С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 894
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Това с БХС ли е? Аз ще го правя в Щерев. Сигурно и другите фетални, ако всичко е наред, пак ще правя там.

# 466
Аз вече правих в Неоклиник при д-р Цолова, много съм доволна от нея, но те изпращат пробите за БХС в майчин дом и там не изчисляват риска от прееклампсия и интраутеринна ретардация на плода, затова го пропуснах там. Сега ще ходя наново да правя ФМ и БХС в Марковс при д-р Стойкова, за да изчислим тези рискове, защото ми излезе повишено артериално налягане. Доколкото разбрах там и в Оскар Клиник се включват тези 2 риска.

# 467
Аз съм запазила час за БХС в Надежда при д-р Михова. Четох добри отзиви за нея, някой ако има впечатления може да сподели също☘

# 468
Аз вчера бях при д--р Калев в Щерев. Много приятен и ми обясняваше през цялото време на прегледа как изглеждат нещата Simple Smile

# 469
Аз записах час за в Оскар средата на март за фетална и за БХС  и се надявам да остана доволна.. ще споделя мнение като мина InnocentInnocent

# 470
Аз утре съм на ФМ в МЦ Марковс при доктор Павлова и ще споделя отзив. И мястото, и докторката са много хвалени тук във форума и много се надявам да не се разочаровам.

И аз чух страхотни отзиви за Павлова в Марковс и много се чудя дали да не отида там. Нямам търпение да споделиш как е минало! Успех.

# 471
Аз правих на “Вижън” и точно след 7 дни имах резултат. Simple Smile
Здравейте , дами за тези от вас които са правили пренаталент тест за колко време ви излезе резултата?

# 472
Здравейте, бъдещи септемврийски мами. Ако може да ми препоръчате козметика за стрии, от която сте доволни. Първа бременност ми е, даже не знам от кога е хубаво да започна да я използвам, но ми се иска от по-рано да си я закупя.

# 473
Ох, при мен никога не са били болна тема за 28 години и сега станаха… аз съм 12+3 седмица и съм качила 5 кг, чувствам се супер зле като цяло, имах отлепяне на плодния сак в 6-тя седмица и лекарят ми каза да не прекалявам с физическата дейност, понеже не исках да спирам да ходя на работа спрях да се разхождам с кучето, я сме свикнали всяка вечер по 4-5 км да вървим пеш…. Дрехите все още ми стават , обаче се чувствам ужасно зле, все едно не съм аз, като се има предвид, че почти нищо не ям, защото постоянно ми е тежко и ми се повдига - сутрин банан, на обед някаква салата или много рядко, тортила, следобед кисело мляко и вечер приключвам в някакъв плод … и въпреки това съм 5 кг отгоре.
Другата седмица стм на преглед и ще говоря с АГ-то , ако може вече поне да се върна към разходките си и мисля да запомна да плувам.
Има ли някоя от вас , която посещава плувни басейни?
За килограмите и на мен са ми болна тема, защото доста качих за месец и половина (5 кг някъде, 11+5 съм днес) и нищо не ми става, само тук-там някой панталон с ластик и анцуг 🥲
За пренаталните - вчера бях за проба в Геника понеже се чудихме между nifty pro и vernador жената ни обясни, че са 10 работни, но vernador е по-обхватен и става и обикновено малко по-бързо от nifty pro, тя накрая избрахме него. Ще споделя за колко дни излизат като е готов

# 474
Katerinnaka, не знам плуването дали е много удачен вариант по време на бременност, заради риска от инфекции… но разбира се, АГ ще ти каже най-добре.
Аз даже за лятото не знам дали ще се престраша да влизам в морето… евентуално някъде в Гърция ако ходим с много чиста вода, ама иначе ме е шубе.

# 475
Дами, вие избрахте ли си при кого ще правите първата фетална морфология? Моят АГ много настоява да отида при Мирчева в Софиямед, но ми се стори,че някак много ме натисна точно при нея да отида, не ми даде други опции и това не ми хареса.

Aз имам час за ФМ при Д-р Виолета Стратиева в Оскар. При нея бях и с предишните 2 бременности. Тогава ще съм в 12 г.с.. Но не мога да се сетя какво се правеше на тази първа ФМ, само с ултразвук ли преглеждаха или имаше и някакви изследвания.
Аз на твое място не бих отишла при Мирчева именно заради усещането, че ме притискат и ми се отнема правото на други възможности. За жалост все повече лекари имат тази практика да бутат пациентите си по конкретни лаборатории и при конкретни специалисти.
Що се отнася до море и до басейн - и на море ще си ходя и на басейн ще си ходя Relaxed

# 476
Здравейте, бъдещи септемврийски мами. Ако може да ми препоръчате козметика за стрии, от която сте доволни. Първа бременност ми е, даже не знам от кога е хубаво да започна да я използвам, но ми се иска от по-рано да си я закупя.

И аз се интересувам от по - опитните какви мазила ползват. Страх ме е да ползвам какво да е мазило, че с тия химии. Все още разчитам на хидратация с вода, ама скоро ще дойдат и стриите. Сухата кожа си ме мъчи вечно през зимата, така че всеки, който е имал попадения с дадена козметика, нека да сподели. За момента се насочих към Eucerin и Weleda.

# 477
Момичета, ходихте ли на БХС?
Отзиви?☺

# 478
Здравейте, момичета. Честита Баба Марта! Записвам се плахо при вас, в 12 седмица съм. Предстои ми час за бхс и фм, запазих в мц Марковс. Следващата седмица е и ще дам отзив като мина. Може ли някой да ми прати линк към фб групата? Благодаря предварително 😊

# 479
Честита Баба Марта!
Аз понеже бях обещала да дам отзив за ФМ и БХС в Марковс:
ФМ ми беше на 27.02 (четвъртък), по календар тогава се водех 12+1. Бях при д-р Павлова (много хвалена тук). Като цяло съм доволна, мила е и обяснява всичко. Малко ме хвърли в джаза заради това, че си бия фраксипарин (имам мутации по почти всички гени, освен двата най-рискови). Според нея, не трябва да го бия и това била много грешна практика у нас масово да карат бременните да си бият НМХ. На самата ФМ всичко с бебето е ок, даже върви с една седмица напред и отговаря на 13+1. Лекарката, обаче видя повишено артериално налягане в матката и съответно каза, че това е индикатор за повишен риск за прееклампсия. Заради това и защото съм на фраксипарин, ме прати да направя консултация с проф. Паскалева в НКБ евентуално за спиране на фраксипарина и започване на аспирин. Относно БХС - като казах на д-р Павлова, че сме правили НИПТ и там всичко е ок, и след като тя направи замерванията на ехографа, каза че според нея не е нужно да правя БХС, защото риска от прееклампсия се виждал на ехографа, а след като сме правили НИПТ, нямало много смисъл от БХС. Аз обаче, реших да го направя, защото БХС дава инфо и за риска от интраутеринна ретардация на плода и преждевременно раждане, а и също така искам да си го ползвам като документ за консултацията с хематолога за евентуалното спиране на фраксипарин и преминаване към аспирин. Затова на следващия ден (петък) ходих и за БХС. На БХС ми измериха теглото (качила съм 1кг от преди да забременея, което ме изненада много приятно), мериха ми кръвното по два пъти на всяка ръка, и ми взеха кръв. Резултатите ще са готови във вторник и с д-р Павлова се разбрахме като си ги видя на сайта на Марковс, да й ги пратя по вайбър и после тя да ми каже дали препоръката за аспирин остава.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:20 от Lorrain

Общи условия

Активация на акаунт