Как да се справим със сухата кожа на ръцете през зимата?

• 2 143
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Да, Мила, на чиста кожа, леко влажна, нанасям. И после чорапки слагам, за малко.
Ръцете си мия само със студена вода, не ледена, но не и топла.

# 16
Пробвай крема за ръце с урея на Балеа. Напоследък само той ми оправя ръцете. Другият, от който съм доволна, е на Ла Рош от серията Липикар, но и цената му си я бива.
Авен имат колд крем, Микса, мисля, също, но тях не съм пробвала, само съм чела хубави отзиви от съфорумки.

С гореща вода не е препоръчително да се миеш, това още повече изсушава кожата.
Благодаря, с гореща вода не се мия. В къщи си се мия със средно топла вода, или по скоро леко топла.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 12:16 от Borqna Sto 771419

# 17
1. Shea butter (масло от ший, масло от карите)
2. Кремове с уреа

# 18
Някой от вас ползвал ли крем за ръце на марката Здраве? Знам че има един който е 3 в 1, някакви отзиви?

# 19
То едно време имаше ,,Здраве", по престижно, скъпо и ефективно ,,Нивеа", но знае ли се сега по кой стандарт ги правят и с какви съставки? Имало е истински и качествени неща (може би само отделни партиди да са били) . Сега навсякъде реплики, за пълнеж се ползва каквото има под ръка едва ли не.

# 20
Има един крем Работни ръце ... много е добър за такива състояния и не е скъп ... около 4 лв.

# 21
Да, Мила, на чиста кожа, леко влажна, нанасям. И после чорапки слагам, за малко.
Ръцете си мия само със студена вода, не ледена, но не и топла.
Е, как така със студена вода бе жена Anguished, имаш предвид с хладка, може би, леко топла..?

# 22
Студена, бе, студена. Никаква хладка. Не обичам топла вода на ръцете. Неприятно усещане ми дава.

# 23
Студена, бе, студена. Никаква хладка. Не обичам топла вода на ръцете. Неприятно усещане ми дава.
Хм, да не би да ти е малко по-влажна кожата на ръцете Thinking, щото ако е много суха наистина.., абе, гадна работа..!

# 24
С вазелин ми е много мека, не е суха.

# 25
С вазелин ми е много мека, не е суха.
Да де, разбрах, ама нали уж студената вода допълнително изсушава кожата, за това ми стана странно. Трябва да го пробвам този вазелин, но май ще е подходящо вечер да се мажа.

# 26
Горещата вода изсушава.
И аз съм със суха кожа, но не мога да се мия със студена вода. Искам топличко.

# 27
Топлата и още повече горещата вода изсушава. Студената не.

# 28
За тези обаче със студова алергия и синдром на Рейно (аз) миенето със студена вода е крайно противопоказано.
Аз лично знам, че температурата за миене трябва да е горе-долу колкото тази на човешкото тяло, т.е. нито студена, нито гореща.

# 29
  • някъде другаде
Аз имам същия проблем. След всяко измиване на ръцете ги мажа с крем ,че са сухи. Използвам крем на Avon.

Общи условия

Активация на акаунт