в анкетата за актьори? Каква е причина?

Общи условия

Активация на акаунт