Следродилна депресия или проблем със свекървата?

• 4 701
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
Не мога да повярвам, че това е истина. Какъв мед, какво масло на 2 месечно? Сигурно е луда тази жена, че се натиска да стои като я гоните. Бих повикала полиция. Парите й ги връщате възможно най- скоро.

# 16
Отивай с бебето при майка си, докато не се разкара.

# 17
Съжалявам, че живееш в този меко казано кошмар.
Направете всичко възомжно да се отървете от нея, защото тази агония не може да продължава. Ти трябва да си спокойна и заради собственото ти здраве и заради това на детето! Помисли и за бебето, никое дете не трябва да е в такава токсична среда.
На твое място сигурно щях да съм изтрещяла още първата седмица и да я заключа отвън. Да ми тропа по вратата, ще сменя и патрона.
Парите ги връщайте и кой откъде е. Много ясно, такъв психопат ще ги вкисне майчинството и най-хубавите ти моменти с бебето ще бъдат като увяхнали цветя.

# 18
То вероятно мъжа все пак не съвсем на 100% на мнението на авторката.
Затова са почнали и да се карат.
Затова е такова положението.
Сигурно  вика - мама, няма ли да си ходиш скоро или кога мислиш да си тръгваш. Максимум.
Едва ли и казва - утре ще те закарам на автобуса и утрето пищи, плаче - поемат.

Най-веротяно мъжа казва - ами тя мама си е такава, е какво толкова е станало
През съботите и неделите му докривява малко и се съгласява с жена си
Но понеделник като иде на работа какво да се занимава с женски глупости.

Ако двама възрастни твърдо не желаят някой у тях няма начин да не могат да я изгонят.
Най-малкото ще спрат да и говорят изцяло както и да и дават бебето дори да го доближава. Как му е дала това масло и мед?
Оставят и го да го гледа явно.
Никакво оставяне сама в стаята с бебето, заключвай се. Това е толкова опасно.

Та така. Мъжа няма желание да изпрати майка си. Инак до сега щеше.

Моля ти се, спри да обсъждаш с тази жена каквото и да било по бебето. Защо трябва изобщо да знае има ли колики и какво е казала педиатърката и всичко подобно. Ключа на стаята и 0 общуване. Докато не си тръгне. Ще му направи нещо, а ти ще гледаш

# 19
Тази жена е същински манипулатор.
Ако наистина и мъжа ти е съгласен да я отпратите, то го накарай да застане със сериозен тон и да ѝ обясни, че нямате нужда от помощ и чао чао.

# 20
Тази жена е същински манипулатор.
Ако наистина и мъжа ти е съгласен да я отпратите, то го накарай да застане със сериозен тон и да ѝ обясни, че нямате нужда от помощ и чао чао.

Да постави ултиматум на мъжа или да я гонят с добро или да викат полиция.
Как ли не някаква луда ще дава масло и мед на новородено?!
Майко мила!

# 21
Бих препоръчала и аз: отивате някъде с мъжа ти за няколко дена, казвате й, че е за доста време. Или само ти с бебето отивате при майка ти, а се връщате, когато баберът се е изнесъл. И после сменяте ключалката.
И непременно й върнете парите. Може да не е ето в тази минута, защото банката нали трябва да направи някакви одобрения отново, но в най-кратък срок.

# 22
По-скоро не искате или поне единият от двамата не иска. ,,Кълне, изпада в нервни кризи, натяква." И какво от това?
Взимате й ключовете, ако сте й дали. Мъжът ти я извежда на разходка. През това време ти й събираш багажа. Ако са с кола, слизаш до колата и даваш чантите и той я закарва до където трябва. Ако са без кола, сваляш чантите, той се прибира вътре след разходката, тя остава навън с багажа и да се оправя. Ако прави панаири пред блока, увеличаваш ТВ/музиката да не я слушаш. Все някога ще спре и ще си тръгне. Или съседите ще я изгонят, или ще викнат полиция, или вие ще викнете. Според мен е елементарно, ако човек има желание. Циркът ще е един ден. Няма да прави палатков лагер пред вас. Оттам нататък, ако изобщо има срещи, само на обществени места или у тях. У вас в никакъв случай.

Аз пари нямаше да връщам. Имала, дала. Ако жилището е на ваше име и няма накаква разписка, че й дължите нещо - у лево. Предварително ви е компенсирала финансово за тормоза.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 18:34 от Не се сърди, човече

# 23
  • София
Колко годишна е тази свекърва?
Звучи като някоя 80-90-годишна по разбирания.
Моите баби са отдавна покойни, но те са ми разказвали как техните майки и свекърви са имали подобни практики (сол, мед).
Аз самата съм баба вече и не би ми хрумнала някоя от споменатите практики.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 16:20 от Fever Ray

# 24
Не ме интересува майка, баща, мъж - застрашава ли живота на детето ми, не гледам кой какъв ми се пада. Още при споменаване на мед и масло, бабиерата щеше да си е хванала пътя. А като е люснала солта във ваничката с бебето, не виждам вариант да не ме чуят и съседите.

# 25
Аз преживях подобен кошмар. Толкова ескалираха нещата, че минахме през изключително грозни скандали. Тъжното е, че така се опорочи един прекрасен период за мен като майка.
Сега, след почти 4 години, всичко е спокойно. Забелязала съм покрай мен, че колкото повече растат децата, хората, които най-много са се месили, давали акъли и т.н., вече нямат такъв огромен интерес към поотрасналите човечета. Може би защото човечетата вече са палави, буйни, иска се възпитание и т.н., но определено го няма този нестихващ интерес в сравнение с бебешкия период.
Мисълта ми е, че това чудо ще мине със сигурност. Пазете психиката си и ако е възможно по мирен начин да подканите дамата да се прибира вкъщи. Ако не, може и по-остро, макар че минала през това, не го одобрявам вече.

# 26
  • София
Извинявай, ама ако 2ма възрастни хора (ти и мъжа ти) не можете да се справите да изгоните една опасна за детето си жена, защо го направихте това дете? Как е възможно родителския ви капацитет да е толкова нисък? Съжалявам за острите думи, но ако това се случи тая особа няма да припари до детето ми в близко време, в по-далечно може да го вижда в мое присъствие!
Ако темата е реална, защото имам подозрения!

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 16:24 от Светулчица

# 27
Обикновено съм за диалог и дипломация, но тази жена искрено ме ядоса! Какъв мед, какво масло на двумесечно бебе, на колко години е това изкопаемо?!?

Тук с любезност и възпитание няма да стане, а с решителни действия. Казваш на мъжа ти ясно и категорично "Или майка ти си тръгва, или аз!", и отиваш за няколко дни при вашите. И си поставяш стриктно условията: гостуване - само след покана и при предварително уговорено време за престоя! Трябва да си твърда и да устоиш. Няма "още един ден", няма "още един час". Казваш, и излизаш.

И нека майка ти като педиатър му разясни на мъжа ти някои неща за даването на неподходящи храни и напитки на бебетата, а и за следродилната депресия, и изобщо как си играе с огъня тази жена и с поведението си сериозно застрашава живота на бебето и твоя живот също, за семейните ви отношения да не говорим...

Скрит текст:
Разбирам, че не ти е до това, но ми направи впечатление, и ще го напиша. "Бебето" всъщност е твоята дъщеря, и не се занимаваш "с него", а с "нея". Това е човек - с пол, с индивидуалност, и е добре да свикнеш да я персонифицираш. Тя, нея, дъщеря ми, Иванка, Драганка - дори и смешното "бебка" е по-добре от безличните и неутрални обръщения и определения.

# 28
Темата със сигурност е реална, но тази жена е определено опасна за бебето. Теб те дразни и това също е много лошо, но постъпките към детето са за червен картон, незабавно.

# 29
  • София
Отпратете бабата някъде за малко и сменете ключалката. След това й върнете парите светкавично.

Общи условия

Активация на акаунт