С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 878
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,мами, аз се включвам и искам да споделя нещо, много съм претеснена,тъй като в началото на януари решихме да опитаме,за да забременея с партньора ми.(не очаквахме да се получи от първиятпът..). Леко бях неразположена в този период и седмица по-късно хванах грип А. Беше ми доста зле и бях изключила, че сме започнали някакви опити и пих антибиотик (Азитрокс)по предписание на лекар,разбира се. Наложи ми се да пия Нимезил 3 прахчето по веднъж на ден. Имах темп. И кашлях много.. това се случва преди дори да ми закъснее(в 4та г.с.). След като разбрах в 5г.с.,че съм бременна много се притесних. Бях на преглед имаше си сакче,изглеждаше всичко наред,както и на прегледа в 7г.с. на вторичният преглед. Притеснението ми е за аномалии на плода. Много съм притеснена дали всичко е наред с него и дали се развива добре. В момента съм в 8 г.с. и тези въпроси в главата ми ме убиват...
Някой имал ли е подобен случай? Ако,да,как преминахте през него? Всичко било ли е наред?
АГ ми каза,че при такъв случай е: "всичко или нищо",или ще уцелее плода или ще го загубя.
Не знам какво да мисля,не сме казали още на никого за прекрасната новина от претеснение, дали всичко е наред.
Моля дайте ми малко информация за вас самите,имам нужда чуя и други случаи.
Иначе се чувствам добре с нормалните симптоми и не съм имала кървене.

П.с. Благодаря ви мами за вниманието,дано всичко да наред при вас 🙏

# 391
Здравейте,мами, аз се включвам и искам да споделя нещо, много съм претеснена,тъй като в началото на януари решихме да опитаме,за да забременея с партньора ми.(не очаквахме да се получи от първиятпът..). Леко бях неразположена в този период и седмица по-късно хванах грип А. Беше ми доста зле и бях изключила, че сме започнали някакви опити и пих антибиотик (Азитрокс)по предписание на лекар,разбира се. Наложи ми се да пия Нимезил 3 прахчето по веднъж на ден. Имах темп. И кашлях много.. това се случва преди дори да ми закъснее(в 4та г.с.). След като разбрах в 5г.с.,че съм бременна много се притесних. Бях на преглед имаше си сакче,изглеждаше всичко наред,както и на прегледа в 7г.с. на вторичният преглед. Притеснението ми е за аномалии на плода. Много съм притеснена дали всичко е наред с него и дали се развива добре. В момента съм в 8 г.с. и тези въпроси в главата ми ме убиват...
Някой имал ли е подобен случай? Ако,да,как преминахте през него? Всичко било ли е наред?
АГ ми каза,че при такъв случай е: "всичко или нищо",или ще уцелее плода или ще го загубя.
Не знам какво да мисля,не сме казали още на никого за прекрасната новина от претеснение, дали всичко е наред.

Здравейте, много жени са били в подобна ситуация преди да разберат, че са бременни и са родили здрави бебчета! Blush Не смятам, че това би било проблем, все пак, помислете, че има и такива, които разбират сравнително късно - 7-8г.с., т.е. органогенезата тече, те не знаят и следват стария си ритъм на живот, но въпреки това всичко с тях и децата им е наред! 💗
Още малко и ще се успокоите, виждайки как малката точица се превръща в човече. Все пак, ако притеснението е много силно и не ви дава покой, след 10г.с. може да направите НИПТ - неинвазивен тест, който открива аномалии на плода в ранна седмица.
Пожелавам всичко да е наред! Hug

# 392
Здравейте, момичета, как се развиват при вас симптомите? Аз в момента съм в 9та седмица и от два дни, придърпванията в корема и болките в гърдите намаляха. Остана само умората и лошото настроение. Аз като цяло нямам почти никакви симптоми и ...няма да лъжа, но това ме побърква. Постоянно се чудя дали всичко е наред. Поздрави и успешен ден!

# 393
Относно симптомине, аз днес влизам в 11 г.с. и досега съм почти без никакви симптоми. Само в първите седмици ме понаболяваше ниско долу корема. От 9-та седмица започна леко да ми се повдига от време на време, но не повръщам.

Ако недай си боже стане нещо лошо, сигурно   ще разберем веднага по друг начин, нали не искам да обяснявам, а не с отшумяването на симптомите.

Опитай се да запазиш спокойствие, без симптоми времето минава по-бързо и леко. Simple Smile

Здравейте, момичета, как се развиват при вас симптомите? Аз в момента съм в 9та седмица и от два дни, придърпванията в корема и болките в гърдите намаляха. Остана само умората и лошото настроение. Аз като цяло нямам почти никакви симптоми и ...няма да лъжа, но това ме побърква. Постоянно се чудя дали всичко е наред. Поздрави и успешен ден!

# 394

Аз имам много неприятни симптоми на целодневно гадене, главоболие и умора все още в 11 г.с., които много ми влияят на качеството на живот, и колкото и да е трудно бих те посъветвала просто да се радваш, че всичко върви леко при теб. При много хора симптомите започват да отшумяват от 8-9 седмица нататък. Simple Smile

# 395

Здравейте, много жени са били в подобна ситуация преди да разберат, че са бременни и са родили здрави бебчета! Blush Не смятам, че това би било проблем, все пак, помислете, че има и такива, които разбират сравнително късно - 7-8г.с., т.е. органогенезата тече, те не знаят и следват стария си ритъм на живот, но въпреки това всичко с тях и децата им е наред! 💗
Още малко и ще се успокоите, виждайки как малката точица се превръща в човече. Все пак, ако притеснението е много силно и не ви дава покой, след 10г.с. може да направите НИПТ - неинвазивен тест, който открива аномалии на плода в ранна седмица.
Пожелавам всичко да е наред! Hug

Благодаря ви! 🥰
Искрено ме успокоихте и ми вдъхнахте кураж. 🥰  Ще чакам с нетърпение да си мина ФМ и БХС ❤️
Бъдете здрави, прекрасни мами! 😇

# 396

Аз съм почти в 12гс и при мен симптомите от няколко дни почти си изчезнаха, което не ме кара да се чувствам много Ок по редица причини като загуби и тн.
Предходните седмици бях като вас и също много се притеснявах, но минавах прегледи и вс беше ок. Имала съм дни например с много болезнени гърди и на следващият ден абсолютноо никаква болка и неразположения и така един омагьосан кръг.
Успокояват ме единствено прегледите и чуването на пулса Simple Smile .
Утре отново съм на преглед, тъй като съм в процес на спиране на допълнителният прпгестерон и това също много ме стресира, но явно така ще бъде.

Искам да питам тези от вас, които са правили пренатални тестове къде ги правихте и за колко време ви излезе резултата?

# 397
Не се притеснявайте за симптомите, нормално е да намалеят и отшумят, на прага сте на 2 триместър, а той е страхотен Simple Smile

# 398
Аз днес минах на преглед 11+5 дни съм, бебето е там и си шава ❤️ отлепването се подобрява и ще лежа и тази седмица и от другата с умерено мърдане. Спирам неделя дуфастон и нош па, че не се услоявали след 12-та седмица (така каза АГ).

При мен симптомите са повръщане сутрин, като стана на празен стомах, днес изядох едно лукче и не съм повръщала. Повдига ми се от миризми, умора при все че лежа по цял ден от седмица и ми става лошо, ако забравя да се нахраня. Иначе от време на време усещам едни трептения, които се съмнявам да е бебето или въобще забравям че съм бременна и си се чувствам нормално. 😵‍💫

За пренаталния тест правих в Геника миналия понеделник, звъннаха ми петък същата седмица, че всичко е наред и чакаме 🩷. За разширения пакет отнема месец да излезе.

Иначе за лекарства в ранна бременност, моето АГ лидокаина е голям проблем всичко стандартно лекарство е с по ниски рискове в начален етап.

# 399
При мен в 8+2 гаденето и повдигането почти отшумяха. Миналата седмица беше явно някакъв пик. Чувствах се много зле, постоянно ми се гадеше, като сутрин след събуждане беше най-засилено. После в петък изведнъж изчезна, все едно не е имало. Тогава ми дойде и малко повече енергия, сила. Преди това бях като парцал. После почивните дни се завърна и то предимно вечер преди лягане, но не така силно. Иначе гърдите продължават да ме болят, нощем не мога да спя добре, будя се. Усещам от време на време едни претрепвания в областа на корема, но мисля, че са нормални. Вчеря бях на преглед. Всичко изглежда наред. Сърдечния му ритъм беше ускорен 166 bpm, защото самата аз бях много развълнувана и моето сърце биеше бързо Relaxed Такава емоция ми беше. Как се справяте със запека, ако има момичета с такъв проблем? И друг въпрос. Живея и се следя във Велико Търново. Тук не правят БХС и фетална морфология. Идва веднъж в месеца д-р Игнатов от София. Но няма още дата за месец март, а и не знам дали ще съвпадне с периода в който трябва да ги направя. Можете ли да ме насочите към специалист или болница в София, където правят комбиниран скрининг - БСХ и фетална? Чета из темите във форума, че май в Надежда правят.

# 400
На повечето места правят. Аз ще правя в Щерев. Марковс са много модерни в момента.

За запека - говори с АГ за нещо през устата, помня, че с първото пих нещо, но не помня какво. Иначе има свещички Eva q, те са подходящи за бременни.

# 401
Здравейте и от мен. Втора бременост ми е. Терминът ми е за края на септември. За сега бремеността ми върви супер. Решила съм да си направя пренатален тест. С първото ми дете правих на Пренатест, но сега виждам, че вече не се предлага. Чудя се между Панорама и Вижън. Сякаш клоня повече към Панорама. Ще се радвам да споделите и вие към кой тест сте се насочили. Simple Smile
Приятен ден! И щастливо бременеене на всички! Simple Smile

# 402
Един ден ми е зле, един ден не усещам, че съм бременна. Вече съм в 12 седмица. Като цяло ми се гади като не ям, също от разни миризми и храни, като това намаля и от няколко дена не ми се е случвало да ми се гади от такива, но и нищо не може да ми се дояде. Гърдите ми един ден са болезнени, един ден въобще не са. Главоболие имах, сега е намаляло и то значително. Запек имам, другата седмица като ходя за ранния скрининг и бхс, тогава ще ми даде нещо за това АГ. Умора също имам, но не мога да преценя в каква степен е от бременността, че сме постоянно вкъщи болни с другото дете и това доста допринася.

За пренатален, аз отново пуснах Нифти про в Гиника, пуснах го малко по-късно, че бяхме болни като трябваше да ходя и очаквам резултати тези дни. С предната бременност също това пусках, излезе за точно 7 работни дни тогава. Сега имат още един тест, който обхваща повече хромозоми, към друга фирма е, той излизал още по-бързо, но ние решихме да си заложим на същия като предния път.

# 403
Аз съм вече 11та седмица и също в някои дни се чувствам чудесно, в други дни ми се гади (основно от следобед и продължава докато не си легна), сънливо ми е, и почти всяка нощ се събуждам поне по 1-2 пъти. Често страдам и от нередовен стомах - не мога да го нарека запек, а по-скоро забавен метаболизъм - в някои дни не ходя до тоалетна, защото просто не ми се ходи. И когато стане така, се чувствам много зле със стомаха - тежко ми е, подуто и некомфортно. В такива дни имам чувството, че корема ми е като в 5ти месец.
За пренаталните тестове - вчера правих Вижън, пакет всички хромозоми и микроделеции (струва мисля 2180лв). Резултатите казаха, че излизат между 3 и 7 работни дни, т.е. очаквам ги най-рано в петък, но по-реалистично в началото на другата седмица.
Както бях писала по-рано, и аз съм с една загуба, а и съм вече на 36г. и постоянно се притеснявам какво ще стане и дали всичко ще е наред. С всеки следващ преглед се успокоявам за няколко дни и после започвам да мисля какво следващо нещо може да се обърка. Сега ми е много притеснено какво ще покаже пренаталния. Но освен да чакам и да се моля, друго не ми остава. Може би, като мине и ФМ и БХС, ако всичко е наред, чак тогава ще мога да си отдъхна леко. Имам запазен час за ФМ за 27.02. в Марковс, че много ги хвалят като специалисти по ФМ.

# 404

Здравейте момичета,
Аз се водя 9+1, при мен симптоми няма. Имах 1 ден с повръщане миналата седмица и толкова. Иначе умора ме мъчи всеки ден. Хем спя спо 15 часа и пак съм като ударена с мокър парцал. Имах и леко сърцебиене, но мисля, че беше от натоварването през деня ( един ден ще поразшетам и ще вземе да ми се пръсне сърцето) Grinning. Не знам защо, но видя ли кайма за вечеря и направо въртя на 180 градуса и да ме няма. Вода уж пия, ама все ми се струва малко. Не пишкам като "бременна", ама пък количеството е като на камила.
На 27 ще пускам изследвания, ама тук имам само 3 прегледа официални, и се чудя дали има смисъл да искам допълнителни..
Малко ми е трудно с яденето. От къде черпите идеи за рецепти, че хем не ми се яде, хем не знам какво да сготвя?

Общи условия

Активация на акаунт