Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 889
  • 437
  •   1
Отговори
# 330
Да споделя и аз - платих с три различни карти - 2*2,30 евро и 1*1,50. Странно, но факт. Това от Бира до центъра на Болоня. Хич не ми хареса този град - обиколихме всичко за 2 часа. А и в момента е целият разкопан. Не бих повторила там.

# 331
  • София
Да споделя и аз - платих с три различни карти - 2*2,30 евро и 1*1,50. Странно, но факт. Това от Бира до центъра на Болоня. Хич не ми хареса този град - обиколихме всичко за 2 часа. А и в момента е целият разкопан. Не бих повторила там.

При плащане с карта от БГ явно се начислява такса към билетчето за автобуса (междудругото така е и в градския транспорт на София - брат ми има такса на немската си карта, като се чекира с нея). На малкия таксата му я начаслиха веднага (детска Виза на ДСК), на мене - по-късно (кредитна Мастъркард Уизеър). Влакчето на Макрони няма допълнителна такса, когато се чекираш направо с дебитна/ кредитна карта.

# 332
Кой град е разкопан и не ви харесва? Болоня ли?

# 333
  • Бургас
Да, полагат релси за трамваи, но в центъра си е добре. Намерихме и магазин със разкошен сладолед.
Днес пътуваме за Венеция с влак и ми е малко притеснено. Досега винаги сме били само на едно място и решихме да пробваме с по-сложна логистика.

# 334
Всичко е прекрасно организирано изобщо не го мисли, наслаждавайте се!

# 335
  • Milano
Градският билет е 2,30 евро в Болоня, комисионни няма дори за чуждестранни карти, поне от страна на TPER.
Преавторизацията на картата може да е различна сума. Осчетоводяването е до 3 дни. Вероятно от там да идва разликата.

На мен в София комисионни не са ми начислявали в ГТ.

# 336
Повечето български банки (а може би и всички) имат такса за превалутиране, когато се плаща във различна валута. Сигурно от това е разликата.

# 337
  • Milano
1,50 не е реалната цена на билета Брадли, а 2.30 евро.

# 338
Да, видях каква е реалната цена, даже сложих линк към сайта. Коментирам за таксите, има такова мнение след това.

# 339
Кой град е разкопан и не ви харесва? Болоня ли?
Болоня не ми хареса, съжалявам.

# 340
Благодаря! исках да знам вариантите ....Преди години ходех с ТА, но вече се "изхитрих"  след като разбрах колко много повече мога да стоя и колко много повече мога да видя  за сщите пари и сега самоорганизирано. Та някой ползвал ли е линия  Q до летището? Откъде тръгва - според автотранспотната карта  от Ospedale maggiore (Carlo Alberto hospital така ми го дава Maps - та същата спирка ли е ? ) ходи до Аеропорто Мекс  каквото и да значи ...т.е има ли да се върви или не? И  не,  не ме притеснява вървенето, притесняваме че страшно бъркам посоките....и току виж съм се върнала в Болоня, а самолета няма да ме чака де .... И последно от Piaza Maggiore  до летището през деня горе долу колко би ми излязло с такси?

# 341
.... И последно от Piaza Maggiore  до летището през деня горе долу колко би ми излязло с такси?
20 - 22 Eвро

# 342
  • София
Aeroporto Mex и Aeroporto са съседни спирки на самото летище според Мапса, няма и 50 метра.

# 343
Аз се набих в този Маркони експрес.За съжаление нямах много време до полета и си помислих,че с него ще стане бързо.За съжаление ми изпилиха нервите и ми отне около 30 минути,докато изчакаме опашката,да отиде до летището с тези преди нас,да се върне ,та да закара и нас.Отделно вози все едно картофи.Ако сте повече от двама,таксито по това което чета е по-добра опция,а може и по-бърза,не знам за това.

# 344
На нас с ходенето пеша до Birra + автобус 91 ни отне 30 минути от летището до центъра.

Общи условия

Активация на акаунт