С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 727
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
първия ми преглед за установяване на бременността УЗ не ми изчисли гестационната седмица,излезе ****
На следващия ден получих зацапване и веднага отидох на преглед,като бях при друг лекар - в съседния кабинет. УЗ ми отчете 6+3,което съвпадаше и с приложението на телефона ми.
След две седмици (т.е. вчера) отивам при АГ, от първия преглед и УЗ ми отчита 7+6, а аз трябва да бъда вече 8+4.
Учуди се и ме попита дали ми е редовна менструацията, но не ми каза,че имам една седмица разлика.
Аз се сетих да погледна УЗ при втория лекар вкъщи и всъщност видях,че има разминаване.
Това ме притеснява по скоро заради БХС. Възможно ли е ако ми е объркана гестационната седмица, вместо в 12гс, да ми го направят в 13гс да ми отчете грешен резултат? АГ ми каза да запиша конкретна дата и аз вече имам час за БХС, но въпреки това адски много се притеснявам и не си намирам място..

Не мисля, че подобна разлика би представлявала проблем при БХС. Hug

# 436
Момичета как сте със симптомите и не разположения та на бременността? Аз съм 12 +1 и от два дни Гаденето почти го няма не ми е лошо като преди, направо започвам да се притеснявам, а точно преди 2 дни бях на фетална и всичко беше оки.

# 437
viliana.georgieva ами аз никакви симптоми нямам, освен желанието за сън и че вече нищо не ми става като дънки 😄
Колебая се от къде да купя някой чифт за бременни, мислех да не купувам нищо за бременни като дрехи, но ще ми се наложи…

По темата със стриите, АГ ми препоръча Мустела и то защото аз попитах да ми препоръча марка, а иначе каза всичко от медицинската козметика става, без знайни и незнайни масла. Поръчах си крема, чакам да пристигне и да започвам мазането 🤗

# 438
Аз мога да споделя опит с предната ми бременност.
Още от както започнахме да я планираме, започнах да се мажа с 2 неща:
1.Сутрин - Bio Oil
2.Вечер - свинска мас
С първата ми бременност нямах нито една стрия, надявам се и сега да постигна същия ефект.
Здравейте, започнахте ли да се мажете с нещо против стрии. Предния път бях заложила на Палмърс, но сега май нещата няма да са като тогава....имате ли отзиви за нещо, което да е качествено и да върши работа

Мас от къде вземаш?

# 439
От хора, познати на баща ми, които гледат прасета, защото знам, че ми дават истинска мас Simple Smile
Аз мога да споделя опит с предната ми бременност.
Още от както започнахме да я планираме, започнах да се мажа с 2 неща:
1.Сутрин - Bio Oil
2.Вечер - свинска мас
С първата ми бременност нямах нито една стрия, надявам се и сега да постигна същия ефект.
Здравейте, започнахте ли да се мажете с нещо против стрии. Предния път бях заложила на Палмърс, но сега май нещата няма да са като тогава....имате ли отзиви за нещо, което да е качествено и да върши работа

Мас от къде вземаш?

# 440
От хора, познати на баща ми, които гледат прасета, защото знам, че ми дават истинска мас Simple Smile

Уф, знаех си. Затова питам. Защото трябва да се мажеш с не каква да е мас и реших, че вече има общодостъпна такава Sweat Smile

# 441
Добро утро прекрасни мами!Как сте всички?Аз имам един въпрос.Как вървите с килограмите?Аз съм в 11г.с. и до момента съм качила 2,5 кг.Спазвате ли определен режим на хранене?
Хубав и прекрасен ден на всички😘

# 442
Добро утро прекрасни мами!Как сте всички?Аз имам един въпрос.Как вървите с килограмите?Аз съм в 11г.с. и до момента съм качила 2,5 кг.Спазвате ли определен режим на хранене?
Хубав и прекрасен ден на всички😘

Здравей, аз вече съм в 10+3 и съм свалила 4 килограма от началото. Апетитът ми изчезна със забремненяването. Ям само защото знам, че трябва.
На мен още преди да разбера, че съм бременна, ми откриха нарушена глюкозна обмяна и по препоръка на ендокриноложката трябва да отслабна. Така ще намалим риска от гестационнен диабет и тн. Аз обаче забременях и в доста високи килограми, защото месец преди това имахме стимулация и от там добавих 3кг на вече качените ми 7 Sad Та имам каво да махам, без да застрашавам бебето. Опитвам се да ям нисковъглехидратно и да пия много течности и се надявам до края да продължавам така Hands Pray

# 443
За свинската мас - пробвайте по фермерските групи във ФБ, мисля че там може да се намери нещо по-качествено от това, което е по магазините.

За килограмите - аз сякаш не съм качила, но корема ми все е подут и тесните дънки и панталони вече трудно ги закопчавам на корема. Иначе в другите части на тялото май нямам промяна. От много отдавна не се тегля редовно, но горе долу поддържам 51-52кг при ръст 158см. с редовни тренировки и разумно хранене (по принцип избягвам захар и тесто). Откакто забременях, спрях да тренирам и сега заради зимата цялостно се обездвижих и това много ме натъжава. Като ученичка бях с доста килограми отгоре и това ми е малко болна тема, та сега много се страхувам да не кача твърде много. Аз съм дребничка и определено няма да ми се отрази добре.

# 444
На мен килограмите са ми болна тема. Поддържам що-годе прилично тегло, но с доста ограничения. Ако един ден си позволя да се отпусна след това трябва още повече да внимавам. Започнах 57 кг (при ръст 167 см). Постепенно стигнах почти 60, а този уикенд бяхме на почивка и най-вероятно вече съм ги закръглила. Аз колкото и да свалях винаги си имах леко коремче, понеже така и не се хванаха със сериозни упражнения за диастазата. Сега не мисля, че все още ми личи много, че съм понапълняла, но най-вероятно скоро вече няма да мога да скрия корема. Ако съм хапнала повечко гледам да ходя с по-широко панталони, че дънките с висока талия почват да ми стискат 😅
Иначе на мен ми излезнаха резултатите от пренатална тест. За щастие всичко е на ред и чакаме момиченце. Живот и здраве с това бебе изравняваме силите в къщи. 😁

# 445
Здравейте!
Записах си час за ранната фетална и биохимичния в Оскар Клиник  / Леков там ме прати/ и исках да питам някоя от вас правила ли ги е там и ако да - останахте ли доволни ?

# 446
Здравейте,
Аз съм онази с минорните настроения от няколко страници назад. Благодаря за окуражаващите думи тогава.

Виждам, че темата много се е раздвижила, много ви се радвам. Аз съм вече в 10 г.с., днес бях пак на преглед и леко си позволих да гледам с надежда напред. Досега толкова далеч не съм стигала, дано и да продължим до финала. Кандидат-бебето върви с няколко дни напред, пулсът му беше близо 180 и ми казаха, че сега е най-високата стойност и ще започне да намалява.

Утре съм на пренатален тест, с генетичката избрахме NIPTify на CellGenetics. С най-голямата детайлност е, до <0,5 MB и покрива всички хромозоми и много микроделеции. За моя крив кариотип всички тези параметри са задължителни. Ако всичко е наред след него, ще можем да си отдъхнем и да се зарадваме. Стискайте ми палци. 🙏

Иначе както вече сте обсъждали, и при мен симптомите почти отшумяха. Не са били много силни и преди, но сега са почти липсващи. Единствено гърдите ми са болезнени, пораснали и напрегнати и май се изморявам по-лесно. И аз като другите писали се чудя като ми е зле, защо ми е зле, като ми е добре, защо ми е добре… Килограмите вървят нагоре, +3 съм вече, а пък си стартирах напълняла с 5-6 кг. и трябва да внимавам. Успокоявате ме, че не съм само аз. Още от 5-та седмица ми спряха всичкия спорт обаче, защото уж се водя рискова бременност, и съвсем се обездвижвам. Гледам поне да ходя пеша, но успявам през няколко дни само.

Леко и приятно да ви е на всички!

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 22:35 от anonnotanon

# 447
Здравейте , дами за тези от вас които са правили пренаталент тест за колко време ви излезе резултата?

# 448
Здравейте , дами за тези от вас които са правили пренаталент тест за колко време ви излезе резултата?

Може би зависи къде е правен теста, но средно за около 5-7дни излизат резултати.
Аз правих в cells genetics, най-пълният пакет към момента и точно на 7ми ден към обяд получих имейл с резултата и 1-2 часа след това ми се обадиха и от лабораторията, за да ни съобщят.

# 449

Моят излезе за точно една седмица, Niptify в CellGenetics, но много зависи кой пакет и в коя лаборатория ще решите да си правите.

Общи условия

Активация на акаунт