С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 437
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Ради ти от кой град си?

Иначе за симптоми, аз съм мега изморена и ми се спи. Повръщам по график със ставането, но просто не мога да се насиля да пия сиропа за гадене. Днес си пуснах изследвания пълен пакет и чакам да излязат, но като гледам пак ще взимам витамин Д, но понеделник като излезе всичко ще ги пратя и на АГ. Иначе съм болна и кашлям, та пия и сироп за кашлица и търча около малчо вкъщи.

От Севлиево съм, но ходих в габровската болница... Та на смяна ми се падна млада млада акушерка около моята възраст и незнам какво гледа и къде, но факт че нищо не видя. Надявам се в понеделник началника на отделението който и в сряда ме гледа да го намери, защото иначе вече наистина ще изперкам.
А относно симптоми аз си ги имам, болки в гърдите, сънливост, постоянно искам да лежа, отвращение от някои миризми... И чхг просто си е чиста бременност и според мен и според докторката която го видя в сряда.

# 211
А защо си ходила сега, а не си изчакала и да отидеш пак при същия лекар? Плевен не е далеч, там има наистина добри специалисти и апаратура, знам някои, ако решиш ще питам колеги и ще ти пиша къде точно.

За симптомите, днес нали нищо не изпитвах и преди седмица ми се беше случило същото. Само подут корем имам, някой спомена и се замислих, имам наследство от предната бременност ми остана корем като в около 4 месец, не можа да се прибере, а и аз не направих много за това, а от известно време ми стои подут като за към 5 месец, имам и доста газове, те също са намаляли днес. Факт е и че днес аз си почивам, мъжа и детето излезнаха сутринта, никой не ми вика на главата и ми е супер спокойно, станах преди малко да свърша все пак нещо и усетих веднага умората. Така че, по-малко стрес и повече почивка за по-малко неприятни симптоми. После втория триместър е супер, тогава ще има да си тичате, колкото си искате, ако бременността го позволява. А за трети триместър лятото не ми се мисли, ако бях планирала бременността, нямаше да се съглася да е за август/септември точно, но каквото станало, няма да го върнем въобще.

# 212
Radito, на мен на предния преглед ми казаха, че за това дали ще се види лесно има голямо значение какво е разположението на матката и съответно къде точно се е имплантирала яйцеклетката. Та може при теб да е такъв случая. Също, покрай моето чакане една форумка ми беше писала нейната история точно в тази връзка. При нея в 7ма седмица сакчето изглеждало напълно празно с вагинален ехограф, но като погледнали през корема, се видяло и ембрионче с пулс. Така че, горе главата! Стискам палци!

# 213
Непрекъснато ми е подут корема, и това ме побърква … постоянно се чувствам така все едно съм преяла и препила, една огромна тежест в корема и отвращение от всеки вид храна, буквално ям насила … в 7 г.с. съм, и другото, което допълнително ме мъчи са периодични болки/придърпвания ниско долу ‘…
Момичета, имам един страничен въпрос.
Подути ли са ви коремите и задържате ли вода вече?

# 214
А защо си ходила сега, а не си изчакала и да отидеш пак при същия лекар? Плевен не е далеч, там има наистина добри специалисти и апаратура, знам някои, ако решиш ще питам колеги и ще ти пиша къде точно.

За симптомите, днес нали нищо не изпитвах и преди седмица ми се беше случило същото. Само подут корем имам, някой спомена и се замислих, имам наследство от предната бременност ми остана корем като в около 4 месец, не можа да се прибере, а и аз не направих много за това, а от известно време ми стои подут като за към 5 месец, имам и доста газове, те също са намаляли днес. Факт е и че днес аз си почивам, мъжа и детето излезнаха сутринта, никой не ми вика на главата и ми е супер спокойно, станах преди малко да свърша все пак нещо и усетих веднага умората. Така че, по-малко стрес и повече почивка за по-малко неприятни симптоми. После втория триместър е супер, тогава ще има да си тичате, колкото си искате, ако бременността го позволява. А за трети триместър лятото не ми се мисли, ако бях планирала бременността, нямаше да се съглася да е за август/септември точно, но каквото станало, няма да го върнем въобще.

Отидох днес защото ме викаха уж за изписване, но решиха да ме прегледат преди това и след като нищо не видяха решиха да ме задържат до понеделник.... Та надявам се понеделник да видят вече...
Radito, на мен на предния преглед ми казаха, че за това дали ще се види лесно има голямо значение какво е разположението на матката и съответно къде точно се е имплантирала яйцеклетката. Та може при теб да е такъв случая. Също, покрай моето чакане една форумка ми беше писала нейната история точно в тази връзка. При нея в 7ма седмица сакчето изглеждало напълно празно с вагинален ехограф, но като погледнали през корема, се видяло и ембрионче с пулс. Така че, горе главата! Стискам палци!

Ами аз съм с двурога матка и е разположено в рога където преди това е нямало бременност, тоест не е достатъчно голям и неможе да се види като хората. Та дано е това и в понеделник да имам добри новини вече.

Помня че докато траеше прегледа "докторката" каза че вижда червата което малко ми се стори странно, защото аз това уж перва го направих на плодния сак който видяхме и на прегледа в сряда. Та незнам вече имам доста въпроси в главата и незнам на какво да вярвам и какво не.

# 215
Непрекъснато ми е подут корема, и това ме побърква … постоянно се чувствам така все едно съм преяла и препила, една огромна тежест в корема и отвращение от всеки вид храна, буквално ям насила … в 7 г.с. съм, и другото, което допълнително ме мъчи са периодични болки/придърпвания ниско долу ‘…
Момичета, имам един страничен въпрос.
Подути ли са ви коремите и задържате ли вода вече?

Не си сама! И аз съм по същия начин. Страшно подут корем и нямам чак желание за храна! Много е неприятно!

# 216
Аз почнах да ходя мноогоо често до тоалетната,през нощта ставам по 4-5 пъти, също така много рано заспивам и когато мога спя и през деня по час-два, а това не ми се е случвало от години.
Болки не бих казала, че имам.
Всеки петък ходя на преглед и се усещам, че само този ден чакам.

# 217
Аз почнах да ходя мноогоо често до тоалетната,през нощта ставам по 4-5 пъти, също така много рано заспивам и когато мога спя и през деня по час-два, а това не ми се е случвало от години.

В коя седмица си и видя ли се на ехограф вече?

# 218
В 8гс съм, видяхме го на 10.01 ,тогава чухме и пулса .

# 219
В 8гс съм, видяхме го на 10.01 ,тогава чухме и пулса .

[/quote

Започвам да се отчайвам, че при мен не се вижда, или немогат да го намерят. В момента се базирам само на чхг което расте доста добре, но психиката ми хич я няма тези дни...

# 220
Radito1814  Дано скоро го видите и да се успокоиш , хубавото чхг все пак е добра индикация, че нещата се развиват добре . Heart

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 16:59 от Tokyo0505

# 221
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз - 8г.с. с термин 6 септември. Последният преглед беше на 20.01. видя се ембрион със сърдечна дейност, но каза че е рано да чуем пулс. Следващият преглед е на 10.02., разбрахме се и тогава да вземем кръв за пренаталния тест.
Симптоми - болезнени гърди, леко придърпване ниско долу, безсъние с особено често уриниране вчер. Иии най-странното от няколко дни - гадене вчер.

# 222
Здравейте, момичета!
И аз се включвам плахо. На 23.01 бях на преглед и се установи, че съм бременна (5+1) и се видя само сакче. Лекарката не ми изписа нищо и не ми назначи никакви изследвания, каза ми само да се върна след 2-3 седмици, за да видим дали има ембрион и пулс. Аз, обаче, се разрових и разбрах, че трябва да пия фолиева киселина, затова си закупих мета варианта и започнах да приемам всеки ден.
Относно симптомите - от време на време получавам болки в корема, което ми беше обяснено, че е нормално. Имам изострено обоняние и непоносимост към доста миризми. Много уморена се чувствам и ми се спи повече. Също така страдам от тревожност - притеснявам се ежедневно (нещо, което е абсолютно необичайно за мен). Първа бременност ми е и много се страхувам дали всичко ще е наред.

# 223
Аз съм от Шумен, но не съм доволна от нито един АГ в града и затова отивам във Варна, но моят АГ е в отпуска другата седмица, часът ми е за 4ти,но ще изчакам до понеделник и може би ще посетя някой друг АГ
Ако ти е необходим АГ за мнение, аз преди ходех при д-р Ангелов в Тутракан и мога да кажа, че е голям специалист и му имам пълно доверие, човечен е и обяснява. Апаратурата им е отлична, все пак правят и инвитро процедури. За съжаление, вече живея доста по-далеч и не мога да ходя на прегледи там, но смятам да проверя дали в клиниката не правят фетална морфология и да отида за нея там.
Стискам палци всичко да е наред 🤞

# 224
Честито ❤️

Повечето назначават изследвания след регистрация на бременност, тоест 8-12 седмица, така че не се притеснявай. Отново от проследяване до проследяване има големи разлики едни гледат от горе от горе, други задълбочават до витамини още в началото нива на хормони, кръвна картина, захар. Аз лично имам неуспешни преди и ръснах 500 лв за изследвания 🫣 преди тези от касата, за да видим има ли нищо за корекция.

Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

Здравейте, момичета!
И аз се включвам плахо. На 23.01 бях на преглед и се установи, че съм бременна (5+1) и се видя само сакче. Лекарката не ми изписа нищо и не ми назначи никакви изследвания, каза ми само да се върна след 2-3 седмици, за да видим дали има ембрион и пулс. Аз, обаче, се разрових и разбрах, че трябва да пия фолиева киселина, затова си закупих мета варианта и започнах да приемам всеки ден.
Относно симптомите - от време на време получавам болки в корема, което ми беше обяснено, че е нормално. Имам изострено обоняние и непоносимост към доста миризми. Много уморена се чувствам и ми се спи повече. Също така страдам от тревожност - притеснявам се ежедневно (нещо, което е абсолютно необичайно за мен). Първа бременност ми е и много се страхувам дали всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт