Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 894
  • 437
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, а от летището на Болоня кой автобус стига до централната част на града? Ще бъде към 22-23 часа...

# 316
Ние взехме Маркони експрес.

# 317
944 стига до болницата и после може да се прикачите на някой друг автобус

# 318
Ние взехме Маркони експрес.
Това ми се вижда ужасно скъпо. Затова търся алтернативи.

# 319
  • София
Според Гугъл мапс 91 има последен курс в 23:03 от близката спирка Birra. Не мога да потвърдя, че се изпълнява.
На сайта на самото летище фигурира нощна линия 944 до гарата, но пък в Гугъл мапс не излиза разписание.
https://www.bologna-airport.it/en/from-and-to-the-airport/transf … irport/?idC=62443

Отделно в Гугъл мапс излиза линия с номер Q, отново до гарата нощно време. Но пък на сайта на летището я няма ...

# 320
Благодаря за изчерпателната информация! Ако не се справим с градски транспорт, таксито май ще излезе по-евтино от Маркони.

# 321
  • София
Таксито от летището до гарата ни излезе по 20 евро. Ние бяхме 4 души и това ми се стори най-евтин и удомен вариант.

# 322
Ние бяхме април месец. 944 е 4 евро и се хваща от летището ,после може да се слезе на болницата и от там има  81 или 91 до автогарата мисля ,че бяха.

За автогарата няма директно от Маркони експрес и такси. Ако нямате голям багаж пеша до гарата от болницата е към 15-20 минути.

Тази спирка Birra дето се коментира тук в групата е много далеч от летището и пътя е много неприятен за пешеходец до там според мен но там минават автобуси директни до автогарата

# 323
Страхотни сте! Ще намеря вариант! Благодаря!

# 324
Всички кацат в Болоня ама ние ще летим към къщи  от Болоня . Полета е дневен от 14,20ч , апартамента в който ще отседнем в Болоня е на на 500м от Пиаца Маджоре и на 1км от централна гара. Та как да стигнем до летището най лесно и изгодно?Нещо се обърках с номерата на автобусите ...

# 325
  • София
Няма такова нещо като "най-лесно и изгодно". Или едното или другото 🙂
Най-лесно с влакчето Marconi Express.
Най-изгодно с автобуси 81 или 91 пак от гарата до спирка Birra и оттам малко пеша на цената на обикновен градски билет.

# 326
  • Бургас
И ние сме днес в Болоня. Вчера пътувахме от летището с автобус номер Q (бивш номер 944)  до крайната му спирка на болницата, и от там се прекачихме на друг автобус.

# 327
  • София
И ние сме днес в Болоня. Вчера пътувахме от летището с автобус номер Q (бивш номер 944)  до крайната му спирка на болницата, и от там се прекачихме на друг автобус.
Каква е цената на билета за този автобус Q?
Излиза ми 6 евро в нета, толкова ли е?

# 328
  • Бургас
1,50 евро, според сина ми. Платихме с карти в автобуса.

# 329
€2,30 би трябвало да е цената на билета според сайта на градския транспорт на Болоня.
https://www.tper.it/content/linea-q-da-lunedi-19-maggio-la-nuova … edale-maggiore-ed

Общи условия

Активация на акаунт