С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 682
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Пак аз с един глупав въпрос...платихте ли пакети за следене на бременност някъде и евентуално какво ви обяви като цени за следене и раждане. За София става въпрос

# 451
Здравейте , дами за тези от вас които са правили пренаталент тест за колко време ви излезе резултата?

Може би зависи къде е правен теста, но средно за около 5-7дни излизат резултати.
Аз правих в cells genetics, най-пълният пакет към момента и точно на 7ми ден към обяд получих имейл с резултата и 1-2 часа след това ми се обадиха и от лабораторията, за да ни съобщят.

Аз правих nifty pro , казаха ми от 7 до 10 дни. Чудя се дали са дни работни или + събота и неделя. Само това мисля от миналата седмица.

# 452
Аз не съм взимала пакет, моя лекар си има частен кабинет и ни взима по 100 лв на преглед, но не издава бележки та нищо не мога да мина по здравното. Ако отида с пакет в болницата ще ми дойде двойно. Тепърва ще търся АГ по каса, поне да ползвам някои от изследванията по нея.

Иначе обмислям пак да раждам в Св. Лазар, то там цените варират но под 4200 няма да е.

На мен моно теста на Геника ще излезе след месец, про частта излезе за 4 дни.

# 453
Дадох кръв във вторник и разбрах резултата в понеделник, така че влизат събота и неделя.

Здравейте , дами за тези от вас които са правили пренаталент тест за колко време ви излезе резултата?

Може би зависи къде е правен теста, но средно за около 5-7дни излизат резултати.
Аз правих в cells genetics, най-пълният пакет към момента и точно на 7ми ден към обяд получих имейл с резултата и 1-2 часа след това ми се обадиха и от лабораторията, за да ни съобщят.

Аз правих nifty pro , казаха ми от 7 до 10 дни. Чудя се дали са дни работни или + събота и неделя. Само това мисля от миналата седмица.

# 454
Има ли някоя от вас със сърцебиене? Пия Еутирокс 25мкг*1, след няколко дни ще пускам профилактично ТСХ, не знам дали е от него. Четох, че уж е нормално, писах на АГ и чакам отговор. Confused В 11+2 съм.

# 455
Има ли някоя от вас със сърцебиене? Пия Еутирокс 25мкг*1, след няколко дни ще пускам профилактично ТСХ, не знам дали е от него. Четох, че уж е нормално, писах на АГ и чакам отговор. Confused В 11+2 съм.

Имам от около седмица. В 9+2 съм. Не е постоянно, на моменти е. Не мога да го свържа все още с нищо. Не са ми пускани на мен никакви изследвания. На 5ти март съм на преглед и записване на ЖК. Четох и аз, че е нормално. От няколко дена пък ми прималява все следобедите. Започвам да треперя и ме избива на студена пот. Мисля, че ми пада кръвната захар, защото си мерих кръвното беше нормално.  Бързо ми минава, като хапна нещо. Затова почнах по-често да приемам храна. Започнах да чета за кръвната захар по време на бременността. И високата и ниската крият рискове, но ще изчакам една седмица до прегледа. Надявам се да овладея положението. Отделно ме хвана и хормонален ринит. Носът ми е почти нон стоп запушен. Не съм боледувала, не съм болна, даже не съм и настинала. Хормоните бушуват. Мисля тази седмица да звъня в Cell genetics за ми разяснят за пренаталният им тест. Спряла съм се на Niptyfy.

# 456

При мен в тези 7 дни се включват и събота и неделя. Така ми бяха обяснили и предварително че е 7-10календарни дни.

# 457
Аз правих теста на Вижън и ми се обадиха с резултат на третия работен ден.

За запушения нос - и при мен е така почти постоянно. Четох, че си е сред типичните симптоми при ранна бременност. Мен повече ме притеснява, че пролет/лято имам алергичен ринит към полени, та сега с бременността като не мога да взимам противоалергични, не знам какво ще правя….

# 458

Работни са, аз правих него, обадиха ми се даже на 6ти работен ден, но не брой събота и неделя.

# 459
Аз правих теста на Вижън и ми се обадиха с резултат на третия работен ден.

За запушения нос - и при мен е така почти постоянно. Четох, че си е сред типичните симптоми при ранна бременност. Мен повече ме притеснява, че пролет/лято имам алергичен ринит към полени, та сега с бременността като не мога да взимам противоалергични, не знам какво ще правя….

Аз също съм с алергия към полени, както и бронхиална астма. Ходих на пулмолог и ми каза,че е задължително през цялата бременност да използвам инхалатора ми.За алергиите през пролетта ми предписа  Фортекал по 1таб дневно. Каза ми,че това е с най-пречистен състав, но мисля да го използвам само при нужда
Консултирай се все пак с лекар, преди да приемаш каквото и да било.

# 460
За килограмите и на мен са ми болна тема, защото доста качих за месец и половина (5 кг някъде, 11+5 съм днес) и нищо не ми става, само тук-там някой панталон с ластик и анцуг 🥲
За пренаталните - вчера бях за проба в Геника понеже се чудихме между nifty pro и vernador жената ни обясни, че са 10 работни, но vernador е по-обхватен и става и обикновено малко по-бързо от nifty pro, тя накрая избрахме него. Ще споделя за колко дни излизат като е готов

# 461
Здравейте, на някоя от вас мерили ли са й шийката досега и колко мм е при вас? На ФМ вчера, правена абдоминално, ми е измерена като 31.4 мм (което ми се струва доста малко), но лекарката ми не спомена нищо, дори каза, че шийката е супер. За сметка на това предните прегледи ми е мерена вагинално и е 42.8 мм, та се притесних доста.

# 462
Vaya14 мен са ми я мерили няколко пъти вагинално и все е излизала около 42мм.

Днес на биохимичният скрининг ми излезе висок риск от прееклампсия  преди 37 гс (1 от 27) и 1 на 159 за интраутеринна ретардация.
Ами много се скапах , цял ден ми е много криво Sob

# 463
Дами, вие избрахте ли си при кого ще правите първата фетална морфология? Моят АГ много настоява да отида при Мирчева в Софиямед, но ми се стори,че някак много ме натисна точно при нея да отида, не ми даде други опции и това не ми хареса.

# 464
Аз утре съм на ФМ в МЦ Марковс при доктор Павлова и ще споделя отзив. И мястото, и докторката са много хвалени тук във форума и много се надявам да не се разочаровам.

Общи условия

Активация на акаунт