Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 924
  • 437
  •   1
Отговори
# 210
  • София
....., със самолет и после наемане на кола ........

От доста години вече това е начинът, по който пътуваме ние.
Даже не го мислим.

# 211

Даже не го мислим.

Тогава помагайте  моля :от къде да наемем кола,  може ли да я върнем на друго място , от коя фирма? ...... ММ е международен шофьор , така че отговаря на всички изиквания...

# 212
Бихте ли ме насочили дали в Болоня на центран гара е възможно да се оставят куфарите срещу заплащане, тъй като настаняването ни е в 13.00 часа, а ще пристигнем там в 11.00 и не искаме да се разхождаме с багажа.

# 213
  • София
Има, да. Но не виждам да предлагат почасово , а минимум дневно за 8 евро : https://www.kibag.it/en/

# 214
Проверете за стая за багаж в мястото, където ще нощувате. Много от хотелите / частните предприемачи с по няколко апартамента предлагат такава услуга преди часа за настаняване.

# 215
  • малкия йеросалим
Здравейте. Някой пътувал ли е скоро с Райнер до Пиза или Болоня?Ние летим другата седмица и ме интересува дали още правят проверки за размерите на ръчния багаж?Имам едни десетина см,който са ми отгоре на раницата и се чудя дали да рискувам....

# 216
Здравейте. Някой пътувал ли е скоро с Райнер до Пиза или Болоня?Ние летим другата седмица и ме интересува дали още правят проверки за размерите на ръчния багаж?Имам едни десетина см,който са ми отгоре на раницата и се чудя дали да рискувам....
Да, правят. Изключително последователни са от началото на годината. Доскоро проверяваха избирателно, но вече карат наред. И wizz ги следват.

# 217
  • София
Бихте ли ме насочили дали в Болоня на центран гара е възможно да се оставят куфарите срещу заплащане, тъй като настаняването ни е в 13.00 часа, а ще пристигнем там в 11.00 и не искаме да се разхождаме с багажа.

STOW YOUR BAGS - Viale Pietro Pietramellara, 27 C, 40121 Bologna
Ползвах тях, много удобни, има възможност за почасово използване. Онлайн резервация.

# 218
Момичета, бърз въпрос. Гледам официалния сайт за билети на музеи във Флоренция, искам да купя комбиниран билет за апартаментите на Медичите и двореца Пити. Първи възможен час за влизане ми дава 10 до 10.30. Има и бележка “ Note: The ticket for the Royal Apartments also includes the visit to Palazzo Pitti, which must be carried out either before or after the visit to the Apartments.
The time indicated on the Royal Apartments ticket shows the starting time of the visit”. Сега, правилно ли разбирам, че между 10 и 10.30 трябва да влезем в покоите им, а в самия дворец може и по-рано. Защото днес галерията Уфици беше полупразна в 8.15, а след това стана доста наблъскано. И ако Ина как, предпочитам да сме там по-рано и да разгледаме на спокойствие.

# 219
  • София

Даже не го мислим.

Тогава помагайте  моля :от къде да наемем кола,  може ли да я върнем на друго място , от коя фирма? ...... ММ е международен шофьор , така че отговаря на всички изиквания...

Точно за тази дестинация не мога да дам препоръка, за жалост. Колата взехме от летището на Флоренция  и я оставихме на летището в Болоня, но rent a car компанията е най-некоректната, на която някога сме попадали. Ecovia.

# 220
Аз също се поразрових да търся рент-а-кар  и засега се спрях на
https://www.economycarrentals.com/en-us/carselection/AR-LCAAAAAA … D7Xv3zUg6nPnAAAA0
дали някой може да сподели мнение?
Оказа се че през първата неделя на м. юни ще сме във Флоренция, на сайт https://visitflorencemuseums.com/free-museums-in-florence-all-dates/  . Въпросът е трябва ли нещо предварително да се предприеме - резервация ? или не знам за да се възползвам .Може ли някой възползвал се от такъв ден да сподели

# 221
  • sofia
Да, има на гарата. За първите 4 ч. е 6 евро, за всеки следващ по още 1 евро на час. Провери дали в мястото на настаняването не може да си занесете куфарите, докато дойде часа за настаняване. При нас се оказа,че може, но ние вече си бяхме оставили куфара на гарата.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:19 от мирта

# 222
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Колко време горе-долу е достатъчно за разглеждане на музеите на Ферари, Ламборджини, Пагани? И кой е най-интересен според вас? С момче на 12 сме и искаме да го изненадаме. Нощуваме в Модена, ако има значение.

# 223
За трите-един ден, но зависи с какво се придвижвате.
 В Пагани туровете са с фиксирани часове, не можеш да си влезеш когато си искаш. Съответно  и да си излезеш.
 В Ламборгини също са с фиксирани часове, но ако не влизате във фабриката, а само в музея, вие може да си прецените колко време да им отделите.
Много силно , обаче препоръчвам да се влезе във фабриката. Турът там е около 40 мин- 1 час.
 Във Ферари не са с фиксирани часове, вие си преценявате.
 Кой е най-интересен е много субективно.. Зависи на детето коя му е любимата марка Simple Smile
  Лично на мен Ферари ми е най - безинтересен, но съм  ги посещавала десетки пъти, пък и не това ми е любимата марка. Simple Smile  Но пък е история, легенда, причината да съществуват двете други марки . Simple Smile
  Фабриката на Ламборгини... дори в момента като  пиша,  като си представя усещането и настръхвам. ММ се  прекръства всеки път като влиза  Simple Smile  храм е.
 Пагани пък е като  бутиково ателие на художник, склуптор.. такова е усещането.
 Шедьоври произвежда Хорацио  Пагани, гениален.
 Така че не би могло да се даде еднозначен отговор кой музей си заслужава най-много. Особено за фен на автомобилите.
 Ако човек не е - Ферари ,категорично.

# 224
  • В полите на Витоша :)
Благодаря за изчерпателния отговор, Mirella27 Simple Smile
Придвижваме се с обществен транспорт. Видях, че за Пагани има 30 минути ходене пеша освен автобуса, така че вероятно ще остане за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт