С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 812
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
На колко години сте Alexandra.

На 23 съм.
Lorrain, дано има добър изход при вас! Heart Аз също съм чувала, че ембрионче се вижда след 7г.с., така че стискам палци всичко да е наред!

# 76
Момичета днес ми излезе резултата от второ чхг което направих резултата Мин сряда беше 2265, а сега е:

Пия утрогестан 3х1т. Зацапването продължава, но не е това което беше когато пих дуфастон. Но сега като отидох до тоалетна и по тоалетната хартия имаше малко кръв и се притесних, нямам болки беше моментно. Незнам дали това че бях навън на разходка може да е повлияло, тъй като още откакто разбрах че съм бременна само лежа. Утре съм на преглед.. Доста си ме е страх какво ще стане и защо това зацапване не спира...

Как си ти? Има ли още кървене?
Сещам се за една позната, която влачи такова кървене буквално до 9тия месец и всичко беше наред. Така че стискам палци при теб всичко да мине!

Минах преглед, доктора каза че е добре всичко е наред. Само ме притесни факта че след прегледа имах леко кръв(с вагинален ме гледа тъй като имам проблеми и с коремен все още трудно се вижда). Та имах леко кръв и нещо като лека слуз съвсем миниатюрно примесено със съвсем малко кръв.. веднага му се обадих, каза че не е нещо притеснително(това се случи около 30 Мин след прегледа). Сега нямам кръв нямам нищо. Вече така се панирам, че незнам как ще издържа, ужасно е.... Чак д-р петък съм на преглед пак...

# 77
Привет, при мен нещата не вървят, сакчето се развива и е 7 гс, но още не се вижда в него и ще гледаме другата седмица пак, или ще е кухо яйце, та не мога да си намеря и аз място 😭

# 78
Здравейте!
Въпросът ми е при вас има ли болка ниско долу?Визирам матка, яйчници.
АГ обясни, че е разтягане на матката, както и предположих. В 6-та г.с. съм, и се чудя колко още ще продължи, тъй като четох, че е характерно за 2ри триместър.
Моля споделете, ако имате сходни оплаквания Simple Smile

# 79
Момичета днес ми излезе резултата от второ чхг което направих резултата Мин сряда беше 2265, а сега е:

Пия утрогестан 3х1т. Зацапването продължава, но не е това което беше когато пих дуфастон. Но сега като отидох до тоалетна и по тоалетната хартия имаше малко кръв и се притесних, нямам болки беше моментно. Незнам дали това че бях навън на разходка може да е повлияло, тъй като още откакто разбрах че съм бременна само лежа. Утре съм на преглед.. Доста си ме е страх какво ще стане и защо това зацапване не спира...

Сещам се за една позната, която влачи такова кървене буквално до 9тия месец и всичко беше наред. Така че стискам палци при теб всичко да мине!

Минах преглед, доктора каза че е добре всичко е наред. Само ме притесни факта че след прегледа имах леко кръв(с вагинален ме гледа тъй като имам проблеми и с коремен все още трудно се вижда). Та имах леко кръв и нещо като лека слуз съвсем миниатюрно примесено със съвсем малко кръв.. веднага му се обадих, каза че не е нещо притеснително(това се случи около 30 Мин след прегледа). Сега нямам кръв нямам нищо. Вече така се панирам, че незнам как ще издържа, ужасно е.... Чак д-р петък съм на преглед пак...

Много се радвам, че всичко е наред с теб! Най-вероятно от прегледа е имало раздразнение и е нормално. Моят следващ преглед е чак на 28ми, така че те разбирам за страха до следващият път и на мен ми се вижда мнооого времето. Но се успокоявам с факта че уж ако има нещо притеснително биха ме викнали по-рано на преглед, та спя на това ухо че всичко си е ок..

# 80

Много се радвам, че всичко е наред с теб! Най-вероятно от прегледа е имало раздразнение и е нормално. Моят следващ преглед е чак на 28ми, така че те разбирам за страха до следващият път и на мен ми се вижда мнооого времето. Но се успокоявам с факта че уж ако има нещо притеснително биха ме викнали по-рано на преглед, та спя на това ухо че всичко си е ок..

Ох незнам и аз, да АГ каза че всичко е наред, но страха в мен си остава. Все пак не е минало много време от аборта ми и просто след всяко видяно нещо ме хваща страх да не е станало най лошото.
Сега се прибрах вкъщи ходих до т и няма нищо.....

# 81
Аз съм на 28. Стискам палци на Деси и Лорейн 🙏

# 82
Здравейте на всички! Пожелавам ви лека и безпроблемна бременнност!

Ще се опитам да съм максимално кратка 😂Имам вече син на 12 години и от година с мъжа ми правихме опити, като за съжаление миналият март беше мисед.. не можаха да кажат каква е била причината, успяхме само да установим че имам някаква генна мутация и трябва да приемам метилирана форма на Фолиева киселина.

След няколко месеца опити и 2 дни закъснение, днес направих тест и е положителен!
По мои изчисления , ако всичко е наред.. термина ми ще е в края на Септември.
Днес говорих с гинеколога ми и ми предписа прогестерон 400мг свещички сутрин и вечер , фолиева киселина и витамин Д.
Преглед ще има чак след 2 седмици.
Не живея в България, за съжаление и няма как да отида при моят лекар, на който му имам много повече доверие и който установи проблема с фолиевата киселина..
На какво мнение сте вие?
Според вас има ли проблем без да са направени нужните изследвания, да започна приема на свещичките ?
Тук където живея, ми ги изписаха миналият Март ( в опътването на рецептата не се препоръчваха при кървене) а аз вече бях започнала да кървя.
За това толкова се притеснявам дали да започна от днес с приема им..
също да вметна че забелязах леко зацапване , няколко точици кръв.. трябва ли да се притеснявам?
Ще съм благодарна да споделите мнения! 😇😊

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:43 от Photography6G

# 83
Привет !
И при мен има такива болки ниско долу, периодично усещам като спазми и доста се притеснявам. Имам и силно бяло течение ще което според лекаря е нормално. Усещам и страшна тежест в корема .. като цяло от всичко се шашкам.
Здравейте!
Въпросът ми е при вас има ли болка ниско долу?Визирам матка, яйчници.
АГ обясни, че е разтягане на матката, както и предположих. В 6-та г.с. съм, и се чудя колко още ще продължи, тъй като четох, че е характерно за 2ри триместър.
Моля споделете, ако имате сходни оплаквания Simple Smile

# 84
Здравейте!
И аз все едно съм със спазми почти всеки ден и се чудех като вас дали записването в 21ч е нормално при положение, че съм спала след обед, но явно е нормално 😅 Аз обаче се и будя през нощта по 4-5 пъти и после пак заспивам 🤷♀
За ембрион АГ ми каза, че зависи и от деня на овулация/дължина на цикъл, според мен не се шашкай, изчакай. Дори и на мен където ми е първи път ме удрят мисли някой път “ами това, ако стане…”, но гледам да ги премахна, стискам палци! 🫶

# 85
Момичета, на вас назначиха ли ви изследвания за Цитомегаловирус (IgG и IgM) и Токсоплазма?

# 86
Момичета, на вас назначиха ли ви изследвания за Цитомегаловирус (IgG и IgM) и Токсоплазма?

На мен нищо не са ми назначавали.. при вас кога ги назначиха?

# 87
Да, на мен ми назначиха целия TORCH профил, както и TSH и ме притесниха, че е малко високо -3.8, АГ-то ми препоръча консултация с ендокринолог .

# 88
Да, на мен ми назначиха целия TORCH профил, както и TSH и ме притесниха, че е малко високо -3.8, АГ-то ми препоръча консултация с ендокринолог .

А тези изследвания в коя седмица ви ги назначават?

# 89
Тези не се покриват от касата, правите ги, когато решите. Аз пусках тсх, защото с предната бременност ми беше високо и пих хормон до края, сега беше добре, но ще го следя през някакво време, понеже тсх се влияе пряко от чхг и е възможно да се промени, така че вече като съм имала проблем, ще си следя за всеки случай, понеже е важен. Иначе нито с предната, нито сега ще изследвам за токсоплазмоза.

Общи условия

Активация на акаунт