С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 955
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Lorrain, благодаря за споделения отзив. Аз също исках при тази лекарка,но имаше час за след 3 седмици някъде,което вече щеше да ми е късно,затова запазих при др Димитрова. Значи резултатът от БХС му трябват 3 работни дни да излезе? Аз мислех,че на момента излизат той и фм. Удобно ли е да те питам на кой нипт заложихте вие и доволна ли си, за колко време излезе?

# 481
Лорейн, ходила ли си при Паскалева? Тя много обича да казва "гинеколозите да си гледат тяхната работа, на нас да оставят хематологията". Та не се филмирай излишни от думите на тази Павлова. Ще отидеш при Паскалева и тя ще прецени. Имай предвид, че вероятно ще ти пусне анти Ха там в болницата, чака се час примерно, както и други неща. Щом на мен ми остави терапията, макар и с много малко мутации, значи при теб шансът да я махне е още по-малък. Ти беше при Колева, нали? Обсъди го и с нея. Тя е по-мълчалива, но ако има нещо, няма да ти го спрести, а много гледа. При нея всеки преглед си е фетална морфология Simple Smile

# 482
PumpkinPraline, за Димитрова също съм чела много позитивни мнения, тя ми беше резервния вариант. 🙂 За БХС, мисля че зависи по кое време на деня ще ти вземат кръв, а и в моя случай се взема предвид и че понеделник 03.03 е почивен ден. На мен ФМ ми беше в 17:00 и лекарката каза, че имам време да реша за БХС до следващия ден, понеже дори да ми вземат пробата в деня на ФМ, ще я центрофугират на следващия (от казаното разбрах, че един вид така и така ще я обработят на следващия ден, та затова няма много значение дали днес или утре). Аз отидох на следващия ден (петък), според мен са я обработвали на същия ден, а във вторник на първия работен ден ще наберат информацията и ще я качат на сайта. Общо взето, май за около 2 работни дни става по принцип.
Едит: за НИПТ - споделила съм и малко по-назад в темата - правих Vision, пакет всички хромозоми и микроделеции. Резултатът излезе на третия работен ден. Цената беше някъде към 2180лв.Пробата се праща за изследване в Рим. Като цяло съм доволна от услугата.

Stonefaced, да, задължително ще питам Колева за мнение. Понеже фраксито ми е предписано от Тончев, за който съм чувала че доста си разбира от работата, съм малко скептична към тая препоръка ей така да зарежа НМХ (особено предвид, че Павлова в Марковс дори не погледна изследването ми за мутациите). Като запазвах час за Паскалева, по телефона ми казаха да си бия фраксито 4 часа преди прегледа, та това ме навежда на мисълта, че сигурно ще ми прави АнтиХа. Но на мен така или иначе скоро ми предстои да го изследвам при Тончев (той ми каза, че ще го изследваме на третия месец и скоро наближава да го посетя за месечните изследвания), та ще се види. Часът ми при Паскалева е чак за 26.03.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:23 от Lorrain

# 483
Благодаря, Lorrain. Стискам палци всичко да е наред и да те успокоят лекарите след предстоящите прегледи!

# 484
Здравейте. Някой вече усеща ли движенията на бебето? Аз съм 13+ и днес сутринта докато лежах усетих че ми се мърда в корема и веднъж леко потупване. Втора бременност ми е. При първата усетих бебето чак в 17 седмица, но сега съм сигурна че това определено не е перисталтиката ми. Как е при вас чувствате ли нещо подобно?

# 485
Нищо не чувствам все още,но ми е първа бременност и не знам дали ще успея да различа в самото начало. Казват,че се усещало като пърхане на пеперудки,ама към момента и пърхане не съм усетила.

# 486
Здравейте,
при мен също е първа бременност , почти в 14 г.с съм вече ,но нищо не съм усетила. Нямам търпение за този момент.

# 487
Аз май да, но ми се струва много рано. Предишната имах чак 17-та седмица, но и той беше супер спокойно бебе.

# 488
Здравейте!
Нова съм тук и бих искала да ви попитам нещо! Последният ми МЦ е Янулари14- ходих на преглед и Д-р ми каза че няма налична бременност а си правих тест за бременност и е положителен! Много съм разтревожена дайте ми съвет имахте ли такъв проблем!

# 489
Здравейте!
Нова съм тук и бих искала да ви попитам нещо! Последният ми МЦ е Янулари14- ходих на преглед и Д-р ми каза че няма налична бременност а си правих тест за бременност и е положителен! Много съм разтревожена дайте ми съвет имахте ли такъв проблем!

Ако последният мц е на 14 януари и има бременост би трябвало да сте около 6г.с.
Кога ходихте на лекар ? По това време би трябвало да се види плоден сак .

# 490
Честит празник, момичета! Heart
На някои вече личат ли им коремчетата? Аз съм 12г.с. и още няма никой Confused, знам, че е нормално толкова рано да няма оформено коремче все още, но от време на време решавам да се притесня жестоко и да си помисля, че нещо не е наред. Особено, както сега, когато между последния и настоящия преглед има доста време. Rolling Eyes

# 491
Честит празник Blush
Според мен в напълно нормално в 12гс да не си личи:blush:

Аз от около седмица почнах да забелязвам ниско долу,че е подуто вече и си личи,но по-скоро само аз си го виждам това.
Иначе имам чувството,че от допълнителният прогестерон задържам много вода.
Аз бях спряла всякакви тренировки от началото на ин витрото (1декември) преди седмица някъде почнах да си пускам в ютуб някакви тренировки за бременни ,а днес се завърнах и във фитнеса(разбира се нищо общо с преди,но все пак е някакво движение) даже карах 40мин колело хаха.

# 492
С първата бременност в края на 6-ти месец имах леко коремче, като споделяхме че чакаме бебе ме гледаха странно 😅 Сега с второто все едно съм в 6-ти месец вече дънки не мога да облека, че ми е стегнато на корема 😵‍💫

# 493
Аз съм в 13г.с и почти нищо не ми става вече. Коремчето ми е доста голямо, накупих нови дрехи. На моите 48кг с това коремче съм като в 6ти месец😀

# 494
И на мен вече всички панталони с копчета ми стягат на корема и си купих 2-3 нови от намаленията. Колкото да изкарам до май-юни, после мисля да заложа на поли и рокли. При мен корема в момента определено е доста по-изпъкнал от преди, но е по-скоро подуване от хормоните, отколкото от бебето. Нищо, че по размери върви със седмица напред. 😀 Колкото до усещанията - нищо не усещам все още (13+6 съм, първа бременност)

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 14:22 от Lorrain

Общи условия

Активация на акаунт