С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 387
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен. По календарче съм 7+3 , но изостава и ме водят 6+2. След едно износено бебе докрай и няколко спонтанни аборта съм и затова съответно стартирах с доста прегледи до тук. Лошото е, че вчера бях при док и пулс не се чу...другата седмица съм пак на преглед, но до тогава ще се побъркам от притеснение. Сака е 12мм, има жълто мехурче и до него ембрионална сянка,но до там. Силно се надявам този път да ми е на късмет,но почнах да се отчайвам...

# 301
Здравейте и от мен. По календарче съм 7+3 , но изостава и ме водят 6+2. След едно износено бебе докрай и няколко спонтанни аборта съм и затова съответно стартирах с доста прегледи до тук. Лошото е, че вчера бях при док и пулс не се чу...другата седмица съм пак на преглед, но до тогава ще се побъркам от притеснение. Сака е 12мм, има жълто мехурче и до него ембрионална сянка,но до там. Силно се надявам този път да ми е на късмет,но почнах да се отчайвам...
Здравейте, първо ви пожелавам много спокойствие, търпение и положителен резултат с едно пухкаво бебче!

Щом вече имате една успешна бременност - знаете че преди 8-9г.с. много от апаратите не успяват да хванат пулс при бебето. При вас особено щом има и изоставане и се водите 6+... може би си е нормално да няма все още. Аз бях на преглед в пон с идеята че ще ми потвърдят бременността и т.н. еми - 6+2г.с.,видя се плоден сак,но до там... сега ми е свито под лъжичката ще се развие ли нещо или ще си остане кухо 😔
То началото като че ли е най трудно - с толкова чакане и неизвестни. Аз и сега, както с предната бременност нямам никакви симптоми. Всички ми казваха тогава да се радвам и да съм благодарна, но как да им обясниш, че всеки един момент се чудиш станало ли е или не

# 302
Ще се радвам да ме добавите и мен във вайбър групата 🩷

# 303
Аз днес минах преглед, бебето е добре за сега 9+5 върви с един ден разлика. Понеделник ще ходя да пусна и пренаталния тест в Геника., да видим дали има нещо там.

За момента ние сме казали на кумовете ни, но още не и на семейството, че в момента се случват разни не хубави неща около родителите и не е някак момента да им споделим.

# 304
Ох за жалост да...само чакане остава нищо друго...
[/b]quote author=M_T_N link=topic=1728829.msg49264281#msg49264281 date=1738760107]
Здравейте, първо ви пожелавам много спокойствие, търпение и положителен резултат с едно пухкаво бебче!

Щом вече имате една успешна бременност - знаете че преди 8-9г.с. много от апаратите не успяват да хванат пулс при бебето. При вас особено щом има и изоставане и се водите 6+... може би си е нормално да няма все още. Аз бях на преглед в пон с идеята че ще ми потвърдят бременността и т.н. еми - 6+2г.с.,видя се плоден сак,но до там... сега ми е свито под лъжичката ще се развие ли нещо или ще си остане кухо 😔
То началото като че ли е най трудно - с толкова чакане и неизвестни. Аз и сега, както с предната бременност нямам никакви симптоми. Всички ми казваха тогава да се радвам и да съм благодарна, но как да им обясниш, че всеки един момент се чудиш станало ли е или не
[/quote]

# 305
Все още нямаме група във Вайбър, ще се радвам някой, който е на “ти” да направи. Grin

# 306
Здравейте и от мен,

Днес бях на преглед.По календар се водя 7г.с., но по “мерки” съм в 6г.с.+ 3…Чухме сърчице и много се зарадвахме, но ми изписа дуфастон, тъй като имало някаква кухина около плодния сак, която трябвало да се затвори и леко се притесних, въпреки че тя ме увери, че не е притеснително.
Иначе като симптоми - по цял ден гадене, миризми усещам всякакви и не ми се яде, подута съм….мога да спя 24/7 😂 Та изписа ми и Антиметил за гаденето и на 18.02 отново на преглед 😇

# 307
Аз днес минах преглед, бебето е добре за сега 9+5 върви с един ден разлика. Понеделник ще ходя да пусна и пренаталния тест в Геника., да видим дали има нещо там.

Какъв е този тест в Геника?

# 308
Този генетичен тест в ранна 10 седмица за генетично аномалии:
https://www.genica.bg/test/nifty-pro-plus-nifty-mono

Като цяло аз съм на 34 и като предния път предпочитам генетичен тест, пред статистиката на БХС.

# 309

За момента ние сме казали на кумовете ни, но още не и на семейството, че в момента се случват разни не хубави неща около родителите и не е някак момента да им споделим.
Моля да споделите мнение като направите теста и като излязат резултатите. Аз финално май се насочих към Вижън, но още събирам мнения. Ще се радвам да чуя какво са ви обяснили, има ли гаранции и застраховки при лоши резултати (на Нифти про има застраховка при позитивен резултат, при негативен резултат но позитивни находки при фетална морфология, при негативен резултат и радено дете с мутация, и при негативен резултат и проява на мутация до навършване 1г на детето 90 000лв), дали правилно са ви взели проба и като цяло всичко което споделите...

Този генетичен тест в ранна 10 седмица за генетично аномалии:
https://www.genica.bg/test/nifty-pro-plus-nifty-mono

Като цяло аз съм на 34 и като предния път предпочитам генетичен тест, пред статистиката на БХС.

БХС и НИПТ са различни неща и е хубаво да се направят и двете. Факт обаче че БХС дава повече фалшиви резултати и много майки се стряскат излишно.
Бтв вече има информация че над 80% от родените деца със синдром на Даун са от майки под 30г възраст, така че това с възрастта не е фактор, но все още при БХС годините рязко повишават рисковия процент за този синдром 🤔

# 310
Здравейте, момичета!
Днес извънредно бях при АГ, защото имах съмнение за възпаление. Почти сигурно е, че си отглеждам гъби, чакам МБ да видим точно какви. Имам назначено лечение, доста дълго - до края на бременността, което ме ошашка малко. Иначе видях бебока, мяташе ръчички и краченца, чух пулса (9+4г.с.). Поне това ми оправи настроението, след новината за гъбите. Понеделник ще правя НИПТ, избрах Niptify на cell genetics.

# 311
Здравейте, момичета!
Днес извънредно бях при АГ, защото имах съмнение за възпаление. Почти сигурно е, че си отглеждам гъби, чакам МБ да видим точно какви. Имам назначено лечение, доста дълго - до края на бременността, което ме ошашка малко. Иначе видях бебока, мяташе ръчички и краченца, чух пулса (9+4г.с.). Поне това ми оправи настроението, след новината за гъбите. Понеделник ще правя НИПТ, избрах Niptify на cell genetics.
Може ли и вие да споделите мнение за теста и допълнителна информация. Обикновено генетиците на място разясняват с повече детайли. Пожелавам успех и много добри резултати на бебчето!

# 312
Благодаря! Flowers BouquetРазбира се, веднага щом го направя ще дам информация какво сме говорили и след това за резултатите от теста.
Здравейте, момичета!
Може ли и вие да споделите мнение за теста и допълнителна информация. Обикновено генетиците на място разясняват с повече детайли. Пожелавам успех и много добри резултати на бебчето!

# 313
С предната бременност правих Нифти про на Геника, сега пак ще правя и аз другата седмица. Обаче сега имат по-разширен тест, може да го погледнете - NIPT Vernador.
Както споменахте, има застраховка, на нас не ни се е налагало да използваме, всичко беше точно. Те имат генетици, звънят като са готови резултатите да ти кажат, ти си ги проверяваш онлайн, има възможност да ги обсъдиш с техните генетици, те разясняват още по телефона, питат дали искаш да кажат пола или да си го видите заедно с бащата онлайн. Още като подписвате документите питат за пола, защото може и да не го разяснят, ако искате да го запазите в тайна до раждането например. Бих могла да снимам тогавашните ни резултати. Аз съм доволна от тях, като цяло за генетични изследвания главно на Геника се доверявам, имам си вътрешни наблюдения защо е така. Точно тези тестове се правеха в Азия тогава, а не като повечето други в Европа, но това съвсем не е минус, а напротив, сега може и друго да е, не съм се интересувала скоро.

# 314
Здравейте! Да се включа и аз в темата и ако може някой да ме включи във фейсбук групата. Бременна съм в 8 и 3 дни по календар. В 6 и 6 дни чухме сърчицето. Другата седмица ще ходя на преглед. Втора бременност ми е. Имам постояно гадене и болки в гърдите и все ме срязва ниско долу.

Общи условия

Активация на акаунт