С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 803
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря за съветите. 🙏🏻 Аз лично се надявам всичко да е наред, ще споделя след прегледа другата седмица при хематолога.

# 421
Включвам се да споделя, че днес ми се обадиха за резултат от пренаталния тест - слава богу, всичко е наред 😀. Правих теста “Вижън” в Афродита (пакет всички хромозоми и микроделеции). Както писах по-рано, беше ми адски притеснено и само си казвах как ще дочакам до другата седмица за резултата, защото никак не очаквах да стане толкова бързо. От Афродита казаха , че резултатите излизат между 3 и 7 работни дни, считано от деня следващ пробовземането (т.к. на същия ден тестът лети към лабораторията в Рим). И днес вечерта като звъннаха, в тия 15-20 секунди докато ми кажат резултата, направо щях да експлодирам от нерви. Казаха ми и пола на бебето, по мое желание 😀.
Сега ми остава да мина и ФМ и БХС другата седмица, и ако там всичко е ок, вече ще си отдъхна и ще мога да се насладя истински на бременността.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 20:16 от Lorrain

# 422
Здравейте от мен! Днес влизам в 11 седмица и вчера бях на първата женска консултация, взеха ми кръв, микробиология и урина иии чакаме резултати. Иначе всичко е перфектно, според АГ.
В понеделник запазихме час в генетика за пренатален тест, на nifty pro се спряхме. Аз нямам тревоги, но мъжа настоя и да му угодя 😄 А за феталната запазих при д-р Галева в Шейново, по препоръка на АГ.
Като симптоми нямам никакви 🤷♀ С изключение, че ми се спи повече и вече нищо не ми става, защото доста се подувам 😢 В тези студове само се чудя какво да обличам за работа, надявам се да се стопля по-бързо

# 423
Здравейте, започнахте ли да се мажете с нещо против стрии. Предния път бях заложила на Палмърс, но сега май нещата няма да са като тогава....имате ли отзиви за нещо, което да е качествено и да върши работа

# 424
Това е толкова индивидуално и до кожа, че не знам дали има универсално решение. Със сина ми се мажех със свинска мас (сама си я стопих и после сложих етерично масло да не мириша на свинско със зеле), като свърши, взех на ДМ олиото против стрии. Всичко беше супер до 36та седмица, тогава почнаха по няколко на ден да ми излизат и то на конкретно място - там, където ме риташе бебето постоянно, след като се обърна. Сега още не съм почнала, сигурно само с на дм олиото ще се мажа.

# 425
За жалост аз. И преди да забременея бях много податлива на гъбички.
Лекувах ги в 9г.с. със клотримазол глобули и залаин. Още не съм ходила на контролна микробиология, защото ми изписа бая дълго лечение.  Нямаше как да отложа, беше зле положението, почти безсимптомно. Доверих се на доктора, но и аз не исках в толкова ранен етап да провеждам лечение.
Здравейте, момичета! Включвам се 8+6 г.с. За момента нещата се развиват добре, но имам парене и дискомфорт от няколко дни. Ходих при аг, взе микробиология и очакваме резултати. Обясни ми, че в този период лесно се развиват гъбички, изписа ми полижинакс. Притеснява ме факта, че все още съм в доста ранна седмица и не съм започнала да го слагам. Някоя от вас дали се е сблъсквала с подобен проблем?

# 426
За стриите, и аз се чудих с какво да започна да се мажа. Чувала съм, че свинската мас дава най-добър резултат, но и аз по-скоро си мисля, че си е основно до тип кожа и мазилата нямат чак толкова решаваща роля. Иначе, напоследък гледам, че много се рекламира олиото против стрии на Mustela, но не знам дали наистина е ефикасно или са по-скоро инфлуенсърски заблуди.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 12:27 от Lorrain

# 427
Не съм ползвала на Мустела за стрии, но с детето ползвах бая техни неща и не съм впечатлена. Козметика като козметика, нищо специално.

# 428
Аз започнах от 10 седмица превантивно да се мажа с крем за стрии на Palmers и олиото на bio oil. Надявам се да има някакъв резултат Smile

# 429
За стриите, и аз се чудих с какво да започна да се мажа. Чувала съм, че свинската мас дава най-добър резултат, но и аз по-скоро си мисля, че си е основно до тип кожа и мазилата нямат чак толкова решаваща роля. Иначе, напоследък гледам, че много се рекламира олиото против стрии на Mustela, но не знам дали наистина е ефикасно или са по-скоро инфлуенсърски заблуди.

Аз си купих крема и олиото на мустела, като имам и крема и маслото на Палмърс.
Ами на мен лично доста повече ми допада мустела, по лесно се нанася и доста бързо си попива в кожата. Като изхабя и двете, бих си купила отново мустела. Не мога да изкажа мнение, до колко помага, понеже е рано, но със сигурност една марка ми допадна доста повече.
Иначе аз още пред 2-3 седмици започнах с мазането, ей така за всеки случай 😁.

# 430
Момичета, какъв е сърдечният ритъм на вашите бебоци? Днес бях на преглед и в 10+4 пулса беше 179, което сега като се замисля май е много. Докторът не каза нищо, даже каза, че всичко е перфектно. Аз също бях притеснена доста, та може и това да се е отразило. Предният път е бил 164.

# 431
Момичета, какъв е сърдечният ритъм на вашите бебоци? Днес бях на преглед и в 10+4 пулса беше 179, което сега като се замисля май е много. Докторът не каза нищо, даже каза, че всичко е перфектно. Аз също бях притеснена доста, та може и това да се е отразило. Предният път е бил 164.

Аз бях във вторник на преглед, беше 174. Тогава се водих 11+5, но за сега на ехографа върви с 2-3дни напред. Не се бях замисляла дали е високо 174, на самият преглед ми казаха че всичко е Ок..

# 432
Аз днес бях на преглед 12г.с като отговарям на 12+4 и пулса гледам е бил 162, миналият петък е бил 167 .Доколкото знам пика е около 9-10г.с  (170-180 удара )и след това започва да спада.
Миналата седмица измериха crl- 4.23 cm , и малко се бях притеснила,че малко е порастнало от предният преглед , но е било в неподходяща поза, днес вече в 6.13 см .

Аз искам да попитам момичета ,които са вегетарианки , пиете ли допълнително протеин и как си го набавяте достатъчно ?

# 433
Аз мога да споделя опит с предната ми бременност.
Още от както започнахме да я планираме, започнах да се мажа с 2 неща:
1.Сутрин - Bio Oil
2.Вечер - свинска мас
С първата ми бременност нямах нито една стрия, надявам се и сега да постигна същия ефект.
Здравейте, започнахте ли да се мажете с нещо против стрии. Предния път бях заложила на Палмърс, но сега май нещата няма да са като тогава....имате ли отзиви за нещо, което да е качествено и да върши работа

# 434
Здравейте!
първия ми преглед за установяване на бременността УЗ не ми изчисли гестационната седмица,излезе ****
На следващия ден получих зацапване и веднага отидох на преглед,като бях при друг лекар - в съседния кабинет. УЗ ми отчете 6+3,което съвпадаше и с приложението на телефона ми.
След две седмици (т.е. вчера) отивам при АГ, от първия преглед и УЗ ми отчита 7+6, а аз трябва да бъда вече 8+4.
Учуди се и ме попита дали ми е редовна менструацията, но не ми каза,че имам една седмица разлика.
Аз се сетих да погледна УЗ при втория лекар вкъщи и всъщност видях,че има разминаване.
Това ме притеснява по скоро заради БХС. Възможно ли е ако ми е объркана гестационната седмица, вместо в 12гс, да ми го направят в 13гс да ми отчете грешен резултат? АГ ми каза да запиша конкретна дата и аз вече имам час за БХС, но въпреки това адски много се притеснявам и не си намирам място..

Общи условия

Активация на акаунт