Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 964
  • 437
  •   1
Отговори
# 105
  • В полите на Витоша :)
Mirella27, много полезна информация, благодаря! Simple Smile
Засега не мислим да наемаме кола, а да ползваме влаковете и градски транспорт. Само не знам за Сан Джиминяно дали има удобен транспорт, тепърва ще проверявам.

За нощувките и аз бих искала да попитам в кои райони на Болоня и Флоренция спите? Учудвам се, че нощувките във Флоренция са по-евтини от Болоня.

# 106
  • София
За Сан Джиминяно има автобуси от гара Поджибонси, а до нея директно с влак от Флоренция или Сиена.

# 107
Пак ще се повторя, и това няколко пъти съм писала, но давам препоръка за хотели в Болоня.
 Един в центъра- точно срещу гарата, много хубав и висок клас Nh Bologna de la Gare, в началото на главната търговска улица  via Indipendenza
И Холидей Инн (  Holiday inn Bologna Fiera ) , който е близо до панаира, но мн удобен за излизане от Болоня,стигане до летището (  на 15 мин макс е с кола)  ,както и до центъра- с градски транспорт. Пред хотела има спирка на автобус, който отива в центъра.
 Последните пъти  комбинраме -една вечер в центъра и останалите в Холидей Инн (  много прилични цени,а страхотно качество и обслужване).
  Болоня е панаирен град и цените на хотелите зависят много от изложенията, които има в  съответния период..
  Например Холидей Инн принципно е около 100 евро за двойна стая,а по време на изложения стига и до 1000 евро на вечер...

# 108
  • В полите на Витоша :)
Да, точно видях сега, че има автобус 130.
За Пиза, Лука, Сиена и Сан Джиминяно (с градски транспорт от Болоня или Флоренция) май ще е по-добре да имаме 1 нощувка някъде в района, вместо да пътуваме 2 пъти с (между)градски транспорт от Болоня или Флоренция (трима сме). Thinking

Mirella27, благодаря! Не съм чела все още старите теми, само настоящата, снощи взехме билети и вече започвам да чета и да правя плана Simple Smile

# 109
 Aз  често  съм проверяла хотели за нощувка в Поджибонси  (  минавали сме много пъти от там на път за Сан Джиминяно)  и все са по-скъпи от нашия си хотел в Болоня, та ми е отпадала тази идея. Grinning 
 Помислете си все пак за кола , районът там е изключително красив и пътуването по малките  пътища на Тоскана е много приятно . Simple Smile 

# 110
Вижте спирките на картата. Аз, обаче, като гледах нямаше Фликсбус от летището, а от гарата в Болоня. Проверете внимателно спирките.
Ние ползвахме Апенино шатъл, от летището до Флоренция.
Къде във Флоренция пристигнахте? Каква беше цената и колко време пътувахте?

# 111
  • София
Piazzale MOntelungo, както писаха и другите на пешеходно разстояние до центъра (15-20 мин е). 20 евро ако си купиш онлайн предварително, иначе е 25. Пътува се 1 час и 20 мин. Малко е нарядко, но е най-удобно според мен, всичко друго е с прекачване.

# 112
Това, което ме притеснява е късния полет. И съответно търся най-бързия и изгоден вариант да стигна от летището до Флоренция. Ако решим да вземем Rent a car, дали ще има проблем със зоните? Планираме Болоня, Флоренция, Маранело.

# 113
Хотелът,в който  спим в Болоня има безплатен паркинг , в центъра не ходим с кола. Simple Smile
 Във Флоренция спираме на паркинг,заради ZTL ,до сега съм запазвала все някакви скъпи, в историческия център, между 30 и 50 евро на ден.
Последният път намерих перфектен, от сайтът Мy parking, за 6 часа платихме 13 евро.
 В Маранело паркингът пред музея на Ферари  мисля,че е по 1 евро на час.

# 114
Piazzale MOntelungo, както писаха и другите на пешеходно разстояние до центъра (15-20 мин е). 20 евро ако си купиш онлайн предварително, иначе е 25. Пътува се 1 час и 20 мин. Малко е нарядко, но е най-удобно според мен, всичко друго е с прекачване.
А къде спахте във Флоренция? И как стигнахте от спирката на шатъла до хотела?

# 115
  • София
Пеша се придвижвахме. Simple Smile Ние с мъжа ми спахме в хотел Toscana 900. Друга позната дето беше с нас в хотел Bodoni. И двата са в центъра и са прилични.

# 116
  • Plovdiv
Хайде пак неприятна изненада от Wizz Air тази сутрин, изцяло ни отменят полета на 09.04 за Болоня. И за съжаление и другите авиокомпании нямат директни полети на 09.04 до Болоня, а ние няма как да променим датата на отиване, тъй като сме стиковани и с други хора, които пък идват от Лондон.
И сега дилемата ми е дали да купя билети на Луфтханза с прекачване или да купя билети до Милано Бергамо и от там с влак до Флоренция. Моля, ако някой е запознат с варианта Милано Бергамо - Флоренция да сподели идеи и съвети ☺️.

# 117
  • София
Поне една смяна трябва да се направи ако е с влак - в Милано най-често.
Можеш да видиш опциите на сайта на Трениталия.
Минус е, че за да е относително евтин билетът за скоростния влак Милано - Флоренция, е по тарифа която не позволява промени. Съответно проблем ако самолетът закъснее.

Бих съпоставил цената на Луфтханза и тази през Бергамо като за участъка Милано - Флоренция залагам тарифа, която позволява промени.
За участъка Милано - Флоренция могат да се проверят и цените на Итало. Но и там важи същото правило - най-евтините билети са с много ограничени или липсващи опции за промени.

# 118
  • Milano
Ако крайната ви точка е само Флоренция защо не погледнете полети до летището там щом ще е с прекачване?

# 119
Има вариант и до Пиза с Райън и от там към Флоренция.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 13:14 от GERy@K

Общи условия

Активация на акаунт