Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 920
  • 437
  •   1
Отговори
# 225
За съжаление с информация за обществен транспорт не мога да бъда полезна.
 Но щом сте в Модена, музеят на Енцо Ферари  е в Модена, относително близо до центъра- на пешеходно разстояние е .
 Той е в първата работилница на Ферари, има и   доста коли, прожектира се филм за живота на Ферари. Ако си купите  комбиниран билет за двата музея има шатъл между двата и ще ви е много удобно придвижването.
 А пък Пагани и Ламборгини- друг път.
 Пагани си е  в индустриална зона, горе-долу в нищото. Изключително тесни пътища, неудобни за ходене пеша.  
 Ламборгини е на една идея по- удобно, има спирка на някакъв автобус точно пред музея , не знам кой. Но,ако ви е удобен- отидете и там.
 Ако имате възможност и детето не се е возило до сега в подобен тип автомобили- наемете си Ферари за тест драйв от Push start , до музея на Ферари в Маранело. Техен служител задължително се качва по време на тест драйв-а, но  ако си наемете  Ferari California  можете да се качите да се возите и вие и детето, или само детето Simple Smile
p.s. Редактирам се, погледнах- от Модена до Сант Агата Болонезе има автобус No 552, не знам къде ще отседнете  и дали ще ви е удобен, но може да погледнете.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:02 от Mirella27

# 226
Никой ли не може да сподели дали се изисква нещо допълнително за посещение на Уфици и/или други забележителности в деня на безплатния вход . ПРедварително записване ? Резервиране ?

# 227
# 228
Бих искала да съм полезна, но сме били доста отдавна, през 2018 г. въс Флоренция. В деня на безплатния вход просто отидохме много рано, към 7.30, вече имаше голяма опашка, но точно в 8 започнаха да пускат и вървеше много бързо. Нямаше нужда от никава резервация, просто отиваш и се нареждаш. Дали има промени оттогава, честно казано не знам.

# 229
с две думи - така или иначе ще сме във Флоренция 3 дни - рано да сме на линя

# 230
Regina di cuori  нещо не разбрах .... аз питам за 1,06 което е първата неделя... Да не би заради деня на Републиката което съгласно написаното е 2,06  ( но е понеделник , което е официален почивен ден  )  да има някакви промени ?

# 231
  • Milano
Tky, преди заграденото пише и за първите недели в месеца.
Има още няколко безплатни дни в годината, независимо кога се падат, а именно 25.04, 02..06,  04.11.
Това от 2 години насам.
Тоест 01 и 02.06 са безплатни без резервация.

# 232
На 11 има стачка. Пише:ОБЩА СТАЧКА В ПУБЛИЧНИЯ И ЧАСТНИЯ СЕКТОР
Това включва ли таксита, че трябва да се придвижим до летището.

# 233
И ние пътуваме на 11 ти с Уиз ли сте?

# 234
И ние пътуваме на 11 ти с Уиз ли сте?
Да, но тогава се връщаме.

# 235
Tези стачки по някакъв начин пречат ли за придвижването из центъра на града и разглеждането на забележителностите или касаят главно транспорта?

# 236
  • София
Tези стачки по някакъв начин пречат ли за придвижването из центъра на града и разглеждането на забележителностите или касаят главно транспорта?
Не пречат по никакъв начин.

# 237
  • Plovdiv
Нашето пътуване наближава, а аз съм в чуденка дали на повечето места може да се плаща с карта, имам в предвид: заведения, сладоледи, сандвичи, магазини? Колко евро в брой да си предвидя ми е чудно.

# 238
  • София
И в Болоня, и във Флоренция плащахме с карта навсякъде.

# 239
  • Plovdiv
И в Болоня, и във Флоренция плащахме с карта навсякъде.
Чудесно, много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт