С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 900
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Аз също нямам никакви симптоми, освен наедрели и леко болезнени гърди, задъхване и жажда за спане. Вече съм 10+2. Вчера бях на преглед, всичко изглежда наред за момента, малката точица вече е човече с ръчички и крачета. Пуснаха ни го на 4Д и наистина е феноменално усещането. Heart Eyes
ФМ запазихме за 06.03, надявам се всичко там да е наред. Прогестерон продължавам да слагам 2*1, АГ каза към 10-11 седмица да започна плавно спиране с 1 на ден, но ме е шубе малко и мисля да е от другата. Grin

# 406
Аз също нямам никакви симптоми, освен наедрели и леко болезнени гърди, задъхване и жажда за спане. Вече съм 10+2. Вчера бях на преглед, всичко изглежда наред за момента, малката точица вече е човече с ръчички и крачета. Пуснаха ни го на 4Д и наистина е феноменално усещането. Heart Eyes
ФМ запазихме за 06.03, надявам се всичко там да е наред. Прогестерон продължавам да слагам 2*1, АГ каза към 10-11 седмица да започна плавно спиране с 1 на ден, но ме е шубе малко и мисля да е от другата. Grin

Аз съм на пролутекс 2х1, защото съм след инвитро и репродуктивния ми каза в 11гс да го спирам.. мен обаче ме хвана страх и реших плавно да намалям първо по 1 на ден, после през ден.. та вчера за първи път не си бих нищо и днес по ежедневната превръзка имах мн лека кафеникава чертичка.. като се забърсвам няма нищо.. та реших че може да е от намалянето на пролутекса.. преди 1 седмица пак имах такава еднократна кафеникава чертичка по превръзката и ест бягах до спешното, но не се откри причина за това вс беше наред.. Та сега малко може и да се шашкам от намалянето на прогрстерона, но съветвам всички, които слагам допълнително да го спират много плавно, аз на своят глава реших до към 13с ако всичко е наред да се постарая да съм го спряла.

# 407
Привет Blush
Аз в петък влизам в 12г.с и опредено мога да кажа, че симптомите ми доста намаляха.
Спи ми се по-малко през деня и се чувствам доста по -енергична.
Гърдите почти не ме болят. Хематома се беше смалил на последният преглед, но все още го имаше, та си продължавам и пролутека и циклогеста засега.
Пожелавам на всички ни само положителни моменти и нека се насладим на този прекрасен момент за една жена.

# 408
Здравейте, мами!
В 11г.с.+3 дни съм, понеделник пуснах НИПТ Niptify на cell genetics, беше готов в петък. Звънна ми и представител, момичето ми обясни подробно кое-какво е на теста. Резултата излиза с low risk. Тези дни ми предстои и първата фетална морфология - при д-р Троянчев.

Относно симптомите - безсънието почти мина  болезнени гърди от няколко седмици нямам, пишкането намаля до 1 път на вечер, нооо умората е на 1000. Спи ми се 24/7, което много ме тормози.

# 409
Аз имах период с гадене и то предимно между 7 и 9 седмица. Сега почти нямам, най-вече като огладнея повечко. Вече съм 11 г.с. Май единственото което остана като неприятен симптом е, че бебешкия прах за пране ми мирише отвратително Grinning
Миналата седмица в четвъртък пуснах НИПТ. Направих Нифти в Селена. Надявам се този четвъртък да имаме резултати и всичко да е на ред.
Малко се притеснявам за килограмите. Вече съм качила почти 3, а така се заричах, че този път ще внимавам много и ще се опитам да кача под 10. Старая се да избягвам вредни храни, позволявам си по нещо дребно сладичко на обяд само, вечер гледам да вечерям рано и то, ако има как само салата. Въпреки това кантара си върви плавно нагоре, а вечер корема ми е като за пети месец. Но на мен ми е пета и бременност и шанса да крия още дълго е почти нищожен. Grinning

# 410
Здравейте, момичета! Включвам се 8+6 г.с. За момента нещата се развиват добре, но имам парене и дискомфорт от няколко дни. Ходих при аг, взе микробиология и очакваме резултати. Обясни ми, че в този период лесно се развиват гъбички, изписа ми полижинакс. Притеснява ме факта, че все още съм в доста ранна седмица и не съм започнала да го слагам. Някоя от вас дали се е сблъсквала с подобен проблем?

# 411
Здравейте момичета, в този прекрасен зимен ден!
Днес си записах час за комбиниран скрининг в 12 г.с. при доктор Михова от Надежда за март месец. Жената от контактния център беше толкова любезна и информативна, че това ми направи деня усмихнат. Прегледа ще е в техния център в Парадайс мол - БХС и фетална. Кръвта за БХС, каза че ще я вземат след прегледа. Цената е 235 лв, ако някоя от вас се интересува.

# 412
Привет момичета, исках да попитам за тези от вас, които се следите при Леков дали сте влизали с мъжете си или не ви пискат с тях? Мъжа ми много иска да влезе и исках да ви питам как стоят нещата, че да не нахалствам излишно😀

# 413
Мина и моята първа фетална морфология. Всичко е наред и от началото на март започваме с женските консултации. Все още ме мъчи гадене, повръщане, умора и сънливост, но търпя... Само аз ли няма да правя пренатален? Според моя АГ нямам причина и съмнения за да правя. Има ли други, които няма да правят пренатален тест?

# 414
Мина и моята първа фетална морфология. Всичко е наред и от началото на март започваме с женските консултации. Все още ме мъчи гадене, повръщане, умора и сънливост, но търпя... Само аз ли няма да правя пренатален? Според моя АГ нямам причина и съмнения за да правя. Има ли други, които няма да правят пренатален тест?

За момента и ние няма да правим, надявам се на ФМ и БХС всичко да е наред. Ако там нещо ни притесни, тогава.

# 415
Здравейте,
Вчера беше прегледът ми, вече в 9г.с. + 4.Бебето е добре, чухме пак сърчицето, много мил момент.
Ние също за сега няма да правим пренатални тест, но на 6ти март имам час за БХС.
Лекарката обаче се съмнява за анемия при мен, беше ми пуснала изследвания и се оказа, че желязото си е в норми, но хемоглобинът е нисък.Та другата седмица съм на хематолог, както и си пуснах кръвни за витамин Б12.Надявам се да отхвърлим съмненията за таласемия.
Някоя мама има ли подобен проблем, ще се радвам да сподели опит 😇🙏🏻

# 416
От моя опит съдя, че хемоглобин се вдига изключително трудно по време на бременност с познатите и изписвани от АГ добавки и медикаменти. Аз лично с предишната ми бременност съм пила и билкова кръв, и лекарства и дори падаше. Хубаво е, че ще посетите хематолог.
И още нещо - референтните стойности на всички изследвания са различни по време на бременност. Ето в този сайт може да ги гледате по триместър:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Refere … 20for%20Serum.htm

# 417
Здравейте,
Вчера беше прегледът ми, вече в 9г.с. + 4.Бебето е добре, чухме пак сърчицето, много мил момент.
Ние също за сега няма да правим пренатални тест, но на 6ти март имам час за БХС.
Лекарката обаче се съмнява за анемия при мен, беше ми пуснала изследвания и се оказа, че желязото си е в норми, но хемоглобинът е нисък.Та другата седмица съм на хематолог, както и си пуснах кръвни за витамин Б12.Надявам се да отхвърлим съмненията за таласемия.
Някоя мама има ли подобен проблем, ще се радвам да сподели опит 😇🙏🏻

Здравей, понеже съм с тромбофилия и ходя на 21 дни на хематолог и изследваме доста неща. От нея знам, че желязото в кръвта не е показателно за анемия, феритин и хемогобин се взимат в предвид. Ако с тях има проблем се взимат добавки, но не мога да кажа какви. Желязото, показва само какво количество от него има в момента в кръвта ти.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 14:18 от Ana_To

# 418
Записвам се с термин на 13-и Септември

# 419

Ние правихме пренатален по наше желание. Нито възрастта беше проблемна при нас, нито имаме фамилна обремененост. За хора като мен, който се притесняват малко повече е страхотна опция за едно лично успокоение. Парите ги харчим за какви ли не глупости на дневна база, така че за мен точно този тест беше най-смислено похарчената сума. Но пак казвам ако вие сте си спокойна, не виждам смисъл да го правите. Просто аз разполагам с прекалено много информация около мен, която ме кара да се чувствам несигурна и предпочитам да съм направила всичко необходимо, за да си получа успокоението.

Относно темата за желязото малко по-долу съм съгласна с Ана_то за написаното за феритина и тн. Аз също съм с тромбофилия и си правя консултации с хематолог, та тя ми обясни същите неща за желязото. Моят феритин се оказа нисък и поради тази причина приемам собифер, който е Ок.

Общи условия

Активация на акаунт