Как да се справим със сухата кожа на ръцете през зимата?

• 2 076
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
От 6 години се боря с такъв проблем. Пробвала съм всичко от аптеката, всичко, което прочетох, че помага на хората писали назад в темата. Консултирала съм се с дерматолози няколко пъти, лечението ми помагаше за известно време и после сухота и напукване наново. Накрая това , което успя да ми оправи кожата е следното: мия винаги с ръкавици, от тези сините нитрилните, а под тях слагам обикновени памучни, когато готвя месо по същия начин; ако усетя, че влиза вода веднага ги сменям с нови; в студа винаги с ръкавици, вместо сапун използвам от течните медицински, които са без сапун; и един стик на бг фирма - so simple, за атопична кожа, който нося постоянно с мен и мажа веднага като усетя, че кожата ми е суха, както и след измиване, като вазелин е мазен, но попива някак си. Вече една година правя всико това накуп и мога да се похваля, че тази зима нито веднъж не ми се нацепи кожата.
Каква е целта на слагане на памучни ръкавици под нитрилните ръкавици? Откъде купувате тези памучни ръкавици?
Явно всички тук сме с много суха кожа и затова ни се нацепва кожата на ръцете.

# 61
  • София
Целта е при запотяване на ръцете да не стоят влажи, а ръкавиците да попиват, препазва от гъбички и т.н Такива ръкавици майка ми ми купува от магазин за работническо облекло с/у Военната академия. Ползвам ги многократно, като се намокрят, по-скоро навлажнят, защото съм скъсала ръкавицата при миене, си ги сменям със сухи, а мокрите пера.

# 62
Не съм стигала до ръкавици, не ми е удобно. Аз си мия постоянно ръцете, замивам и по някоя чиния преди/между миялните, но ръкавици слагам само за почистване на баня например, за да пазя кожата си от агресивните препарати.
Методите, които съм посочила 2-3 поста нагоре, са достатъчни.
Иначе съм със суха кожа на цялото тяло и от десетилетия съм на ежедневно мазане и хидратиране. Свиква се и поддръжката работи, когато е редовна и с правилната козметика (къпя се често, дълго и през зимата - с много гореща вода, т.е. и с това я изсушавам Stuck Out Tongue).

# 63
Нищо не помага.
Пробвала съм ВСИЧКО. Вода пия, мажа с всякакви мазила вкл медицински, кокосово масло, краве, зехтин, олио, свинска мас, вазелин и т.н. и т.н.
Просто си ги търпя в студения сезон.
Купих си електрическа пила,  която ползвам, за да си правя нещо като пилинг на най-сухите участъци. Има временен ефект.

# 64
Утро77,
това не е много нормално, ако не работиш на открито по цял ден. Пробвала ли си да пиеш омега 3 и някои други неща вътрешно?

Може да е симптом и на някои автоимунни заболявания (при мен има и този фактор, въпреки това е контролируемо).

# 65
Утро77,
това не е много нормално, ако не работиш на открито по цял ден. Пробвала ли си да пиеш омега 3 и някои други неща вътрешно?

Може да е симптом и на някои автоимунни заболявания (при мен има и този фактор, въпреки това е контролируемо).

Пила съм. Няколко месеца миналата зима бях на Зоната и там се пие рибено масло в големи дози. Не ми е направило впечатление да е имало такъв ефект.  
Не работя на открито.
При мен се случва само в студения сезон. През топлото време нямам абсолютно никакъв проблем.
Нямам суха кожа на други места по тялото.
Не знам, приела съм го..........

# 66
Може да пробвате овлажнител за въздух. В голяма степен проблемите ми с много суха кожа и много сухи, чак цепещи се устни минават, когато съм на места с висока влажност, дори зимата. В бг въздухът е много сух, а през отоплителния сезон — съвсем. Освен край морето, разбира се.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:24 от Clare

# 67
Може да пробвате овлажнител за въздух. В голяма степен проблемите ми с много суха кожа, много сухи чак цепещи се устни минават, когато съм в места с висока влажност, дори зимата. В бг въздухът е много сух, а през отоплителния сезон - съвсем. Освен край морето, разбира се.
Не съм ползвала овлажнител за въздух до сега, но скоро си мислех за това и смятам да пробвам.

# 68
  • София
Аз съм с изключително суха кожа. Минала съм през много варианти на кремове и съм най-доволна от този продукт за възстановяване на кожата на ръцете. Когато ръцете са много сухи и имат нужда от интензивна грижа си мажа стабилно количество от това и ги пъхам в латексови ръкавици - оставям да попие добре за около 20 минути. След това ръцете са мекички и подхранени и то не само до следващото миене, а са хидратирани в дълбочина. Бих го препоръчала за интензивна грижа когато е наложително, за ежедневно ползване може би идва малко мазен.

# 69
  • Пловдив
Момичета, кожата на ръцете ми, точно над кокълчетата на пръстите взе да жълтее. Не пуша и не е от никотин. Имам проблем със суха кожа на ръцете и аз и постоянно се налага да ги мажа с крем. Това пожълтяване обаче ме притеснява, някоя има ли подобен симптом?

# 70
Момичета, кожата на ръцете ми, точно над кокълчетата на пръстите взе да жълтее. Не пуша и не е от никотин. Имам проблем със суха кожа на ръцете и аз и постоянно се налага да ги мажа с крем. Това пожълтяване обаче ме притеснява, някоя има ли подобен симптом?
Не ми се е случвало. Едва ли има нещо общо със сухотата на кожата. Кожата ми е пожълтявала единствено лятото, когато я мажа понякога с лосион, който съдържа бронзант, понеже той оцветява. Имате ли на други места пожълтяване? Ако продължи, най-добре идете при личния лекар да Ви насочи към специалист.

# 71
  • Пловдив
Не ми се е случвало. Едва ли има нещо общо със сухотата на кожата. Кожата ми е пожълтявала единствено лятото, когато я мажа понякога с лосион, който съдържа бронзант, понеже той оцветява. Имате ли на други места пожълтяване? Ако продължи, най-добре идете при личния лекар да Ви насочи към специалист.

Не, само там, затова още не съм отишла на лекар, да не изглеждам като хипохондричка. Но ако не се махне до месец, може би ще трябва да отида при личната

Общи условия

Активация на акаунт