Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 966
  • 437
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Аз разбрах,че става дума за наклонената кула(torre pendente) в Пиза,която е отворена и никога не е била затворена.

# 91
 Да,да. Нея визира дамата.
 Имах предвид,че с нейната информация може да е станало объркване.
 Кулата в Пиза си е отворена.

# 92
  • В полите на Витоша :)
Да, кулата в Пиза имах предвид. Приятели ходиха преди няколко години и казаха, че е затворена за посетители, от там е информацията ми. Извинявам се, ако съм подвела някого.
Благодаря на всички за включването по моето чудене Simple Smile
В крайна сметка най-вероятно ще вземем билети до и от Болоня, заради по-удобните часове и ще мисля как да разпределим 7 нощувки между Болоня и Флоренция. Иска ми се да отидем до Внеция и Пиза + Сан Джиминяно  за по 1 ден. 3 нощувки в Болоня и 4 във Флоренция добър вариант ли е или по-добре 2+5?

# 93
И друг път съм казвала , но ние винаги спим само и единствено в Болоня, наемаме си кола  и си обикаляме от там.
 До всички ваши дестинации сме ходили от  Болоня и после се връщаме в хотела.
Между час и час и половина е пътя до  всяка от тях.
 За нас е по-удобно вместо да местим  багажи,да губим време в настанявания, напускания  и т.н.
 Миналата седмица бяхме там, за 3 пълни дни.
 Един,традиционно ,си прекарахме  по автомобилните фабрики и музеи  (  Ламборгини, Ферари, Пагани), един във Венеция и един във Флоренция. Simple Smile
 Иначе бих съчетала в един ден Пиза и Лука, примерно ( страхотен град е Лука Simple Smile ) , в друг Сиена и Сан Джиминяно, един за Флоренция и един за Венеция.

# 94
  • София
За дневното посещение до Венеция проверете дали дължите такса. Тя е задължителна за определени дни когато не се нощува там.

# 95
  • София
И друг път съм казвала , но ние винаги спим само и единствено в Болоня, наемаме си кола  и си обикаляме от там.
 За нас е по-удобно вместо да местим  багажи,да губим време в настанявания, напускания  и т.н.
 Един,традиционно ,си прекарахме  по автомобилните фабрики и музеи  (  Ламборгини, Ферари, Пагани), един във Венеция и един във Флоренция. Simple Smile
 Иначе бих съчетала в един ден Пиза и Лука, примерно ( страхотен град е Лука Simple Smile ) , в друг Сиена и Сан Джиминяно, един за Флоренция и един за Венеция.
Може ли малко повече инфо за тези музеи и фабрики? В Болоня ли се намират и може ли да се стигне до тях без кола? Понеже синът ми е автомобилен фен и аз обмислям едно пътуване с тази цел. Благодаря Ви предварително за отделеното време.

# 96
Може ли малко повече инфо за тези музеи и фабрики? В Болоня ли се намират и може ли да се стигне до тях без кола? Понеже синът ми е автомобилен фен и аз обмислям едно пътуване с тази цел. Благодаря Ви предварително за отделеното време.

Пиша Ви на лично, че и преди съм писала за музеите  и да не спамя темата. Simple Smile

# 97
Аз пак ще използвам темата да питам: може ли в един ден да се разгледат Сиена и Лука или ще ни дойде в повечко? И ако така стане, ще ни остане един свободен ден, в който да видим евентуално Сан Джиминяно......приемам и други идеи! За протокола, ще отседнем в Пиза и единия ден съм го планирала да е изцяло за Флоренция!

# 98
  • София
Сан Джиминяно е малък и по-близо до Сиена. Възможно е те двете да се комбинират, а Лука да остане за другия ден.

# 99
Здравейте, другата седмица летим за Болоня. Самолетът каца към 20:30 и все още се чудя дали да не тръгнем директно за Флоренция и да спим там две вечери, а след това две в Болоня. Въпросът ми е как най-бързо и изгодна да стигнем от летището до хотела във Флоренция? Бихте ли ми препоръчали хотели в Болоня и Флоренция? Мирела, бихте ли писали и на мен да ми дадете информация за музеите?

# 100
И аз се нареждам за инфо за музеите, моля! най-вече обмислям Модена и Маранело, но ще съм с градския и се чудя дали ще успея в един ден.. Simple Smile

# 101
Направо си пиша инфото пак тогава  Simple Smile

Ходили сме много пъти на  организиран тур-  първият път го намерих случайно в Tripadivsor,  вече са изпитани и си ги използваме  редовно.
 Включва трансфер от хотела в Болоня  до Маранело,  билети skip the line за посещение на музея на Ферари, след това посещение на музея и фабриката на Ламборгини ,музея и фабриката на Пагани.,обяд в традиционен ресторант и връщане в хотела. (  По желание единият музей може да се замени с музея на Енцо Ферари в Модена,  Дукати, или Мазерати. В Мазерати ние не сме ходили.)

Цената последно беше 390 евро на човек. Ако човек отиде сам му излиза по-евтино ( не много по-евтино,ако посети точно същите обекти.
 Цената за входа във фабриката на Ламборгини последно беше  85 евро ), но аз предпочитам комфортът и удобството,въпреки че обикновено  за другите си обиколки си наемаме кола и нямаме проблем с  шофирането в Италия. Просто  е много по-приятно някой да се грижи за теб и ти само да се наслаждаваш на деня си.  И съответно всяко нещо си има цена.
Хората, които организират тура са  изключително приятни , говорят страхотен английски ( аз говоря италиански, де , но винаги има  други участници в тура, които са англоговорящи, така че говорят на английски) , разказват мн  интересни неща за региона и за местата, край които се минава.

Ако решите да правите тест драйв- Push start , до музея на Ферари е с най-добрите цени.  Последно беше 140 евро за 10 мин. Предлагат различни модели коли, но цените са +./- 10 евро.
( Няма нищо общо с тура, просто, ако някой реши да направи го изчакват. )
 Страхотно изживяване за феновете на автомобили. Simple Smile

Ако решите да си наемете кола-  пътувайте до Маранело по второстепенни пътища- много са и са много приятни за пътуване.

Автобус  никога не съм виждала друг,освен шатъла между музеите на Ферари- този в Маранело и този в Модена . Но все пак няма как да няма.
 Най-удобният  бюджетен вариант ми се струва с кола .
 Музеите са на около 40 км от Болоня.Съответно, един от друг също са на толкова.
От Ламборгини до Пагани са 18 км,.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:27 от Mirella27

# 102
Гледам сега Фликсбуса и има два варианти от летище Болоня до Флоренция. Кой е по-удачен?

# 103
  • София
Вижте спирките на картата. Аз, обаче, като гледах нямаше Фликсбус от летището, а от гарата в Болоня. Проверете внимателно спирките.
Ние ползвахме Апенино шатъл, от летището до Флоренция.

# 104
Villa Costanza   се намира на магистралата.Миналата седмица познати пътуваха с Фликсбус от Болоня до Флоренция и казаха,че автобусът ги е оставил на някакво околовръстно, предполагам е била точно тази спирка.
Piazzale Montelungo си е в града,   може дори пеша да се отиде до центъра. (  Като пак казвам,че зависи от способностите, навиците , багажа и тн. Simple Smile Аз вървя  по много  ,принципно,та моите представи за изминаване на разстояния пеша може би не са съвсем ориентир. Simple Smile
 Но  не е на лошо място Piazzale Montelungo, минахме край него  преди няколко дни докато си търсим паркинга,та го видях и на живо,не само на картата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт