С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 857
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, на вас правиха ли ви цитонамазка след установяването на бременността? Моята аг иска да ми прави, полагало се по каса,но аз доста се притеснявам. Последната ми е отпреди 10 месеца, но тя твърди,че трябва да е не по-стара от 6 месеца. Последната ми беше пап 1 и като цяло не пропускам година без и мислех да я правя след като родя,живот и здраве. По принцип нямам проблем с това изследване, но сега в начална бременност много ме притеснява. Вие какво мислите?

На мен ми направиха цитонамазка на 24.02, когато бях 9+5 и оттогава досега не съм имала никакъв проблем. Нито ме е боляло по време на цитонамазката, нито след, нито кръв е имало. Предишната ми цитонамазка беше направена преди 6 месеца и аг ми обясни, че трябва отново (а и наистина се полага по здравна каса). Желая успех!

# 511
Момичета,страхотни сте! Благодаря на всички, които ме успокоиха! ❤️ Аз днес звънях в Марковс,защото пия лекарство за щитовидната жлеза сутрин и исках да питам има ли проблем да го взема преди бхс и фм - казаха,че няма и мога спокойно да го пия преди прегледа. Иначе смятам да звънна и в Афродита/Вижън да попитам кога мога да отида за нипт, та да отметна и това. Някоя от вас ще прави ли обременяване с глюкоза след 20 седмица? Аз се следя и при ендокринолог, но ми направи страшно добро впечатление, когато АГ по ЗК също ми каза,че с моята анамнеза след 20 гс задължително обременяване трябва да направя. Мислех си,че са една идея проформа прегледите по касата,но засега съм много доволна. Иначе проучвам и за лекар на частно, та да имам поне 2 прегледа в месеца.

# 512
PumpkinPraline, аз сигурно ще пусна едно обременяване с глюкоза като дойде времето, но още не съм проучвала къде какво. Нямам изрични показания, но за всеки случай. Ти къде се следиш? Аз утре ще се запиша по касата за следене при д-р Колева в Токуда, но мисля да й кажа, че ако е нужно ще си ходя и на платен преглед, да знае да не ме претупва заради това, че съм по каса. Ти защо мислиш да записваш при втори АГ, а не си ходиш при твоя паралелно по каса и платено? На мен така ми се струва по-удобно, освен ако не държиш за всичко да получаваш две мнения, но това според мен е нож с две остриета, защото понякога може много да те обърка.

# 513
Лорейн, няма да те претупва Simple Smile следих се с нея със сина ми по каса и нито съм плащала ехографии, въпреки че са 2-3 по каса, а тя правеше всеки път, нито ми е спестявала изследвания.

Аз днес претърпях ПТП. Бях и шофьор на едната от двете коли. Поне бях с ниска скорост, тъкмо тръгвах, но много неприятни емоции. Обвиняваха ме, че лъжа, че аз съм виновна, че не знам си какво. Накрая се видяха камерите, полицията каза кой крив, кой прав, но за мен си останаха стресът и болките. Ходих по спешност на преглед, слава богу всичко е наред.

Иначе огтт аз ще правя сега в 12та седмица по настояване на едното ми. Аз съм с ИР по принцип и диабетът ме дебне постоянно. Скрининг на 17ти.

# 514
По спомен пиша - обременяване с глюкоза май се прави задължително при бременни над еди-каква-си възраст (нещо 30 г ми се върти в главата).

# 515
Lorrain, записах се при др Сирманова по ЗК. Второто проследяване го искам, тъй като четох в сайта на нзок,че по зк нямаш ехограф всеки месец,а не съм сигурна все още тази лекарка как процедира. И понеже ми е много мерак да виждам бебенцето поне веднъж месечно,затова обмислям и следене на частно. Иначе не съм се замисляла никога,че може при един лекар и по двата начина. Ще помисля и за това,благодаря ти.
Stonefaced, съжалявам за стреса,който си преживяла. Радвам се,че всичко е наред, банално ще прозвучи, но трябва да пробваш да се успокоиш.
Fossy, аз съм с ИР и затова ми го искат, не съм наясно с изискването за годините,но може и да има нещо.

# 516
Здравейте искам да попитам да ли  някоя мама имала същия проблем защото много съм притеснена в 4 гестационна седмица но не знаех че съм бремена
Бах болна с температура 37 /8 пих прахчета терафлу Нурофен и АБ Клацит за 2 дни  на 6 сидмица бях на лекар имаше бременност а в момента съм та 8 седмица и има ембрион. Има ли някоя с моя броблем и всичко как премина благодаря ви 🙏

# 517
Хора, отдъхнах си и си позволих да се зарадвам за пръв път. Е, много е хубаво. 🥰
Миналата седмица правих NIPTify в CellGenetics и днес ми се обадиха. Много готино започват: "Добър ден, обаждаме се от CellGenetics с добри новини." - да нямаш време да се притесниш. Бяха ми казали 7-10 работни дни, а са минали само 4-5, така че изобщо не очаквах дори. Всичко му е наред на кандидат-бебето - синдроми, хромозоми и микроделеции, ще го повишаваме в бебе вече. Ще започваме да казваме на хората около нас малко по малко, че още никой не знае.

Ще трябва и на работа да кажа. Вие казвали ли сте вече?
Другата седмица съм на фетална морфология при д-р Чучумишев, където ми записаха час с триста зора, но бяха много мили и наистина положиха усилия да ми намерят място. Евентуално след нея май ще говоря с работодателя, ще видим.

stonefaced, съжалявам за преживения стрес и се радвам, че е зад гърба ти вече. Почини си и гледай напред. 🤗

# 518
Аз казах на шефа ми, защото ползвах отпуска докато лежа заради отлепването. На екипа бих казала след втората фетална морфология, за да съм по-сигурна. Така или иначе ще е шок за колегите, защото очакват да се върна на пълна скорост не да изляза юли пак майчинство.

# 519
anonnotanon, честито за хубавите резултати! За казването - казали сме на родителите ни,кумовете ни,част от приятелите ни и на работодателите ни. Все пак трябва да работим от офиса,но имаме и опция за оставане от вкъщи по наша преценка. Когато спряхме да ходим по наше усмотрение,защото се страхувахме да не се заразим с нещо, ги уведомихме, за да не се чудят. Но и двамата със съпруга ми сме в добри отношения с работодателите ни и много се зарадваха.

# 520
Здравейте мами, аз да попитам какво стана с групата във вайбър? Във фейсбук? Имаме ли такива Simple Smile

# 521
Здравейте, момичета. Simple Smile Днес имах час в Марковс. Проведохме преглед, но не пълна фм и бхс, тъй като съм с късна овулация и АГ, при който отидох за установяване, ме прати тази седмица, която реално ми е 11,а не 13. Трудно можаха да се видят всички нужни маркери и органи, така че следващата седмица отново имам час. Този път ще е минало достатъчно време и ще може да се проведе нормално изследването. Иначе на прегледа днес всичко изглежда нормално по думи на лекаря. Присъединявам се към питането на RositaGG - ако има групи, имам желание да се присъединя. 😊

# 522
Здравейте! Ние правихме NIPT Vernador в Геника в понеделник следобед ми взеха кръв, в петък следобед имахме резултати и знаем, че си имаме здрав мъж 🥰 Изпращат във Варшава за изследване.   Нямам търпение за ФМ, да потвърди и там, че всичко е наред 🤞
Аз поне от 2-3 седмици вече не мога да закопчая каквито и да е дънки, ходя на работа с панталони с ластик и сака, но и аз чакам момента за роклите 🤗  Но аз съм доста ниска (150 см) та го отдавам и на това
Качила съм до сега 5 кг, а утре влизам в 13 седмица, започвам активно да правя разходки, иначе в 9 месец ще се търкалям 😂
За казването - казали сме горе долу на всички почти вече, защото на мен ми и личи и трудно можем да го скрием 😄
ФБ група има, но група във viber - не

# 523
Здравейте! Ние правихме NIPT Vernador в Геника в понеделник следобед ми взеха кръв, в петък следобед имахме резултати и знаем, че си имаме здрав мъж 🥰 Изпращат във Варшава за изследване.   Нямам търпение за ФМ, да потвърди и там, че всичко е наред 🤞
Аз поне от 2-3 седмици вече не мога да закопчая каквито и да е дънки, ходя на работа с панталони с ластик и сака, но и аз чакам момента за роклите 🤗  Но аз съм доста ниска (150 см) та го отдавам и на това
Качила съм до сега 5 кг, а утре влизам в 13 седмица, започвам активно да правя разходки, иначе в 9 месец ще се търкалям 😂
За казването - казали сме горе долу на всички почти вече, защото на мен ми и личи и трудно можем да го скрием 😄

Може ли линк за фб групата?

# 524

Може ли линк за фб групата?

dd_desi, честито за хубавите резултати! 😊 Присъединявам се и аз към молбата за линк към фб групата 🌸

Общи условия

Активация на акаунт