Как да започна комуникация с него?

• 10 431
  • 241
  •   1
Отговори
# 45
Нямал бил никакви приложения. На 35 или на 75 е този човек? Аз само родителите ми познавам, които нямат, но техните приятели (набори) имат. Друг човек без нито едно - едничко приложенийце за чат/ социална мрежа, въобще не познавам. И малко се съмнявам твоят хич да няма. А да не ти ги е дал, значи нещо, мисля.

# 46
  • Out of the Mix
Все по-забавно става. Joy

Лизбет просто няма опит, милата, да я разберем.

Гледай сега, ти няма да му кажеш "айде да се видим, че ме сърби", а просто да се видите да поговорите.
Дори може да си "измислиш" уж по работа. Ама то фантазията малко, или много трябва да работи. Wink
Уж имаш фантазия с "тайната пратка".
Как да се "притеснява", че си по-малка, от какво? Точно обратното, бързо, бързо да те е вкарал в кревата, принципно, да те е изтествал, ако не друго, или така правят повечето, дори и жени, колкото и да ти е странно.

Базила, и в събота ли работиш?
Брех, пфу Tired Face, само на мен ми се падат "трудни" жени, такива "кръжащи чакалки" не съм имал, звучи ми обсебващо и вманиачаващо. Разбирам във връзка да се глезите, ама така толкова угодническо в началото, хм. Явно не съм "позициониран" правилно. Joy

# 47
Ако има интерес, ще намери той начина. Ако не намери, значи няма интерес. Което обезсмисля твоето търсене на начин.

# 48
О, не! Чак толкова не съм "мръднала" ! 😄 Просто исках да е нещо по-различно от типа - "Здравей, имаш ли желание да се видим защото те харесвам и обмислям да прекараме страстни моменти заедно.." Не, никоя жена не го казва директно, но подозирам, че мъжете така го възприемат. Предполагам, че този мъж има достатъчно "кандидатки", които му пишат СМС-и, звънят по телефони, ходят с къси поли без бельо в кабинета му и му предлагат какво ли още не. Честно казано не искам постъпката ми да изглежда ненормална, но не искам да е и супер тривиална и да си каже "ох, поредната мераклийка"...
Много го премисляш. Може да наемеш билборд срещу офиса му с предложение за среща или няколко акробата, които правят колела преди да му връчат поканата... Кому е нужна чак такава оригиналност за едно кафе? И то от жена!? В първия пост пишеш: ,,предпочитам да опитам нещо и да получа отказ, отколкото да си мисля винаги дали би се получило", ама май не е точно така. Нямаш самочувствие и затова отлагаш. Обаждай му се и ще разбереш. Ако има интерес към теб, няма значание колко оригинална е поканата, стига да не е крийпи (каквато е идеята с книгата).
Обадила си се, знае, че го харесваш и искаш да се видите - повече усилия не мисля, че трябва да влагаш. Ако и той иска, ще излезете.

# 49
О, не! Чак толкова не съм "мръднала" ! 😄 Просто исках да е нещо по-различно от типа - "Здравей, имаш ли желание да се видим защото те харесвам и обмислям да прекараме страстни моменти заедно.." Не, никоя жена не го казва директно, но подозирам, че мъжете така го възприемат. Предполагам, че този мъж има достатъчно "кандидатки", които му пишат СМС-и, звънят по телефони, ходят с къси поли без бельо в кабинета му и му предлагат какво ли още не. Честно казано не искам постъпката ми да изглежда ненормална, но не искам да е и супер тривиална и да си каже "ох, поредната мераклийка"...
Много го премисляш. Може да наемеш билборд срещу офиса му с предложение за среща или няколко акробата, които правят колела преди да му връчат поканата... Кому е нужна чак такава оригиналност за едно кафе? И то от жена!? В първия пост пишеш: ,,предпочитам да опитам нещо и да получа отказ, отколкото да си мисля винаги дали би се получило", ама май не е точно така. Нямаш самочувствие и затова отлагаш. Обаждай му се и ще разбереш. Ако има интерес към теб, няма значание колко оригинална е поканата, стига да не е крийпи (каквато е идеята с книгата).
Обадила си се, знае, че го харесваш и искаш да се видите - повече усилия не мисля, че трябва да влагаш. Ако и той иска, ще излезете.

Дейдрийм, хареса ми коментара.. Има нещо свързано със страх и с липса на самочувствие... Честно казано ще ми е по-лесно на СМС да пратя някакъв текст, но не знам какво и да напиша...

# 50
  • София
Може да наемеш билборд срещу офиса му с предложение за среща или няколко акробата, които правят колела преди да му връчат поканата...
Ох, не мога Joy Joy Joy

# 51
Как СМС?! Направо му звънни, и го питай. Разбира се, има вариант да ти откаже, така че бъди готова и за това, и гледай да не ти висне носа, ако се случи, че и без това ми звучиш като overthinker.
Понякога, да играеш ва банк е печеливша позиция. И ти го казвам от  личен опит.

# 52
Дейдрийм, хареса ми коментара.. Има нещо свързано със страх и с липса на самочувствие... Честно казано ще ми е по-лесно на СМС да пратя някакъв текст, но не знам какво и да напиша...
Не знам колко време е минало от последния ви контакт и какво точно работите, но обикновено съобщение, без ,,сърби ме", ,,чувства" и ,,усещания" би трябвало да свърши работа. Примерно, нещо от тоя сорт:

Здравей! Не знам дали ми пазиш номера, аз съм Мария от еди коя си фирма/проект. Не ми беше удобно да те питам, докато работим заедно, но тъй като проектът приключи и вече няма пречка - искаш ли да излезем на кафе, или да пием по нещо само двамата?

Това е достатъчно. Ако иска - ок, ако не - да е жив и здрав. И все пак мисля, че е по-добре да му се обадиш.

# 53
  • Out of the Mix
Чудесно, ето, примерно. Joy

Все едно става дума за обучение на шестокласник как да заговори момиче.

Въпреки че съвременните 14-16 годишни ни скриват шапките на всички, повечето от нас са били задръстени в сравнение със сегашните.

Айде, Лизбет, ползвай "модела" и действай, даже може копи-пейст, само нали сменяш името и леко контекста. Grinning

# 54
Чудесно, ето, примерно. Joy

Все едно става дума за обучение на шестокласник как да заговори момиче.

Въпреки че съвременните 14-16 годишни ни скриват шапките на всички, повечето от нас са били задръстени в сравнение със сегашните.

Айде, Лизбет, ползвай "модела" и действай, даже може копи-пейст, само нали сменяш името и леко контекста. Grinning

Не ми е навик да започвам първа и ми трябваше модел, хахаха... Не съм толкова "засръстена" по принцип, но в тези моменти... Ето! Това се получава!

# 55
  • София
Ако те харесва дори и да не е нещо оригинално ще отговори.

Наскоро и аз си говорих с приятелка как мъжете вече рядко правят първата крачка. Много жени са иззели тези функции и те минават доста по-леко. За мен един мъж не предприеме ли първата крачка, ми не е моето. Да те ухажва малко, да покаже интерес, да иска да те види, да предложи помощ за нещо, та дори елементарно.

Аз все още се съмнявам да не ползва абсолютно никакви апове за чатене. Та дори Спиди вече пращат по Вайбър. Мъжът ми също е от типа да предпочита говорене, но месинджър, вайбър, whatsapp си има за различни групи на тренировки, на входа, на хобитата и подобни. LinkedIn чатовете използва и за работни неща понякога.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:36 от JayRay

# 56
  • София
Много декларативно звучи. Ако помнеше Мария и харесваше Мария, нямаше да има сега тема.

# 57
Авторке, просто пробвай! Истината е, че няма кой друг да ти реши проблема. Няма как да дойдем и вместо теб да му звъннем, да го убедим да се види с нас, да го очароваме на срещата... Ако се получи всичко - супер, ако не стане - тренинг за следващия път. Успех и стискам палци!

# 58
Тази история ми напомня на една друга, която бях чела тук миналото лято за момиче влюбено в професора си, който й е научен ръководител за дипломна работа, и се чудеше дали и как да му признае.
Честно казано, пак бих казала - недей.

Все си мисля, че един по-голям от теб мъж, ако има някакъв интерес да те опознае, би действал той. Дори да е срамежлив, ако не си го уплашила с нещо по време на съвместната ви работа, според мен вече е щял да ти покаже, че те харесва. А, ако си го уплашила, сигурно и харесването от негова страна се е изпарило.
Аз лично си мисля, че първата крачка е по-добре да се остави да бъде направена от мъжа. Със сигурност има случаи на щастливи двойки, събрали се след като жената е проявила първа интерес. Но поне от моите наблюдения сред приятелки - винаги, когато момиче потърси и признае първо някакви чувства към момче, после е бивала разигравана по разни тъпи начини, дори да са почнали да излизат заедно.

М/д идеята ти с бележка в книга по куриер е супер креативна, но може би за различна ситуация - ако поне сте били малко по-близки и сте си споделяли неща за книги и тн.

# 59
Креативна е, ако сте тийнеджъри или студенти. Ако някой младеж ми изпрати днес по подобен начин бележка, определено ще го приема за крийпи/пси. Вместо да ми звънне или дори прати съобщение: ще се радвам да се видим и пием по нещо.

Общи условия

Активация на акаунт