Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 950
  • 437
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Много, много ти благодаря. Съставям подробен план. Ще имам и други въпроси по натаък най- вероятно.

# 136
  • Германия
Ние летим за Пиза другата седмица, чета тук  инфо сайтове, правя планове, но кажете, наистина ли е толкова зле летището, само негативни коментари, малко, претъпкано, мръсно, нямало места за сядане?

# 137
И аз отново с въпрос. 😊
Във Фроренция бихме искали да разгледаме галерия Уфиций, Коридора Вазаро, Двореца на Медичите и градините към него. Доколкото разбирам Галерията е свързана с Двореца и Градините посредством коридора. Възможно ли е за половин ден да се организира и разгледат всичките 4 обекта. Разгледах сайта и виждам, че има комбиниран билет за Галерията и Коридора и друг комбиниран за Двореца и градините. Някой дали е правил подобна организация и би ли ме насочил със съвети?
Благодаря!⚘️

# 138
  • Варна
Във Флоренция бихме искали да разгледаме галерия Уфици, Коридора Вазаро, Двореца на Медичите и градините към него. Доколкото разбирам Галерията е свързана с Двореца и Градините посредством коридора. Възможно ли е за половин ден да се организира и разгледат всичките 4 обекта. Разгледах сайта и виждам, че има комбиниран билет за Галерията и Коридора и друг комбиниран за Двореца и градините. Някой дали е правил подобна организация и би ли ме насочил със съвети?

Това е напълно безмислено - то като разстояние може да се мине само на бегом . Само за Уфици едва ли ще стигне , на всичкото отгоре след първия час всичко вече се слива в едно , просто съзнанието си има възможности да поема инфо. Абсолютна загуба на време и пари е да се мине на тагадък някой музей само и само да кажеш ''бил съм там'' . Аз харесах много и Palazzo Pitti/Giardino di Boboli - за това отделихме повече от 1/2 ден , но имахме 5.

# 139
Ясно, ще се спрем или на галерията и Коридора или на Двореца с градините. Може ли да разкажете за Двореца и градините? Градините хубави ли биха били за началото на април?

# 140
  • София...........
Извинете, но Дворец Медичи и Дворец Пити не са ли две тотално различни неща? Wink , а и доколкото виждам Медичи нямат градини ....

# 141
  • Milano
Има едно "НА" - дворецът На Медичите. Щом говори за corridoio Vasariano  и двореца с градините, ясно е че става въпрос за Палаццо Питти.
Медичи Рикарди е в друга посока.
И двете са били резиденция на Медичите.

# 142
  • Варна
Ясно, ще се спрем или на галерията и Коридора или на Двореца с градините. Може ли да разкажете за Двореца и градините? Градините хубави ли биха били за началото на април?

почети и пообмисли още малко . Аз  бих избрал Уфици и сетне Palazzo Pitti/Giardino di Boboli  хем ще минете до там по Ponte Vecchio
Simple Smile
то дворци и катедрали бол - колко му е да се обърка човек Simple Smile
Най често се посещават Palazzo Pitti/Giardino di Boboli

# 143
Здравейте, предстои ми състезание в Пиеве ди Ченто на 13 март, ще нощуваме в Болоня. Проблемът е, че състезанието ще завърши в неизвестен засега час (все още няма програма, а и да има, стават закъснения). Единствения обществен транспорт, който виждам, е линия 97, но за съжаление последният автобус е в 19,25. Мислим да наемем кола, но преди това да попитам и тук, има ли някакъв друг транспорт, който пропускам?

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 23:31 от Grizantema

# 144
  • Германия
Ние летим в събота, кацаме рано, но и летим рано на връщане. Дали ще можем да си поръчаме такси около 5 часа сутринта от централната част до летището? Или има градски транспорт? Ние сме с 3 деца, само малката е на почти 4 години и няма да вземаме количката, тя не сяда вече в нея.

# 145
Здравейте, опитвам се да купя билети за влак  на Итало от Болоня до Флоренция за седем човека, но не успявам, защото системата изисква имейл адреса на всеки пътник. Има ли как да закупя билети за всички без да се налага всеки да си прави регистрация в сайта.

# 146
  • София
Здравейте, опитвам се да купя билети за влак  на Итало от Болоня до Флоренция за седем човека, но не успявам, защото системата изисква имейл адреса на всеки пътник. Има ли как да закупя билети за всички без да се налага всеки да си прави регистрация в сайта.
Трябва да има как.
Мейл е задължителен само за първия пътник, за останалите трябва само имена.

# 147
  • Варна
Здравейте, опитвам се да купя билети за влак  на Итало от Болоня до Флоренция

Проверете , мисля че има много по удобен шатъл директно от летище Болоня

# 148
  • Milano
Необходими са само имената на всички пътници и мейла на първия.
Останалото е за удобство на останалите пътници да си получат билета на електронната поща или ако са регистрирани да си получат точките от пътуването.

В противен случай потвърждението пристига само на вас.

# 149

Аз купих за 4 човека от приложението Trainline, не ми е искало имейли.

Общи условия

Активация на акаунт