Как да се справим със сухата кожа на ръцете през зимата?

• 2 076
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
С попивателна гъба подсушаваме мивката в кухнята. Микролен е и не остават никакви следи.

# 46
Същата съм и аз кръв тече и се пускат, когато стане пролет и хоп изчезва, идва есен хайде пак, мия с ръкавици постоянно, от тия сините от аптеката, 50 или 100 броя са, ама гледам без талк да са, понякога се спасявам с прополисов вазелин, от пчеларския магазин, има с невен и др.

# 47
Хидратацията на ръцете е много важна. След крема не върша нищо поне 10 минути.

# 48
И важното е какъв крем да се използва, за да е ефективен и да заздравява бързо раните на ръцете.

# 49
  • София
Имам същият проблем, защото много си мия ръцете. Съдове не мия, всичко слагам в миялната.
Нищо не ме спасява, само нон-стоп мазане на ръцете с крем. Вазелин опитвах, но няма попиване и оставям мазни следи, затова се отказах.

# 50
И аз съм с много суха кожа на ръцете и разраняване до кръв, нацепване, което бавно минава... Само през студените месеци е този проблем. В топлото време изчезва. Мия чинии на ръка, неудобно ми е да ползвам ръкавици в домакинската работа и чистя с голи ръце. Постоянно мажа ръцете /всъщност по два пъти на ден, колко да е постоянно, мога ли само с мазане да се занимавам.../ и съм изпробвала различни кремове. Имаме и медицинска козметика за детето заради атопичния дерматит. Биодерма, А-дерма, SVR, Уриаж, Mixa донякъде ми помагат повече. Единственият крем, който наистина омекоти ръцете ми беше SOS крема с глицерин от Лидл. За съжаление спряха да го продават...

# 51
Години наред не можех да се възстановя след тежка алергична реакция на кожата,на ръцете,която по-късно премина по цялото тяло...но исках само да споделя моя опит с кожата на ръцете.През годините съм ползвала всякакви кремове,чудеса,скъпи и евтини...Това което ме спаси първоначално,когато ръцете ми бяха напукани до кръв беше крем за ръце Липобаза,ще добавя снимка,от аптеката се купува,мисля че беше към 15лв.Мажех се с него след всяко мокрене или когато чувствах кожата суха,дори няколко нощи лекарката ми каза да намажа много обилно,и отгоре да сложа найлонови ръкавици (като тези които са в боите за коса)и да спя така,от това наистина имаше по-бърз ефект.Промених начина си на живот,не докосвам препарат,дори веро  с ръцете си,мия,готвя с ръкавици,пак от тези найлоновите еднократни.Навън не използвам сапуните на обеществени места,нося си от моя в малко шишенце ,защото на повечето места се използва ниско качество което дразни кожата.При мен ефект от кремове с урея,и подобни няма,дори обратното,усещам кожата си суха,но с мазен слой отгоре.

# 52
Години наред не можех да се възстановя след тежка алергична реакция на кожата,на ръцете,която по-късно премина по цялото тяло...но исках само да споделя моя опит с кожата на ръцете.През годините съм ползвала всякакви кремове,чудеса,скъпи и евтини...Това което ме спаси първоначално,когато ръцете ми бяха напукани до кръв беше крем за ръце Липобаза,ще добавя снимка,от аптеката се купува,мисля че беше към 15лв.Мажех се с него след всяко мокрене или когато чувствах кожата суха,дори няколко нощи лекарката ми каза да намажа много обилно,и отгоре да сложа найлонови ръкавици (като тези които са в боите за коса)и да спя така,от това наистина имаше по-бърз ефект.Промених начина си на живот,не докосвам препарат,дори веро  с ръцете си,мия,готвя с ръкавици,пак от тези найлоновите еднократни.Навън не използвам сапуните на обеществени места,нося си от моя в малко шишенце ,защото на повечето места се използва ниско качество което дразни кожата.При мен ефект от кремове с урея,и подобни няма,дори обратното,усещам кожата си суха,но с мазен слой отгоре.

Моята кожа на ръцете ми се нацепва до кръв. Има.едно място до палеца на дясната ми ръка, вътршената част на дланта до китката, там, където има линии, получих нацепване с рана. Няма.минаване от 1 седмица. Разпъна се ръката, мия се ръката и правя нещо, разтваря се раната и започва да кърви.
И да, наистина в обществените тоалетни течните сапуни са ужасни. Става кожата ми още по-суха. Но чак сапун да си нося. Някакво малко кремче.трябва да си купя за след.миене в оществена тоалетна.
Как използвате този крем [Липобаза/i]?
beauty_magnolia Трябва да се ползват ръкавици за всичко. И на мен не ми са удобни, но ТРЯБВА. ТРЯБВА да си предпазим кожата на ръцете. Ужасно е да са напукани, нацепени и в рани. Все болят и ревеш от болка. Не смееш да си разпънеш и ръцете си, за да не се нацепи или отвори рана. Трябва да се мажете с крем, когато не се мокрете. Дори само 10-15 минути да постои крема, е нещо. Аз без да се намажа, не става. Набръчкана, много суха и дразнеща кожа и във всеки момент ще се цепне. Кремът предпазва от нацепване на кожата и я овлажнява.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 11:13 от Анонимен_7

# 53
Трябва да се възстанови бариерният слой на ръцете. Много съм доволна от сериятана на Uriage - Barierderm.
Има един крем за фисури, в малко бурканче и се взима с шпатулка. Също в тубичка Barierderm-CICA крем с мед и цинк. Освен че възстановява кожната бариера, защитава от инфектиране на сухата раздразнена кожа. Както и кремът за ръце от същата серия е добър.
И е важно ръцете да се мият с подходящ сапун, има на Юсерин специален олио-сапун за ръце, но е скъп. Почти същата работа върши което и да е душ-олио.
При мен положението е много зле, не просто сухи ръце, а цепещи се до кръв и сърбящи. Само тези неща ме спасяват донякъде. Иска се много често мазане, което аз не правя, защото ми пречи да работя с мазни ръце. Поне Barierderm-CICA кремчето попива много бързо, като стане много зле положението използвам него най-често, а кремчето за фисури вечер преди лягане.
На Mixa кремовете също са хубави, но според мен са за когато кризата отмине. Използвала съм дори кремове за тежко напукани пети с 25% уреа - почти няма ефект, докато не се възстанови бариерата.

# 54
Кокосово масло вечер и крем арника през деня много помагат

# 55
  • Русе
Помага ми Exomega крем на Aderma.

# 56
Скрит текст:
Години наред не можех да се възстановя след тежка алергична реакция на кожата,на ръцете,която по-късно премина по цялото тяло...но исках само да споделя моя опит с кожата на ръцете.През годините съм ползвала всякакви кремове,чудеса,скъпи и евтини...Това което ме спаси първоначално,когато ръцете ми бяха напукани до кръв беше крем за ръце Липобаза,ще добавя снимка,от аптеката се купува,мисля че беше към 15лв.Мажех се с него след всяко мокрене или когато чувствах кожата суха,дори няколко нощи лекарката ми каза да намажа много обилно,и отгоре да сложа найлонови ръкавици (като тези които са в боите за коса)и да спя така,от това наистина имаше по-бърз ефект.Промених начина си на живот,не докосвам препарат,дори веро  с ръцете си,мия,готвя с ръкавици,пак от тези найлоновите еднократни.Навън не използвам сапуните на обеществени места,нося си от моя в малко шишенце ,защото на повечето места се използва ниско качество което дразни кожата.При мен ефект от кремове с урея,и подобни няма,дори обратното,усещам кожата си суха,но с мазен слой отгоре.

Моята кожа на ръцете ми се нацепва до кръв. Има.едно място до палеца на дясната ми ръка, вътршената част на дланта до китката, там, където има линии, получих нацепване с рана. Няма.минаване от 1 седмица. Разпъна се ръката, мия се ръката и правя нещо, разтваря се раната и започва да кърви.
И да, наистина в обществените тоалетни течните сапуни са ужасни. Става кожата ми още по-суха. Но чак сапун да си нося. Някакво малко кремче.трябва да си купя за след.миене в оществена тоалетна.
beauty_magnolia Трябва да се ползват ръкавици за всичко. И на мен не ми са удобни, но ТРЯБВА. ТРЯБВА да си предпазим кожата на ръцете. Ужасно е да са напукани, нацепени и в рани. Все болят и ревеш от болка. Не смееш да си разпънеш и ръцете си, за да не се нацепи или отвори рана. Трябва да се мажете с крем, когато не се мокрете. Дори само 10-15 минути да постои крема, е нещо. Аз без да се намажа, не става. Набръчкана, много суха и дразнеща кожа и във всеки момент ще се цепне. Кремът предпазва от нацепване на кожата и я овлажнява.

След като приключа с всякакво мокрене на ръцете просто мажа,ако мине време и чувствам опъване на кожата мажа пак,както съм написала може и през ноща с ръкавици.Ако кожата се оправи после крема може да се замени и с друг ,но този е доста ефективен,аз зимата не го спирам на цяло,ползвам го и редувам с по-лек крем.А имаше и друг вариант на този крем Липобаза,който се води като нощен,по-бързо помага за възстановяването на кожата ,казва се Нанобаза.

# 57
Скрит текст:

След като приключа с всякакво мокрене на ръцете просто мажа,ако мине време и чувствам опъване на кожата мажа пак,както съм написала може и през ноща с ръкавици.Ако кожата се оправи после крема може да се замени и с друг ,но този е доста ефективен,аз зимата не го спирам на цяло,ползвам го и редувам с по-лек крем.А имаше и друг вариант на този крем Липобаза,който се води като нощен,по-бързо помага за възстановяването на кожата ,казва се Нанобаза.
Благодаря. Ще опитам препоръчаните кремове. В момента имам Цикадритрина маз. Мажа се с него преди да заспя. През деня не го слагам. Няма.смисъл. Мия си ръцете през деня. Използвам в паузите, когато не мия.ръцете си на Еvterpa лосион масло с жажоба и розова вода.

# 58
1. Ръкавици при всяко излизане навън през зимата.
2. Sensibel (бившия Nachtkerzen) интензивен балсам - при обострено състояние 2-3 пъти на ден, за поддръжка е достатъчно вечер.

# 59
  • София
От 6 години се боря с такъв проблем. Пробвала съм всичко от аптеката, всичко, което прочетох, че помага на хората писали назад в темата. Консултирала съм се с дерматолози няколко пъти, лечението ми помагаше за известно време и после сухота и напукване наново. Накрая това , което успя да ми оправи кожата е следното: мия винаги с ръкавици, от тези сините нитрилните, а под тях слагам обикновени памучни, когато готвя месо по същия начин; ако усетя, че влиза вода веднага ги сменям с нови; в студа винаги с ръкавици, вместо сапун използвам от течните медицински, които са без сапун; и един стик на бг фирма - so simple, за атопична кожа, който нося постоянно с мен и мажа веднага като усетя, че кожата ми е суха, както и след измиване, като вазелин е мазен, но попива някак си. Вече една година правя всико това накуп и мога да се похваля, че тази зима нито веднъж не ми се нацепи кожата.

Общи условия

Активация на акаунт