Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 927
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Какво значи дълъг интервал на гладуване? Да не би с дни да си стояла гладна? Нали става дума за часове, дори не повече от 16, доколкото разбрах. За мен 16 часа са супер. Не меря КЗ и не ме интересува, нито ми става лошо, ако е паднала.
Между 16 и 18 часа

# 646
Ами не е много. Аз и по 24 карам.
Долче, ние имаме ли такива кафета? Не, че бих рискувала. Абсурд е да пия подсладено кафе или чай.

# 647
Гладуване значи недостатъчен прием на необходимите хранителни вещества, не честота на хранене.

# 648
Ами не е много. Аз и по 24 карам.
Долче, ние имаме ли такива кафета? Не, че бих рискувала. Абсурд е да пия подсладено кафе или чай.
Дева, Старбъкс ли? Има със сигурност в Мол Пловдив, а мисля, че и в Плаза също. Влязохме веднъж с приятелка, за да разгледаме чашите им (търсеше някаква специална).
Аз и по повече дни на фаст съм откарвала и то в чудесно състояние.🙂
Чай от малка пия неподсладен, а кафето започнах да го пия неподсладено може би от 2018 г.
Гладуване значи недостатъчен прием на необходимите хранителни вещества, не честота на хранене.
Точно.

# 649
Има бе, и Старбъкс се намира из по-големи градове у нас, и разни други места които ги имитират - напитката (отказвам това да го нарека кафе) в голяма чаша с капак и ти пишат името на нея, имат богат асортимент от подсладители, сиропи, сметани, пък мляко, пък фалшиво мляко, пък де да знам какво още... Абе знаеш че има И кафе вътре ама само защото ти си им казал да сложат Grinning Мен ме потриса такова нещо само да го видя, но има хора му се радват. То понякога е някакъв сладък шейк в който знаеш че има бутнато и кафе, ама не е то основното Grinning Не че нямат и по-"прости" кафета но пък тогава защо да се бутнеш точно там? То дори не е хубаво кафе.
А има и някаква криворазбрана гордост и статус за някои хора да пият точно Старбъкс. Дори и оттатък океана са скъпи за повечето хора за ежедневно ходене, ама пак някои ходят постоянно, а други им се чудят на акъла.
А да не ти казвам какви погледи съм получавала и в Старбъкс, и в Тим Хортънс като поискам сингъл шот еспресо без нищо Joy В Старбъкс така се шокира младежът че забрави да ме пита как се казвам, те нали там ти пишат на чашата името... пък може и да реши че няма кой друг луд да поиска такова кафе Grinning Има защо де, то им е много гадно ама пробвах се че там нямат еспресо почти никъде. И дори тамошните бяха вдигнали ръце и казваха че дори в Макдоналдс е по-свястно кафето, смятайте Grinning
И аз съм си пила кафето дълги години със захар, но това е просто на друг левъл.

# 650
Благодаря ви и на двете! Kissing Heart
Щом на Мак Доналдс е по-свястно, категорично не! Добре, че ми казахте, да не се излъжа да пробвам.

# 651
Не не, не ти трябва Grinning То все едно на сладкарница си отишла, ама не много хубава сладкарница де Grinning Не е за нас там.

# 652
  • Бургас
По какъв начин помага честото хранене? Вечно си с висок инсулин, от което ти искаш да избягаш. Точно дългото време с висок инсулин е причина за качване на кг.

При някои хора пиковете не са много рязки като ядат по-малко като количество, съответно и спадовете не са големи и така се поддържа относително равно ниво. Майка ми се храни така, но не по принуда, а така се чувства най-добре. Има хора, които просто стомаха им е малък и не могат да ядат големи количества. Тя например твърди, че ако изяде една нормална за другите хора порция й става замотано и мудно и й се доспива. Явно от високия пик на инсулина се чувства така. Откакто е пенсионерка, не й се налага да яде в точно определени часове заради работата си и да яде много, защото знае, че след два часа няма да може. Сега вече си е в къщи по цял ден и може да си позволи този режим. И свали 20+кг.
Явно има процент хора, при които действа, щом толкова хора го твърдят. Аз също не мога да ям големи количества.

Ниската КЗ сама по себе си не е причина да се чувства човек зле. Зависи и от други фактори и комбинация от такива. Аз например съм била и със захар 2,8 без да ми е лошо. Ако при толкова ниска КЗ има активни кетони, няма риск човек да се почувства зле.
Зависи от чавека. На баща ми, който имаше диабет тип 2 веднъж му беше паднала до 2 и нещо и се наложи да викаме линейка. Тогава не знаехме какво е, защото за първи път му ставаше така. Не можеше да стане от леглото и не можеше да си движи крайниците. След тази случка му коригираха дозата метформин.

# 653
Ирене, на нас проблем ми е инсулина. Майка ти може да няма пикове на КЗ, но с честото хранене, дори по малко, постоянно се секретира инсулин. А в домашни условия никой не го мери. Но пък щом е отслабнала, явно не яде предимно въглехидрати.

# 654
Ниската КЗ сама по себе си не е причина да се чувства човек зле. Зависи и от други фактори и комбинация от такива. Аз например съм била и със захар 2,8 без да ми е лошо. Ако при толкова ниска КЗ има активни кетони, няма риск човек да се почувства зле.
Зависи от чавека. На баща ми, който имаше диабет тип 2 веднъж му беше паднала до 2 и нещо и се наложи да викаме линейка. Тогава не знаехме какво е, защото за първи път му ставаше така. Не можеше да стане от леглото и не можеше да си движи крайниците. След тази случка му коригираха дозата метформин.
Irene Adler, това болднатото е основното в случая.

# 655
  • Бургас
Ирене, на нас проблем ми е инсулина. Майка ти може да няма пикове на КЗ, но с честото хранене, дори по малко, постоянно се секретира инсулин. А в домашни условия никой не го мери. Но пък щом е отслабнала, явно не яде предимно въглехидрати.

Да, навремето не се правеха такива изследвания под път и над път, ама като се върна назад, симптомите й бяха като на ИР. На моите години имаше същото телосложение като мен в момента. И все беше уморена, все гледаше да поседне и полегне. Сега ела да я видиш на 70+ припка като сърна нагоре-надолу (живее в двуетажна къща). Аз нямам нейната енергия.
Та мисълта ми беше, че може това с честото хранене по малко да не е логично на теория, но при някои хора действа. Както за други хора факта, че може да ограничиш калориите и пак не слабееш, се струва нелогичен.

# 656
Здравейте дами, и аз цопвам при вас с ИР. След известни оплаквания, които имах, тип постоянна умора, подуване на крайници, безсъние и тн, реших че е време за ендо. Назначи ми изследвания и както и очаквах се потвърди ИР. Назначи ми глюковаж 500, режим, много движение и след 6 месеца пак изследвания. За последните дни изчетох всичките 3 тема назад, страхотни сте, давате много добри съвети. Като цяло мисля, че съм се ориентирала правилно, но само да потвърдя с вас - спрях всички въглехидрати (хляб всякакъв, тестено, ориз, картофи, кореноплодни зеленчуци, сладко, кафето от години го пия чисто, пия по 3 л вода на ден). Пия си и хапчетата чинно, въпреки че виждам доста от вас се оправят и без. Решила съм тези 6 месеца да ги пия, пък ако всичко е наред на следващия преглед, предполагам ще ми ги спре ендокринологът. За момента само движението ми е проблем, работя изцяло от вкъщи - движението ми е са заведа детето на градина и след работа по площадки. Опитвам се да правя между 8 и 10 хил крачки, получава се засега. Някъде назад прочетох съвет за клекове до бюрото, и това правя. Прикачам и изследвания за мнение. Като цяло съм доста мотивирана, НВВМ и кето не са ми непознати, правила съм го преди, човек свиква. Фастове също, но към момента не правя.

# 657
Инсулинът е височък, да но спокойно може да минеш и без хапчета. Провери си за дефицити на вит.Д, ако не си. Хубаво е да помислиш за някакви силови тренировки. Кляканията например да добавиш тежести, които да увеличаваш с времето. Изобщо в домашни условия, с гири могат много неща да се правят, ако си мотивирана.
Аз лично не се справих с домашните, защото ми липсваше мотивация. Започнах да ходя на фитнес та чак ме е яд, че толкова време го отлагах.

# 658
Някъде назад прочетох съвет за клекове до бюрото, и това правя.

Не забравяй да разгряваш преди да клякаш, за да не съсипеш коленете. Успех!

# 659
Инсулинът е височък, да но спокойно може да минеш и без хапчета. Провери си за дефицити на вит.Д, ако не си. Хубаво е да помислиш за някакви силови тренировки. Кляканията например да добавиш тежести, които да увеличаваш с времето. Изобщо в домашни условия, с гири могат много неща да се правят, ако си мотивирана.
Аз лично не се справих с домашните, защото ми липсваше мотивация. Започнах да ходя на фитнес та чак ме е яд, че толкова време го отлагах.

Вит Д е много зле. 10 е при мен. Изписа ми хапчета Хидроферол 266 микрограма, трябва да ги пия веднъж в седмицата за 2 месеца. Там съм много изгубена честно казано, но по листовка пише, че са за големи дефицити на Д.

Имам изготвена силова програма от треньор за фитнес условия и планирам от другата седмица да започна фитнес.

Общи условия

Активация на акаунт